Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@St. Estephe pokud matka nemá, tak nemá, to je jasné.. Ale pohledem do zrcadla to nezjistíš, kdo má a kdo ne..(a nikdo to nezjišťuje). A platí to obecně, nejen o spalničkách.
@St. Estephe píše:
A hodlám nějak ukecat neurologa, aby doporučil MMR vakcinu az před nástupem do kolektivniho zařízení, tak uvidím.
Tak na to nepotřebuješ doporučení, ne? To stačí říct, že budeš očkovat později…
@lekarnicka28 To snad vidis teď na severu, jak jsme na tom s protilatkami, ne? Kvantum lidi spalničky neprodelalo a z jedné ci dvou dávek vakciny v batolecim věku už dávno zadne nemají.
Je to blbý. Syn dostal první po třetích narozeninách, druhou ještě nemá. Dcera to bude mít stejně. ![]()
@j.a.n.i1 jak jsem psala, uvidím. Buď bude s PLDD řeč nebo ne. U nás je to vůbec složitější, což nechci rozebírat zde. ![]()
@St. Estephe píše:
@j.a.n.i1 jak jsem psala, uvidím. Buď bude s PLDD řeč nebo ne. U nás je to vůbec složitější, což nechci rozebírat zde.
mně už se dal náš PLDD vyhrožovat sociálkou ![]()
Jsem přímo z rizikové oblasti a nemám strach, spalnicky jsou normální dětská nemoc. U 9ti měsíčního mimina bych teda nadšená ze spalnicek nebyla, ale u 2 a půl letaka bych strach neměla, spíš bych byla radši aby si je prodelal, kazdopadne pokoušet to nehodlám a do matetskych center, obchodaku jsme nechodili ani dřív natož teď
2 a půl leták má prozatím jen jednu dávku priorixu.
Dcera Priorix nemá, nemoci se nebojím, očkovat bych nenechala, ani kdyby byla epidemie u nás ve městě.
Tak jsem si našla, co to ty spalničky jsou a zas taková trága, pokud by to dítě chytlo, (na rozdíl třeba od dětské obrny) to zase není, ne?
Mluvím tedy o dětech 15 měsíců +. Něco jiného je vysoká horečka u malého kojnece, ale ten by stejně očkovaný nebyl.
Já z toho strach nemám. můj 2 leťák taky není očkovaný, a nejspíš nikdy nebude, konkrétně MMR dávat nechci.Jsme z Prahy, zítra jedeme do zoo v UL na výlet, a strach nemám. pokud by to náhodou chytl, tak mu věřím že to zvládne. Myslím že v dnešní době už to není smrtelná nemoc, u zdravýho 2 letýho dítěte ![]()
Já myslím, že většina dospělých té věkové kategorie ty spalničky prodělala. Alespoň já i moji sourozenci ano a v té době to byla běžná dětská nemoc. Takže bych to až tak nehrotila.
Tak já celkem strach mám, protože moje děcko i obyčejnou chřipku snáší blbe a s vysokými teplotami ![]()
@Svistice přesně tak jak to běžná dětská nemoc. I menší děti by to určitě zvládly, jen se musí pečlivě dodržovat pitný režim ![]()
Tak já se tedy bojím dost. Syn má 28 měs. Očkovaný není ani jednou dávkou, ale ne proto, že bych nechtěla, ale v 6 měs. prodělal herpetickou memingoencefalitydu (zánět mozku způsobený oparem) Očkování měl tedy odložené. V listopadu loňského roku jsme už mohli očkovat, ale pořád nějaké virozky, a na to musí být prý naprosto zdravý. Jsem přímo z Ústí nad Labem a mám strach, že je chytí ![]()