Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Vanilka1 píše:
Tak jsme dnes byli na 1.dávce MMR, snad bude vše v pořádku. Jinak na nemocnici koukám z balkonu
i já
podlehla jsem, a taky mi doktor vyhrožoval sociálkou, že mě nahlásí, tak jsem podlehla, chtěla jsem čekat na květen, červen, no tak to má dneska. Tak jsem zvědavá, co se z toho vyvrbí.
Tak ja mela v planu ockovat nez pujde malej do skolky. Ale my jsme opravdu ze zdrav.duv. ockovat nemohli. Jinak nejsem neockovaci, ale ani maxi ockovaci ![]()
@Tripper10 píše:
Jasně, ale každopádně spalničky mohou být spouštěčem komoplikací, ke kterým by jinak nedošlo. Encefalitida nebo meningitida je naštěstí dost vzácná (cca 2% případů).
fakt 2%? TO neni vubec vzacny, to je docela hodne caste.
Kdybys mela v loterii sanci 1:50 vyhrat, nevsadila by sis?
kdybys mela hrat ruskou ruletu s rizikem 1:50, riskla bys to?
Fuj, ani jsem nevedela, ze tech komplikaci je tolik moc.
@Vanilka1 píše:
Tak ja mela v planu ockovat nez pujde malej do skolky. Ale my jsme opravdu ze zdrav.duv. ockovat nemohli. Jinak nejsem neockovaci, ale ani maxi ockovaci
já taky nejsem neočkovací, taky zdravotní problémy.
@Vanilka1 píše:
Bydlim ve Vetrny
tak to bydliš kousek, já bydlím nad tocnou trolejbusu č. 52, 55 ![]()
@Pudloslava píše:
Tak nějak, taky mi 2% přijde jako sakra velké riziko komplikací ![]()
@Pudloslava píše:
To je ovšem může být tím, že se do komplikací spalniček započítávají následky přidružených infekcí.
Pokud se něco podobného stane při očkování, tak za problémy může „virózka“, se kterou se srazilo očkování, a do následků očkování se to nepočítá.
@alifie prosimte ale 2% deti po ockovani nema encefalitidu, at se s nimi srazi cokoli.
@Pudloslava píše:
@alifie prosimte ale 2% deti po ockovani nema encefalitidu, at se s nimi srazi cokoli.
Vycházím z přehledu postvakcinačních nežádoucích účinků uvedených na
http://www.vakciny.net/…vani/MMR.htm
V roce 2013 bylo v ČR cca 200 000 naočkovaných dětí (MMR) - kolik procent z nich mělo postvakcinační meningitidu? Příslušnou informaci jsem nenašla, pouze, že je to velmi vzácné, tj. jich méně než 0,01% a více než 0,001%, tj. bylo jich jich méně než 20 a více než 2.
Tentýž údaj platí pro meningoencefalitidu po očkování MMR.
Totéž platí pro trombocytopenii (pokud to chápu, je to něco podobného jako leukemie).
Tj. dětí které měly v ČR po očkování MMR v roce 2013 jen postvakcinační meningitidu nebo jen meningoencefalitidu nebo jen trombocytopenii nebo jen Guilian-Barré syndrom (paralýza, inkontinence, problémy s dýcháním) je v ČR každý rok alespoň 8.
Jen zánět varlat mělo v roce 2013 díky očkování MMR zřejmě alespoň 20 českých chlapečků.
Horečku vyšší než 39 stupňů mělo po očkování MMR v roce 2013 alespoň 2000 dětí.
Když si to takhle spočítám pro všech cca 40 uvedený nežádoucích účinků, tak už mi to očkovaní přestává připadat tak bezproblémové, jak je prezentováno a začne mi naopak svou nebezpečností připadat srovnatelné s proděláním spalniček. ![]()
@alifie
Takhle pausalizovat nelze. K encefalitide tam mas dole jeste dodatek…
Prosim Te, najdi si, co je to trombocytopenie, nez to hodis do jednoho pytle s leukemii, propana. Takhle se vyrabi famy a hysterie.
@BellinkaX píše:
@alifie
Takhle pausalizovat nelze. K encefalitide tam mas dole jeste dodatek…
Prosim Te, najdi si, co je to trombocytopenie, nez to hodis do jednoho pytle s leukemii,…
Tak jo, koukla jsem na to:
http://www.wikiskripta.eu/…mbocytopenie
Trombocytopenie vzniká nepoměrem mezi tvorbou a zánikem trombocytů – selhání tvorby destiček v kostní dřeni / jejich urychlený zánik (někdy obojí).
Diagnostika
Vyšetření kostní dřeně – snížení až chybění megakaryocytů,
Prognóza vážná (krvácení do CNS),
Mohou převládat příznaky z postižení ostatních složek krvetvorby.
Terapie
Sekundární trombocytopenie – léčba prvotního chorobného procesu, odstranění vyvolávajícího agens,
Imunosupresivní léčba (část případů),
Allogenní transplantace kostní dřeně,
Symptomatická terapie: glukokortikoidy, inhibitory fibrinolýzy (PAMBA), transfúze krevních destiček (k zajištění operace).
(Mně to připadá jako dost hnusný vedlejší účinek očkování.)