Epidemie spalniček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
21.3.14 18:50

@ivana-domca ona reagovala vysokýma třídenníma horečkama i na blbou hexu. Ale dneska je dobrá, žádná teplota nic, už ani není tak rozmrzelá, tak snad je to už za ní. Děkuju za podporu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
24.3.14 10:22

@terinka4444, přeju ať už jo :)
Jinak malá je teď taky jen máma máma..ani milovaný tatínek není v kurzu. A to je jinak velmi společenská.. No nevím jestli opožděné období separační úzkosti ;) nebo doléhá to očkování, to už nezjistím. Červený flíček na ruce, dnes 14 dní po očkováni konečně bledší. Takže už je to asi za námi. Ufff.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
24.3.14 11:53

@lekarnicka28 tak to je fajn, že se jí to lepší.
Kamka už je bez reakce, protivka stále, ale už i to se lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
1.4.14 17:52

@terinka4444 tak co malá, už je v pořádku? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
1.4.14 21:15

@ivana-domca no ty jsi poklad, že na nás myslíš. Jo jo, už je v pořádku, už se srovnala anení tak ukňouraná, prostě jako dřív. Jen ten ekzém, ale to tak dva měsíce, než jí dám do kupy. Ale už je to za námi.

Nemá píchnutý Prevenar, už jsou jí dva, tak byjí stačilajedna dávka, tak zvažuju zvažuju, ale nevím, fakt nevím jestli jo nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
1.4.14 23:13

@terinka4444 hurá že už je z nejhoršího venku :hug: :hug: Exem je svinstvo, taky občas bojujeme s prvními dvěma kluky, ale perfektně jim pomáhá obyčejná bílá vazelina :think:
Já teda nenechala dávat nic navíc, jen nejstaršímu (11 let) kdysi dávno žloutenku kuli dovolené v Chorvatsku. Ani jeden nemá píchané uši, nejstarší už skoro rok nebyl nemocný, prostřední (2,5 roku) měl osklivou virózu jen jednou v 18ti měsících a nejmenší (10. měsíců) neměl ještě ani rýmu. Asi se mám s nástupem do školky na co těšit :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
15.4.15 21:31

Tak tedy já si už několik dnů myslím, že to očkování proti spalničkám stojí za dvě věci - jsem očkovaná i přeočkovaná a přesto jsem to dostala, takže po nějakém čtvrt století jde očkování do háje. Mám to se všemi běžnými příznaky, akorát ta vyrážka tedy stojí za to, slilo se to už snad všude, kromě nohou, a svědí to jak tři zablešení psi :-P

Chtěla jsem se ale zeptat - setkali jste se někdo se spalničkami? Jak dlouho trvá vyrážka? Vím, že mizí postupně, ale mám na mysli na určitém místě od výsevu. Je v normě, aby byla vyrážka úplně všude? Kdy asi tak zmizí teploty? (jen něco okolo 38) Na internetu jsou poněkud protichůdné informace a můj obvoďák na mě zíral jak puk. Na infekční rozhodně nepůjdu, dokud nebudu mít pocit, že to fakt nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
25.4.18 19:50

Dá se někde zjistit, jaké ročníky se splaničkami nakazily? Bohužel jsem za svůj život potkala řadu lidí, kteří přesto, že očkovaní byli, tak danou nemoc stejně chytli. V TV se akorát pucují rodiče malých neočkovaných dětí, ale nikdo zatím neuveřejnil, jestli jsou přenašeči právě ta neočkovaná mrňata, nebo jestli mezi nimi jsou očkované děti, případně dospělí.
Pokud by někdo věděl, kde to dohledat, budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
25.4.18 19:59

@Sexynohy je to nakažlivá nemoc, takže se musí hlásit na hygienu..zkusila bych tam ( jestli je nějaká centrální pro čr nebo jen krajské :nevim: :think: ) ale nevím jestli by tam byli i ročníky nebo jen počty. někde jsem četla že to jsou právě více méně dospělí, co jsou nakažení.

• Citovat
  • Upravit
2038
25.4.18 19:59

U nas se ted nakazila kolegyne rocnik 1981. Nikdo z nas to od ni nechytil a to i drivejsi rocniky. Ona mela 2 davky ockovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
25.4.18 20:00
@smurfka píše:
@Sexynohy je to nakažlivá nemoc, takže se musí hlásit na hygienu..zkusila bych tam ( jestli je nějaká centrální pro čr nebo jen krajské :nevim: :think: ) ale nevím jestli by tam byli i ročníky nebo jen počty. někde jsem četla že to jsou právě více méně dospělí, co jsou nakažení.

Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
571
25.4.18 20:02

Taky jsem dostala spalničky ikdyž jsem byla v dětství očkovaná myslím Mopavac vakcínou? A nedostala jsem je po čtvrt století ale po pěti letech od očkování. Podle mne je to očkování k ničemu, dcera sice očkovaná je ale i tak si myslím že přenašeči budou normálně očkované děti a že neni o nic víc chráněná než kdyby nebyla naočkovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
25.4.18 20:03
  • Citovat
  • Upravit
9489
25.4.18 20:03

Někde jsem četla, že půlka nakažených jsou Ukrajinci. Mě tedy spíš zaráží, že třeba u chřipky se mluví o epidemii, pokud počet nemocných překročí 1700 případů na 100 tisíc obyvatel, kdežto u spalniček stačí 80 nemocných na 10 milionů a už je to epidemie. Zvláštní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
25.4.18 20:06

@renap tady se to řídí tou proočkovaností. Pročkovanost klesla pod 95% a to už je prý problém..takže tam se to počítá asi jinak.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek