Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@alifie Nevím, zda se tedy díváme na stejný odkaz, ale já tam nikde nevidím, že velmi vzácné komplikace jsou v rozmezí 0,01% - 0,001%, ale pouze, že to méně než 0,01%, tedy vyvozovat z tohoto údaje, že jich bylo méně než 20 a více než 2 mi přijde trochu zcestné.
@alifie i pokud pomineme tvuj mismas v diagnozach a vezmeme jen tebou uvedena cisla, tak 40 z 200 000 je 0,02% tedy 100× mene (100× mene souhrnu tebou vybranych komplikaci po ockovani proti trem chorobam nez jenom encefalidit po jedine nemoci - spalnickach). (pokud to neni zrejme, tak upozornuji, ze trebas orchitida bude temer jiste nezadoucim ucinkem vakcinaci proti parotitide - pricemz by bylo treba najit si, kolik orchitid zpusobi parotitida samotna - myslim, ze ta cisla budou v podobnem pomeru, jako encefalitidy po spalnickach. Virus spalnicek jde po mozku, virus priusnic po tkani, ktera je ve slinnych zlazach a varlatech).
Samotnych encefalitid je po ockovani 200-2000× mene, nez po spalnickach, pokud bereme tvoje udaje.
A ta cisla muzes klidne srovnat, pokud uvazis, ze pred zavedenim ockovani byly spalnicky beznou detskou nemoci, cili je prodelali prakticky vsichni. tedy prevedeno do cisel, z 200 000 deti, ktere by se nenaockovaly, by jich 4 000 melo encefalitidu!!!
@alifie
Jasne, tak pokud si vypichnu, co se mi hodi, tak vyrobim horor z cehokoliv. Tak si jeste o te trombocytopenii v pribalaku docti, co tam konkretne pisou. A kdyz tak to tady prosim cituj.
Vis, ze trombocytopenie jsou treba po virovych infekcich?
Spalnicky, zardenky, priusnice jsou virove infekce… ![]()
@Pudloslava píše:
A ta cisla muzes klidne srovnat, pokud uvazis, ze pred zavedenim ockovani byly spalnicky beznou detskou nemoci, cili je prodelali prakticky vsichni. tedy prevedeno do cisel, z 200 000 deti, ktere by se nenaockovaly, by jich 4 000 melo encefalitidu!!!
Ano z 200 000 dětí by 4000 mělo encefalitidu a z toho by 1500 umřelo nebo mělo vážné následky. Ale vrtá mi hlavou - platí to pro současné Evropské podmínky (výživu, hygienu, péči o nemocné) nebo pro poválečnou Evropu a podvyživenou Afriku? ![]()
@alifie píše:
Ano z 200 000 dětí by 4000 mělo encefalitidu a z toho by 1500 umřelo nebo mělo vážné následky. Ale vrtá mi hlavou - platí to pro současné Evropské podmínky (výživu, hygienu, péči o nemocné) nebo pro poválečnou Evropu a podvyživenou Afriku?
bohuzel virove encefalitidy nejsou nijak kauzalne lecit (maximalne tak herpeticke, kdyz se zacne vcas - ale to neni tento pripad). Pacient se pouze uvede do klidu a kdyz je stav tezky, mohou se dat leky proti otoku mozku, jinak si musi poradit sam. To se od predvalecnych dob nezmenilo.
@BellinkaX píše:
@alifie
Jasne, tak pokud si vypichnu, co se mi hodi, tak vyrobim horor z cehokoliv.
Mně to připadá, že se vyrábí horory z nemocí, na které existují očkovací látky, obdobným způsobem, jakým jsem zdůvodnila nebezpečnost očkování. ![]()
@Pudloslava píše:
bohuzel virove encefalitidy nejsou nijak kauzalne lecit (maximalne tak herpeticke, kdyz se zacne vcas - ale to neni tento pripad). Pacient se pouze uvede do klidu a kdyz je stav tezky, mohou se dat leky proti otoku mozku, jinak si musi poradit sam. To se od predvalecnych dob nezmenilo.
