Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mamka mi celá vyděšená volá, jak je strašná epidemie a že to je snad horší než ebola, ze povolají i armádu. Říkám mami a ty jsi spalnicky měla? Jo my všichni no. A táta? Taky, to bylo tenkrát normální. ![]()
Tak tahle generaci našich rodičů a babiček je jediná imunní a nemoc nepřenáší. My už protilátky nemáme. Takže huš všichni mladší cca 45 let na přeočkování nebo mlčet a nekriitizovat.
Interpretujete ty výsledky chybně a tendenčně ve prospěch očkování.
Já to interpretují fakticky takto. Ze 61 nemocných pouze 18 nemělo prokazatelně žádné očkování.
Zbytek si něco domýšlíte a vyvozujete, co nemusí být vůbec pravda.
@gerose píše:
@smurfka třeba proto, že se očkuje až od 15 měsíců a mladší děti jsou ohroženy? Nebo že i po té první dávce se nemusí vytvořit dostatek protilátek a druhá dávka je až v 5 letech? Takže i do té doby je to pro ně riziko?
Jinak i z té zprávy z hygienické stanice je snad všechno jasně vidět ne? 24 dětí onemocnělo, 18 nemělo očkování vůbec, 5 bylo očkováno na Ukrajině, takže buhví čím, 1 údaje nedohledal. 37 dospělých nakažených, z nich 30 nemá žádný doklad o očkování, takže pravděpodobně cizinci bez očkování, 4 lidé měli jen 1 dávku a pouze 3 dospělí byli řádně naočkovaný. Takže jestli umím dobře počítat, tak se nenakazilo žádné řádně naočkované dítě a z dospělých 3 ze 37. Čísla hovoří jasně, není co dodat
@gerose píše:
@smurfka Já si nic ověřovat nepotřebuji. Jen poukazuji na to, že podle těch statistik hygienického ústavu opravdu skalničky šíří neockovane deti a cizinci
Ano neockovane deti ale nejvetsi hruzu z toho maji rodice tech ockovanych, rodice tech, kteri jsou prece chrabeni a tudis v cajku..
![]()
@renap Mně vždycky pediatrička říkala, že žádné očkování není stoprocentní, ale pravděpodobnost, že nezabere, je podle statistik mizivá. To o tom lehčím průběhu mi také říkala lékařka, mají na to statistiky. Nedávno onemocněl kamarádky kluk na neštovice - byl proti nim očkovaný, ale ten průběh byl celkem procházka růžovou zahradou, bez horeček, velmi málo vyrážky. Doktorka jí právě řekla, že při očkování je to tělo už tak nějak „zvyklé“ na tu nemoc a proto by měl její případný průběh mnohem lehčí formu.
@quinsley několik z vás to tu komentovalo tak, že očkování šíří především naockovani dospělí, což tato statistika vyvrací. Interpretovat se to dá ruzně, ja z toho vidím, že prokazatelně naočkování onemocněli pouze 3. U deti je ten poměr markantni
@smurfka píše:
Ano neockovane deti ale nejvetsi hruzu z toho maji rodice tech ockovanych, rodice tech, kteri jsou prece chrabeni a tudis v cajku..![]()
Ne, nejvíc se boji rodiče malých dětí, kteří ještě očkovaní nejsou a nemají se jak chránit
Poklesla proockovanost na 90% což je nedostačující. Ty děti které jsou očkované, chrání děti nemocné a ty co očkované být nemohou. To je kolektivní imunita. Nemoc, která už se vyskytovala jen ojedinele je zpět, když přestaneme očkovat, tak se nemoci vrátí i vlivem migrace atp. V ČR již kolektivní imunita selhává a jsou ohrožené děti, které nemohou být očkované, třeba novorozenci. Pokud tady bude vítězit hloupost nad rozumem, musíme se smířit se spalnickama aj. nemocema. Popravdě mě to rozčiluje, ale neudělám s tím nic. Budu doufat, že můj syn to nechytne. Apropo rovnou tady napíšu, že já mám protilátky v pořádku, protože je mi jasné, že neockovacky to házejí na dospělé, co se nedávají očkovat. Nevím, kdy se pochopí, že očkování autismus nezpůsobuje… Až možná začnou znovu umírat lidi… Smutné ![]()
@quinsley píše:
Interpretujete ty výsledky chybně a tendenčně ve prospěch očkování.
Já to interpretují fakticky takto. Ze 61 nemocných pouze 18 nemělo prokazatelně žádné očkování.
Zbytek si něco domýšlíte a vyvozujete, co nemusí být vůbec pravda.
No a tohle je zas interpretované tendenčně proti očkování, protože pokud použiju stejnou formulaci jako ty, tak úplně stejně můžu říct, že ze 61 nemocných pouze 3 byly prokazatelně očkování a přesto onemocněli.
