Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@yoshua přesně tak. Nejmladší má také od malička problémy a také ještě není naočkovany, ač starší normálně jsou. Prostě mám v sobě nějaký blok, pocit, že mu tím ublizim, a tak čekám, dokud nezmizí a nebudu věřit, že to zvládne.
Mimochodem znám mnohem víc případů s problémy po očkování než po prodělání spalniček ![]()
Pro mě je prostě nepochopitelné, proč se tyhle nemoci nemohou očkovat jednotlivě, jako za nás, proč musí být nacpane do jedné hnusné dávky.
@smurfka třeba proto, že se očkuje až od 15 měsíců a mladší děti jsou ohroženy? Nebo že i po té první dávce se nemusí vytvořit dostatek protilátek a druhá dávka je až v 5 letech? Takže i do té doby je to pro ně riziko?
Jinak i z té zprávy z hygienické stanice je snad všechno jasně vidět ne? 24 dětí onemocnělo, 18 nemělo očkování vůbec, 5 bylo očkováno na Ukrajině, takže buhví čím, 1 údaje nedohledal. 37 dospělých nakažených, z nich 30 nemá žádný doklad o očkování, takže pravděpodobně cizinci bez očkování, 4 lidé měli jen 1 dávku a pouze 3 dospělí byli řádně naočkovaný. Takže jestli umím dobře počítat, tak se nenakazilo žádné řádně naočkované dítě a z dospělých 3 ze 37. Čísla hovoří jasně, není co dodat
@yoshua
Jo přesně vím o čem mluvíš. Vždycky se říká, co může daná nemoc udělat, např. že napadne celou nervovou soustavu. To že díky těm přídatným látkám je pro rizikové skupiny očkovací sérum stejný záhul jako ta nemoc, to už část doktorů neřeší. VLastní zkušenost, bohužel. Ideál by byl, kdyby se říkala ryze pravda. Ne očkování je hrozný ani očkování je jednoznačně benefit. Jenže doktora, který je schopný říct ryze fakta a rodiči rozhodní se, ty to od..reš, když se špatně rozhodneš, tak takové pohledat.
@gerose píše:
@smurfka třeba proto, že se očkuje až od 15 měsíců a mladší děti jsou ohroženy? Nebo že i po té první dávce se nemusí vytvořit dostatek protilátek a druhá dávka je až v 5 letech? Takže i do té doby je to pro ně riziko?
Jinak i z té zprávy z hygienické stanice je snad všechno jasně vidět ne? 24 dětí onemocnělo, 18 nemělo očkování vůbec, 5 bylo očkováno na Ukrajině, takže buhví čím, 1 údaje nedohledal. 37 dospělých nakažených, z nich 30 nemá žádný doklad o očkování, takže pravděpodobně cizinci bez očkování, 4 lidé měli jen 1 dávku a pouze 3 dospělí byli řádně naočkovaný. Takže jestli umím dobře počítat, tak se nenakazilo žádné řádně naočkované dítě a z dospělých 3 ze 37. Čísla hovoří jasně, není co dodat
To je nesmysl. Spalničky se očkují v hexavakcíně a ta se už v raném věku očkuje třikrát. Protilátky se normálně vytvoří. Žádné očkování není úplně stoprocentní, ale je pokud dítě zcela výjimečně chytne nemoc, na kterou bylo očkované, má choroba mnohem méně závažný průběh.
@gerose
Já tu zprávu chápu tak, že z 24 dětí nebylo 18 očkováno - jak je to tam dál rozepsáno a 6 tedy očkováno bylo. Tak jak to pojímáš ty mi to pak numericky nesedí.
@Adrasteia Ne,spalničky se opravdu neočkují v Hexavakcíně. Spalničky se očkují společně s příušnicemi a zarděnkami v Priorixu-živé vakcíně, tuším od 15 mesíců.
@renap @smurfka Jo, je to MMR, jenom jsem si spletla název vakcíny, už je to nějakej pátek, co jsme jí dávali.
Ale protilátky se normálně vytvoří, dítě do pěti let přece nemůže být bez ochrany proti tetanu apod. Kdyby bylo potřeba dávat více dávek, tak by to tak bylo, takže je nesmysl, že je dítě chráněno až od pěti let.
@Sexynohy podle toho co čtu ja, tak celkem 24 děti onemocnělo, 18 nebylo očkováno (z tech 18 rodiče odmítli očkovat ve 13 případech a 5 jich nedosáhlo věku k ockovani). Zbývá 6 dětí a z nich 5 bylo očkováno v UK a u 1 byla jen jedna dávka. A to přece vychází. O řádně naočkovaných nevidím nic
@Adrasteia píšéš tu úplné nesmysly, pleteš 2 odlišná očkování. Tetanus je součástí Hexy, ktera se očku je od 3 měsíců. MMR je očkování proti spalnickam, zardenkam a priusnicim, první dávka je v 15 měsících, druha v 5 letech a opravdu se po první dance nemusí vytvořit dostatek protilatek
@Adrasteia no ale to o tech protilatkach jsme netvrdily my
, ale jina uzivatelka ![]()
@Adrasteia No,problém je v tom, že spoustě lidí se prostě protilátky nevytvoří, nebo to prostě nějak nefunguje. Viděla jsem třeba pětileté dítě s černým kašlem-několik měsíců po přeočkování. Minulý týden příušnice u šestiletého-očkovaného kluka. Jak je to možný podle tebe? A rozhodně se nedá dokázat, že když je někdo očkovaný, tak má lehčí průběh Jak?
@gerose no tak je na tobe aby sis vytvoreni protilatek pripadne overila, na tom nic neni, jen 15set..kdyz se tak bojis
@smurfka Já si nic ověřovat nepotřebuji. Jen poukazuji na to, že podle těch statistik hygienického ústavu opravdu skalničky šíří neockovane deti a cizinci
@yoshua me pripada jako se ty ockujici matky baly aby se od nenaockovaneho ditete, to jejich nenakazilo..pritom prece maji dite ockovane, tak nemuze nic chytit ne
nebo proc tak rypou do neockujicich