Očkování ve 2 letech - pneumokok

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1531
8.3.14 09:42

očkování ve 2 lelech - pneumokok

Ahoj holky. Mám dvouletou sestřičku a mamka se mě ptala na očkování. Že jí doktorka nabízela nějaké očkování proti pneumokokům, ale že vůbec neví, co je to zač. Jejich doktorka je celkově dost zvláštní, nikdy mamce s ničím neporadila, když se ptala. Toto očkování je prý placené. Malá byla v kojeneckém věku očkovaná Synflorixem, tak mě napadlo, jestli to není nějaká pokračovačka. Potřebovala bych tedy poradit, co je to za očkování a jaké s tím máte zkušenosti…? Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
590
8.3.14 09:57

Tady máš odkaz - vše o něm: http://www.vakciny.net/…P_pneumo.htm
já jsem malou očkovat nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.14 10:27

@nunik synflorix je očkování proti pneumokokům, třeba musí jít malá na přeočkování. já dala taky jen prevenar, to je také na pneumokoky a jsou to 4 vakcíny, poslední přeočkování máme okolo 18. měsíce, tak třeba je to stejné a sestra má dostat poslední dávku, pokud ji nedostala. je to v očkováku, tak se podívej :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
8.3.14 10:37

A nepopletla to mamka s meningokokem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.3.14 10:51
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
8.3.14 11:08

@nunik
Neni to 4,posilovaci davka?
Nebo
Nenabidla ji Pneumo23? Ten je od 2 let, ale 2 roky po synflorixu je to asi zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
10.3.14 08:49

Ahoj holky…mluvila jsem s mamkou a spletla jsem to já, je to meningokok…můžete mi říct něco k němu?? děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.3.14 10:43

@nunik najdi si na netu. od nás to ted měl kmotr 31let a byl 20 dní v nemocnici na silných antibiotikách. horečky až 41stupňu, hruza. nejvíce jsou postižené miminka a mládež okolo 15let. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1531
11.3.14 10:51

@wandilek podívám se, děkuju :* ale potřebovala bych spíš říct zkušenosti s tím očkováním u dvouletých dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
11.3.14 11:31

Mrkni na vakciny.net, tam toho mas kupu. U nas prevazuje serotyp B, potom C, ostatni vzacne.
Ockovani proti B bude snad v dubnu, ostatni uz jsou dele.
Deti zatim ockovane nemam, ale dost to zvazuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.3.14 19:43
@nunik píše:
@wandilek podívám se, děkuju :* ale potřebovala bych spíš říct zkušenosti s tím očkováním u dvouletých dětí…

Je to poměrně nová vakcína, takže zkušenosti (dlouhodobé) ti nejspíš nikdo neřekne, natož u té úplně nové vakcíny, která se chystá.
Představa, že ochráním proti meningokokovi, je sice lákavá, ale účinnost v praxi a nežádoucí účinky v praxi se teprve budou objevovat, bude se to postupně přehodnocovat apod.
Takže záleží i na tom, jakou důvěru obecně v očkování máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.10.22 10:43

Zdravím všechny! Pro Televizi Seznam dělám reportáž o pneumokokové infekci a sháním někoho, kdo nechal sebe, své dítě, nebo třeba svého rodiče proti pneumokoku naočkovat nebo zatím očkování zvažuje. Šlo by o pár minut rozhovoru, kdy byste mi řekli proč očkování zvažujete nebo jestli už máte s pneumokokem nějakou zkušenost. Budu moc ráda, když se mi ozvete. :) Díky, Berenika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek