Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Mám dvouletou sestřičku a mamka se mě ptala na očkování. Že jí doktorka nabízela nějaké očkování proti pneumokokům, ale že vůbec neví, co je to zač. Jejich doktorka je celkově dost zvláštní, nikdy mamce s ničím neporadila, když se ptala. Toto očkování je prý placené. Malá byla v kojeneckém věku očkovaná Synflorixem, tak mě napadlo, jestli to není nějaká pokračovačka. Potřebovala bych tedy poradit, co je to za očkování a jaké s tím máte zkušenosti…? Děkuji moc
Tady máš odkaz - vše o něm: http://www.vakciny.net/…P_pneumo.htm
já jsem malou očkovat nechala.
@nunik synflorix je očkování proti pneumokokům, třeba musí jít malá na přeočkování. já dala taky jen prevenar, to je také na pneumokoky a jsou to 4 vakcíny, poslední přeočkování máme okolo 18. měsíce, tak třeba je to stejné a sestra má dostat poslední dávku, pokud ji nedostala. je to v očkováku, tak se podívej ![]()
@nunik
Neni to 4,posilovaci davka?
Nebo
Nenabidla ji Pneumo23? Ten je od 2 let, ale 2 roky po synflorixu je to asi zbytecne.
Ahoj holky…mluvila jsem s mamkou a spletla jsem to já, je to meningokok…můžete mi říct něco k němu?? děkuju moc
@nunik najdi si na netu. od nás to ted měl kmotr 31let a byl 20 dní v nemocnici na silných antibiotikách. horečky až 41stupňu, hruza. nejvíce jsou postižené miminka a mládež okolo 15let. ![]()
@wandilek podívám se, děkuju
ale potřebovala bych spíš říct zkušenosti s tím očkováním u dvouletých dětí…
Mrkni na vakciny.net, tam toho mas kupu. U nas prevazuje serotyp B, potom C, ostatni vzacne.
Ockovani proti B bude snad v dubnu, ostatni uz jsou dele.
Deti zatim ockovane nemam, ale dost to zvazuju.
@nunik píše:
@wandilek podívám se, děkujuale potřebovala bych spíš říct zkušenosti s tím očkováním u dvouletých dětí…
Je to poměrně nová vakcína, takže zkušenosti (dlouhodobé) ti nejspíš nikdo neřekne, natož u té úplně nové vakcíny, která se chystá.
Představa, že ochráním proti meningokokovi, je sice lákavá, ale účinnost v praxi a nežádoucí účinky v praxi se teprve budou objevovat, bude se to postupně přehodnocovat apod.
Takže záleží i na tom, jakou důvěru obecně v očkování máš.
Zdravím všechny! Pro Televizi Seznam dělám reportáž o pneumokokové infekci a sháním někoho, kdo nechal sebe, své dítě, nebo třeba svého rodiče proti pneumokoku naočkovat nebo zatím očkování zvažuje. Šlo by o pár minut rozhovoru, kdy byste mi řekli proč očkování zvažujete nebo jestli už máte s pneumokokem nějakou zkušenost. Budu moc ráda, když se mi ozvete.
Díky, Berenika