Epidemie spalniček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21091
25.4.18 20:06

Se spalničkama je problém, že ty vakcíny, které se očkovaly dřív tolik nechrání resp. vyprchají dřív než je potřeba. Takže se můžou nakazit i dospívající a dospělí, kteří očkovaní byli.

Miminka se očkují myslím ve 13 měsíci a předpokládá se, že mají protilátky od matky. A taky, že je populace proočkovaná.
Jinak se teď myslím měnil očkovací kalendář tak, aby ta vakcína „vydržela“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
25.4.18 20:11

@smurfka
Tak koukám, že je to ví problém dospělých, než těch dětí. A z toho ještě nějaké očkované byly :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.4.18 20:11

@Sexynohy bylo to kdesi uvedeno, ročníky nad 79 tušim.. ale přesně Ti neřeknu.. já jsem s chlupem prošla, chlap už je rizikovej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8056
25.4.18 20:12

@Sexynohy Jestli si pamatuji dobře, když byly spalničky v Ústí v roce 2014, nakažených bylo mezi personálem nemocbice nejvíc v ročnících 1970 - 1980, protože se očkováno pouze jednou vakcínou a zároveň už bylo minimum výskytu na to, aby je přirozeně prodělali.
Podle nějakého článku který vyšel na serveru MF je výskyt celkem rovnoměrně rozložený u lidí ockovaných před více než 10 lety a neočkovanými. Asi jenom jeden výskyt byl u očkovaného dítka před méně než 10 lety. A pak u neockovaných mrňat a cizinců byl opět celkem vysoký výskyt…
Já to teda moc nesleduji, protože mi nepřijde, že by to byla nemoc, kterou zdravý jedinec nezvládne. Mladší taky ještě nemám naočkovanou (2,5). A já jsem ročník 78, takže taky na 99% bez imunity. Rodiče i prarodiče spalničky prodělali, takže by měli mít přirozenou imunitu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
25.4.18 20:13

@renap
Jo to mne právě taky překvapilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
25.4.18 20:14
@Sexynohy píše:
@smurfka
Tak koukám, že je to ví problém dospělých, než těch dětí. A z toho ještě nějaké očkované byly :think:

tak protože už u dospělých očkování nefunguje..už nemají protilátky..( očko není celoživotní )
očko je povinné u dětí ale dospělým už není nařízeno přeočkování..paradox :jazyk:

Příspěvek upraven 25.04.18 v 20:15

• Citovat
  • Upravit
2258
25.4.18 20:15

@Bebuše
Jo nad tím odstonáním zdravým jednicem jsem právě taky dumala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
25.4.18 20:16

Já jsem prý také měla spalničky jako malá, ale docela se bojím teď o 8.měs dcerku, s tou tedy teď doléčuji neštovice a starší 4letá očkovaná je. Bydlíme v Praze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
25.4.18 20:17
@smurfka píše:
tak protože už u dospělých očkování nefunguje..už nemají protilátky..( očko není celoživotní )

Je mi to jsný, upřímně, mě právě v médiích štve, že se to zase zneužilo k nahánění neočkovaných děcek (byť sama očkované mám), místo toho, aby se řeklo, které ročníky to chytly a lidi toho věku si případně dávali víc bacha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2258
25.4.18 20:19

@lucynka25
6 očkovaných děcek to chytlo, ale tak můžou to být očkovaní děti - cizinci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
25.4.18 20:23
@Sexynohy píše:
Je mi to jsný, upřímně, mě právě v médiích štve, že se to zase zneužilo k nahánění neočkovaných děcek (byť sama očkované mám), místo toho, aby se řeklo, které ročníky to chytly a lidi toho věku si případně dávali víc bacha.

tak jasné že to svedou na neočkující..zasít strach mamin malých miminek, ty jsou nejvíc ovladatelné :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.4.18 20:24

Jak je vidět, asi se vracíme někam do středověku, spalničky, TBC, černý kašel, atd… a to díký cizincům a biorodičům, kteří si myslí, že jsou chytřejší než hygienici, lékaři a vědci :potlesk: fakt super, pomalu aby jsme nosili roušky na veřejnosti jako Asiati :zed:

• Citovat
  • Upravit
26246
25.4.18 20:27

Mne se libi, jak je 13 deti, u kterych tedy ocko bylo posununuto. A titulky novin, lterak za to mohou neockujici matky… 13 deti z 61 pripadu… Tak hlavne ze maji vinika.
Jo a dite ockovane mam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
25.4.18 20:33
@LindaPraha píše:
Mne se libi, jak je 13 deti, u kterych tedy ocko bylo posununuto. A titulky novin, lterak za to mohou neockujici matky… 13 deti z 61 pripadu… Tak hlavne ze maji vinika.
Jo a dite ockovane mam

asi tak :palec: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
712
25.4.18 20:48

Náhodou jsem rozklikla tuto diskuzi, snad si můžu vylít srdce :-) Mně hrozně štve takovéto rýpání, že eko a biomatky nedávají děti očkovat. Já mám dvě děti. Starší dcera má povinné i nepovinné očkování. Mladší syn od narození problémy se střevy, teď ve dvou letech toleruje 10 potravin a to stejně furt mrčí. A stejně mě všichni budou tlačit do očkování. Spalniček se bojím, ale očkování asi více. Očkovat se mají zdravé děti a spousta lidí si neuvědomuje, jak to jde se zdravím miminek do háje. Samý atopický ekzém, alergie, intolerance… Fakt toho přibývá a proto se více maminek očkování bojí a tak moc se to řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek