Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@smurfka píše:
máš odkaz na tuto statistiku?
Nikdy jsem to nehledala, ale jak říkám, říkalo mi to více lékařů, se kterými jsem očkování syna konzultovala a čas od času to znovu slyším v různých debatách s lékaři o očkování. Ostatně si myslím, že studie tohoto typu nevisí jen tak na netu.
@smurfka píše:
to nemůžeš vědět..kdyby je prodělal v dětství taky mohl skončit v nemocnici..ale už by je pak nechytl..to jo
no vzhledem k tomu s čím v té nemocnici déíky té nemoci skončil, tak by se jí v dětství vyhnul… tedy alespoň kvůli těm důvodům, kvůli kterým tam byl.
@lucenka píše:
Aha a proč tedy spolužák, očkovaný, skončil s příušnicemi v nemocnici? To je ten lehký průběh?![]()
Kdyby je prodělal v dětství, tak by se té nemocnici vyhnul.
Bez bližších informací z toho budu těžko něco usuzovat. Nejsem lékař. Obecně v dospělosti bývá u těchto nemocí těžší průběh. Možná kdyby je dostal v dětství, měl po starostech. Možná by je ale dostal až v dospělosti bez očkování a mohlo by to pro něj mít fatální následky. Předpokládám, že ten tvůj kamarád žádné trvalé následky nemá.
@Adrasteia Víš co, mě zase spousta jiných odborníku říkalo, že jsou statistiky na to, že očkování průběh případné nemoci novlivňuje. Odkaz taky nemám ![]()
@jessikka oni se ani ti " odborníci " nedokážou shodnout..a pak jim věř. Jeden říká tohle, druhý tohle, pak se nedivím že si lidi hledají info na netu..a hned jsou z nich samolékaři..
@jessikka píše:
@Adrasteia Víš co, mě zase spousta jiných odborníku říkalo, že jsou statistiky na to, že očkování průběh případné nemoci novlivňuje. Odkaz taky nemám
Nic, no. Já vím, s kým jsem o tom mluvila, komu věřím a podle toho jsem se rozhodla o očkování svého dítěte.
Nic víc dělat nemůžeme. V době, kdy se o očkování hádají i odborníci, do toho my jako úplní laici jen těžko pronikneme. Proto se každý zařídí podle toho, čemu a komu věří. Jinak já tomu věřím už jen proto, že pár případů v mém okolí to potvrzuje. Viz ta moje kamarádka, jejímuž dítěti dělali ten rozbor krve a konstatovali, že tělo se proti nemoci brání mnohem lépe.
@Adrasteia Dá se to poznat jednoduše podle toho, že žádné z očkovaných dětí, které té nemoci nakonec stejně podlehly (a že jich bylo mizivé procento), nemělo nikdy těžký průběh nebo následky, které třeba u spalniček dost často bývají.
Nechápu tu větu-byly očkované, nemoci podlehly, ale neměli těžký průběh, jenom prostě umřely-nebo jak? Opravdu to vždy nefunguje, viděla jsem několik invazivních pneumokokových onemocnění u očkovaných dětí, letos jsme měli hemophylovou epiglotitidu u dítěte plně očkovaného Hexou, opravdu to očkování vždy nezaručí lehký průběh a už vůbec nezaručí, že to dítě tu nemoc nedostane.
@renap Podlehnout nemoci - ve smyslu onemocnět tou nemocí. Špatně jsem to formulovala, omlouvám se.
@Adrasteia No vidíš, moje dítě třeba pneumokoky naočkované nemá, několikrát měla zelenou rýmu, vykultivovali Pneumokoka, nikdy jsme to nepřeléčovali a přesto se její imunitní systém tomu ubránil a nikdy z toho nic jinýho než tu rýmu neměla, dokonce ani zánět středního ucha.
@renap píše:
@Adrasteia Dá se to poznat jednoduše podle toho, že žádné z očkovaných dětí, které té nemoci nakonec stejně podlehly (a že jich bylo mizivé procento), nemělo nikdy těžký průběh nebo následky, které třeba u spalniček dost často bývají.
Nechápu tu větu-byly očkované, nemoci podlehly, ale neměli těžký průběh, jenom prostě umřely-nebo jak? Opravdu to vždy nefunguje, viděla jsem několik invazivních pneumokokových onemocnění u očkovaných dětí, letos jsme měli hemophylovou epiglotitidu u dítěte plně očkovaného Hexou, opravdu to očkování vždy nezaručí lehký průběh a už vůbec nezaručí, že to dítě tu nemoc nedostane.
Ty jsi lékař? Ale proč tedy potom každý odborník tvrdí něco jiného? Laik má prostě potom smůlu, co se týká informací. Jinak to, co píšeš, si dovedu představit třeba u hoděn oslabených děti s už tak špatnou imunitou, které třeba prodělaly nějakou vážnou nemoc. Myslím, že u zdravých dětí by toto nenastalo.
@Adrasteia píše:
Nic, no. Já vím, s kým jsem o tom mluvila, komu věřím a podle toho jsem se rozhodla o očkování svého dítěte.Nic víc dělat nemůžeme. V době, kdy se o očkování hádají i odborníci, do toho my jako úplní laici jen těžko pronikneme. Proto se každý zařídí podle toho, čemu a komu věří. Jinak já tomu věřím už jen proto, že pár případů v mém okolí to potvrzuje. Viz ta moje kamarádka, jejímuž dítěti dělali ten rozbor krve a konstatovali, že tělo se proti nemoci brání mnohem lépe.
ano každý rodič udělá podle svého nejlepšího uvážení, proto nechápu to rýpání, že za všechno můžou neočkující rodiče..oni to asi taky nedělají jen tak z rozmaru ale mají k tomu důvod..
Ale vždy se to musí na někoho svést a v dnešním trendu odkládání očkování nebo neočkování je jasné že se to hodí na tyto lidi, ne na lidi co prodávají a vyrábějí vakciny..nebo na lékaře, kteří se nedokáží shodnout a říct jednoznačný závěr..aby v tom člověk měl jasno..
@renap píše:
@Adrasteia No vidíš, moje dítě třeba pneumokoky naočkované nemá, několikrát měla zelenou rýmu, vykultivovali Pneumokoka, nikdy jsme to nepřeléčovali a přesto se její imunitní systém tomu ubránil a nikdy z toho nic jinýho než tu rýmu neměla, dokonce ani zánět středního ucha.
Tak nikdo netvrdí, že se pneumokokům nemůže ubránit nenaočkované dítě, ale zároveň je spousta dětí, které kvůli nenaočkování trpí třeba na záněty opakovaně. To člověk nikdy neví, jak bude které dítě reagovat. Kdybych předem věděla, že se moje dítě ze všeho vylíže bez následků, tak bych si taky dovolila ho neočkovat.
@Adrasteia Jsem dětská sestra, a ani v jednom případě to nebylo oslabené nemocné dítě, s tou IPO to byla jednou tříletá holčička, do té doby zdravá, bylo to encefalitida s následky, podruhí dvouleté batole taky zdravé, to mělo hnusnou pneumonku-přišlo o kus plíce ta epiglotitida bylo taky zdravé roční dítě, to se zaintubovalo a bylo v pořádku.
@smurfka píše:
ano každý rodič udělá podle svého nejlepšího uvážení, proto nechápu to rýpání, že za všechno můžou neočkující rodiče..oni to asi taky nedělají jen tak z rozmaru ale mají k tomu důvod..
Ale vždy se to musí na někoho svést a v dnešním trendu odkládání očkování nebo neočkování je jasné že se to hodí na tyto lidi, ne na lidi co prodávají a vyrábějí vakciny..nebo na lékaře, kteří se nedokáží shodnout a říct jednoznačný závěr..aby v tom člověk měl jasno..
Souhlasím. Mně je srdečně jedno, kdo si své dítě nechá proti čemu očkovat. Je to každého věc. Na druhou stranu jsem ráda, že většina lidí proti očkování nebojuje, protož pokud by to odmítla většina populace, tak budeme mít brzy problém.
@Adrasteia píše:
Souhlasím. Mně je srdečně jedno, kdo si své dítě nechá proti čemu očkovat. Je to každého věc. Na druhou stranu jsem ráda, že většina lidí proti očkování nebojuje, protož pokud by to odmítla většina populace, tak budeme mít brzy problém.
jak už jsem psala v některých okolních zemích je očkování dobrovolné a mají krásnou proočkovanost..ono stačí lidi do toho nenutit..to se jich dost zatvrdí jen kvuli tomu že to je povinnost..pořád je většina populace které to očkování chce, ale chce se taky sama rozhodnout a taky rozhodnout kdy a ne ted musíte..