@Tejule
Bohužel se u nás šírí s tím autismem jakási polopravda. Sama vakcinace samozřejmě nenaočkuje do těla autismus. Problém tkví v dráždění nervové soustavy danou vakcínou, případně dlouhodobější spánkové deprivaci (před pár lety to dokonce bylo v přříbalovém letáku, nevím jak dnes). To je něco co zdravé dítě vpohodě ustojí, tomu které má předpoklady k rozjetí neurologické (psychiatrické - autismus) nemoci to tímto drážděním, nevyspáním, případně horečkami může danou nemoc „vydolovat“. Dnesuž se naštěstí setkávám i s odborníky, kteří to potvrzují. Dříve to bylo pouze, a la příbalový leták nečtěte, tím se jenom firmy kryjí
.
U některých dětí je již před očkováním pozorovatelná neurologická odchylka, u některých dětí bohužel ne.
Procentuelně je dnes několikanásobně víc neurologicky/psychiatricky/imunolo alergicky nemocných dětí. Často se ta nemoc rozjede právě po očkování a tak se logicky bojí i někteří rodiče ryze zdravých dětí.
Já osobně jsem zažila tlak na to očkovat dítě, které nebylo neurologicky vpořádku, až po dnešní přístup doporučujeme neočkovat. Bohužel jsem tehdy dala na radu lékařů a jsme díky tomu jsme nyní tam, kde jsme
A ano, lékaři mi dnes dávají za pravdu, že daný problém výrazně zhoršilo očkování. Viním ale jedině sebe, že jsem očkovala.
Bylo by opravdu dobré, přestat to brát černobíle a nezlehčovat obavy rodičů. Celkově je očkování jistě chválihodné, ale prostě není vhodné pro každého. Zákon do očkování nutí, je to větší byznys než antiko a doktoři se v tom kolikrát točí jak nudle v bandě.
Pamatují jak před pár lety v rozhovoru pro čt předseda vakcinologické společnost popřel drtinou většinu negativních účinků, které byly uvedemy v letácích - příbalových. Na to konto se vyjadřovala jedna společnost vyrábějící vakcíny, že je třeba opravdu brát v potaz ta negativa v příbalaku.
Osobně znám neočkovače pouze z řad rodičů, kde dítě není zdravé a možnost že očkování zhorší nemoc tu je, nebo rodiče, kdy očkování ublížilo již jednomu z dětí, Na západ od nás se to často řeší monovakcínami, ty u náas ale leta nejsou k sehnání. Jak říkám, nic není černobílé.
@Adrasteia píše:
@renap Mně vždycky pediatrička říkala, že žádné očkování není stoprocentní, ale pravděpodobnost, že nezabere, je podle statistik mizivá. To o tom lehčím průběhu mi také říkala lékařka, mají na to statistiky. Nedávno onemocněl kamarádky kluk na neštovice - byl proti nim očkovaný, ale ten průběh byl celkem procházka růžovou zahradou, bez horeček, velmi málo vyrážky. Doktorka jí právě řekla, že při očkování je to tělo už tak nějak „zvyklé“ na tu nemoc a proto by měl její případný průběh mnohem lehčí formu.
A jakou to má vypovídací hodnotu? Já když už ockuju, tak proto, abychom nemoc vůbec nedostali. Jinak můj kluk proti neštovicim očkovaný nebyl… Takže podle teorie tvé doktorky měl mít hrozný průběh. Tak žen si představuju jinak než žádné horečky a 14 dnů po prvním pupínku už v pohodě jel na lyžák ![]()
@gerose píše:
@quinsley několik z vás to tu komentovalo tak, že očkování šíří především naockovani dospělí, což tato statistika vyvrací. Interpretovat se to dá ruzně, ja z toho vidím, že prokazatelně naočkování onemocněli pouze 3. U deti je ten poměr markantni
Tak šíření nemocí je hodně ošemetné téma. Především je šíří nenaočkovaní, u kterých propukne nemoc naplno. Očkování ale není ochraný štít, ten patogen se do těla normálně dostane a pak je nejdůležitější to, jak si s ním poradí IS. Není to u všech, ale u některých patogenů funguje, že si s nimi organismus mnohem snadněji poradí, když už je zná. Ovšem někdy právě proto může to onemocnění probíhat bezpříznakově nebo s minimálními komplikacemi, které ten člověk ani nemusí přiřadit k té konkrétní nemoci a dál ten patogen šíří. Což se hodně řešilo nedávno v souvislosti s černým kašlem.
@gerose píše:
Ne, nejvíc se boji rodiče malých dětí, kteří ještě očkovaní nejsou a nemají se jak chránit
no nevím..když je tu nějaká debata o očkování, nejvíc vidím vykřikovat matky naočkovaných dětí..