Ale změnila se dost podstatně výživa i péče o nemocné. Platí ta úmrtnost a následky spalniček, tak jak se uvádějí v proočkovacích publikacích i v současné České republice? Dá se při současné epidemii spalniček v ČR očekávat tak vysoká úmrtnost a následky?
Ze zdroje „jedna paní povídala“ mám informaci, že při spalničkách se spotřebovává v těle vitamín A a pokud je v těle nedostatek vitaminu A, tak je průběh spalniček horší. Je to pravda?
Příspěvek upraven 11.03.14 v 14:18
@Vanilka1 @terinka4444 @ivana-domca tak jsem taky včera malou i manžela nechala bodnout. Přeočkováním dospělých se jen aktivují paměťové buňky imunitního systému, takže plná imunita za 3-7 dní. U malé čekám zda bude nebo nebude nějaká reakce, zatím naprosto fit..vyladěnější než celý minulý týden, tak uvidíme. Držím palce i vašim prckům. Já měla v plánu očkovat MMR až tak za rok.. No jo, člověk míní, osud mění..
@lekarnicka28 nežádoucí účinky u MMR se většinou ukazují až tak 10. den, syn dostal první dávku až po 2. roce, žádné nežádoucí účinky se neprojevily. Teď s ním na očkování pro druhou dávku nepoletim, přeci jen se tělo musí vypořádat s vakcinou, takže bude oslabené a nachylnejsi k virózam a infekcim. S chlapem jsme narození až po 80 letech, tudíž máme obě dávky a nejsme v ohrožené skupině. Imunitní systém máme všichni v pořádku. Mimino se nám nedávno pěkně vyporadalo se 6tou nemocí. Hlavně ať vám zdraví slouží a nemoci se vyhýbají ![]()
@alifie píše:
Mně to připadá, že se vyrábí horory z nemocí, na které existují očkovací látky, obdobným způsobem, jakým jsem zdůvodnila nebezpečnost očkování.
mám stejný pocit… navíc nidko tady nebere v potaz, k že člověk bude muset pravidelně docházet na očkování, tudíž se riziko nějakýho vedlejšího účinku z vakcíny násobí, navíc ani očkování nemusí zabránit nákaze.
@lekarnicka28 píše:
@Vanilka1 @terinka4444 @ivana-domca tak jsem taky včera malou i manžela nechala bodnout. Přeočkováním dospělých se jen aktivují paměťové buňky imunitního systému, takže plná imunita za 3-7 dní. U malé čekám zda bude nebo nebude nějaká reakce, zatím naprosto fit..vyladěnější než celý minulý týden, tak uvidíme. Držím palce i vašim prckům. Já měla v plánu očkovat MMR až tak za rok.. No jo, člověk míní, osud mění..
naše malá taky fit, dávám jí homeopatika, tak uvidíme, no reakce má nastat prý osmý den.
Když si přečtu a spočítám nežádoucí účinky (a beru v úvahu, že jsou silně podhodnocené a je třeba jejich počet násobit minimálně deseti, což uznávají i očkovací autority), tak mi rizika očkování vychízí srovnatelné (možná i vyšší) s rizikem prodělání přímo spalniček
. A tam je bonus doživotní imunita.
Přijde mi to hodně podobné třeba s neštovicemi, tam ty nežádoucí účinky mohou být taky drsné, ale zatím o tom doktoři informují objektivně (tj. „lepší je i tak prodělat“), protože očkování proti nim není povinné.
Tak co holky, nějaký reakce? Naše malá má 39, ekzém se jí vyrazil ve velkém
ještě včera nic, jsem se chtěla radovat, že to očkování nebylo hrozný, dneska 8. den a je to tu
mám jí dát nějaký brufen?
Urcite neco na horecku, ibalgin nebo nurofen. My dnes tez 8.den a tukam zatim dobry. Jen je teda hrozne vzteklej. Ja reakci cekam ten 10.den,to je pry nejobvyklejsi. Ale modlim se, at se tomu vyhneme.
At je vam lepe