![]()
Jinak moje děti prodělali neštovice ( nenaočkované ) a průběh měli krásný..to že někdo řekne že s očkováním bude lepší průběh přece nemůže vědět..to by museli zkoumat děti které prodělají jednu nemoc jako naočkovaní i nenaočkovaní, což fakticky nelze:-))
Hold monovakcíny zrušili tak tady mají výsledek.. ![]()
@Sexynohy píše:
@Tejule
Bohužel se u nás šírí s tím autismem jakási polopravda. Sama vakcinace samozřejmě nenaočkuje do těla autismus. Problém tkví v dráždění nervové soustavy danou vakcínou, případně dlouhodobější spánkové deprivaci (před pár lety to dokonce bylo v přříbalovém letáku, nevím jak dnes). To je něco co zdravé dítě vpohodě ustojí, tomu které má předpoklady k rozjetí neurologické (psychiatrické - autismus) nemoci to tímto drážděním, nevyspáním, případně horečkami může danou nemoc „vydolovat“. Dnesuž se naštěstí setkávám i s odborníky, kteří to potvrzují. Dříve to bylo pouze, a la příbalový leták nečtěte, tím se jenom firmy kryjí.
U některých dětí je již před očkováním pozorovatelná neurologická odchylka, u některých dětí bohužel ne.
Procentuelně je dnes několikanásobně víc neurologicky/psychiatricky/imunolo alergicky nemocných dětí. Často se ta nemoc rozjede právě po očkování a tak se logicky bojí i někteří rodiče ryze zdravých dětí.
Já osobně jsem zažila tlak na to očkovat dítě, které nebylo neurologicky vpořádku, až po dnešní přístup doporučujeme neočkovat. Bohužel jsem tehdy dala na radu lékařů a jsme díky tomu jsme nyní tam, kde jsmeA ano, lékaři mi dnes dávají za pravdu, že daný problém výrazně zhoršilo očkování. Viním ale jedině sebe, že jsem očkovala.
Bylo by opravdu dobré, přestat to brát černobíle a nezlehčovat obavy rodičů. Celkově je očkování jistě chválihodné, ale prostě není vhodné pro každého. Zákon do očkování nutí, je to větší byznys než antiko a doktoři se v tom kolikrát točí jak nudle v bandě.
Pamatují jak před pár lety v rozhovoru pro čt předseda vakcinologické společnost popřel drtinou většinu negativních účinků, které byly uvedemy v letácích - příbalových. Na to konto se vyjadřovala jedna společnost vyrábějící vakcíny, že je třeba opravdu brát v potaz ta negativa v příbalaku.
Osobně znám neočkovače pouze z řad rodičů, kde dítě není zdravé a možnost že očkování zhorší nemoc tu je, nebo rodiče, kdy očkování ublížilo již jednomu z dětí, Na západ od nás se to často řeší monovakcínami, ty u náas ale leta nejsou k sehnání. Jak říkám, nic není černobílé.
Není nic černobílé,, proto píšu, že kolektivní imunita selhává, tím jsou ohrožené nemocné děti a malé děti. Pochopila jsem, že máte postižené dítě, co s vaším dítětem udělají spalničky až je chytí, zemře? Skončí na Aru? Spalnicky jsou dětská nemoc, šířící se v kolektivech, když vymitime spalnicky u dětí, nebudou je dostávat dospělí. A ano, očkování může rozjet nějakou nemoc. Často to je AE, ale je to tím, že očkovací látka je neznámý agens, což je i bakterie a vir, takže nemoc by se rozjela tak jako tak, až by dítě čímkoli onemocnělo. Ten neúnavný Agens tu nemoc spustí. Bohužel… Každý jsme prenasecem 12 nemoci, záleží na štěstí, zda se ti dva sejdou, nebo ne.
Autismus je genetické onemocnění… Je to stejné jako Down. S. Atp. Ten taky nevzniká jen tak.
@Adrasteia píše:
Ale to je přece nesmysl, když se nad tím logicky zamyslíš-jak se dá dokázat, že očkované dítě má mírnější průběh, když nikdo neví jaký průběh by mělo jako nenaočkované? To by se musel vrátit čas, dítě nenaočkovat a nechat tu samou nemoc prodělat ve stejný čas a v naprosto stejné imunitní situaci a to prostě nejde. A statistiky? Mě se třeba nikdo neptal, jaký průběh neštovic měly moje děti, tebe jo? Jsou nenaočkované a měly naprosto mírný průběh, bez teplt, pár pupínků. A nejhorší neštovice, které jsem kdy viděla měla naočkovaná holčička, kterou jsme posílali k hospitalizaci na JIP, měla tisíce neštovic úplně všude 40 horečky a měla meningeální příznaky. Očkování opravdu nemusí zaručit lehčí průběh, a rozhodně není mizivé množství dětí, které prostě nevytvoří dostatečné množství protilátek, které by ho ochránily.