Epidemie spalniček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10291
26.4.18 09:23

Mě teda nepřijde, že za neproočkovanost můžou jen matky, co neočkují. Za první jako velkou skupinu těchto matek netvoří jen ženy, které vůbec neschvalují očkování - těch je minimu, ale ženy, které prostě nechcou očkovat mimina. Já třeba s holkama ani nějak extra do kolektivu nechodím, nevim, kde by jako co mohly chytnout. Hexu očkuju kolem roku, pak začnou prcci všude lézt a chodit a strkat do pusy všechno možný, tak mám lepší pocit, že hexu mají a mmr očkuju kolem třetího roku, to mi přijde jako ok. A nedávno ten kr**** ministr zdravotnictví v demisi prohlásil defakto na plnou hubu, že za epidemii spalniček můžou matky, co neočkují…jak něco takovýho může říct veřejně? vždyť já jsem rok 1990, očkovaná jsem byla dvěma dávkama před víc jak 25ti lety. V životě se mě žádný můj doktor nezeptal, jestli enchci přeočkovat, silně pochybuju, že jsem jetšě imunní a takových lidí tady je fůra. Když dělají takový tlaky u dětí, tak proč to nekontrolují i v dospělosti, ať to máš smysl??? :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
26.4.18 09:35

@KKatka23 přesně o tom to je..u dospělých už to nefunguje ale můžou za to matky co neočkují..mě se taky žádný doktor nezeptal jestli chci přeočkovat:o))) ale dítěti posílají pozvánku už ve 13m..
já obě děti očkovala první dávkou až po druhém roce..druhá dcera má tři a dr nám poslala sms at na druhou dávku nechodíme - že změnili vyhlášku, takže ta má jen jednu dávku zatím..
nejsem neočkovací typ, ale ráda bych si rozhodla kdy to do těch dětí narvu..
myslím že hexa v 6m je ideál a priorix první dávka ve dvou uplně stačí..nevím proč se to tak hrotí - sotva se dítě narodí už ho rozpícháme :zed: a odpovědnost má rodič tak by to mělo být jeho rozhodnutí..
ve vedlejších státech je očko nepovinné a proočkovanost mají krásnou..jakmile tě někdo do něčeho nenutí, hned má člověk pocit že se může rozhodnout sám

• Citovat
  • Upravit
1212
26.4.18 09:51

Jezismarjaaaa já a odborník, to vůbec, to jste přece vy! :P nicméně Jsem nepsala že m Down je stejná vada jako autismus, ale že je to stejně vrozene. Autismus není získaný. Tonouci se stébla chytá…
Když to tady čtu, tak se docela bavím. Ještě, že kolem mě se pohybují normální ženy.
K tomu zdravotnictví, každý normální, vigilni zdravotník se preockovat nechá.

A pokud někdo napíše, že je lepší nemoc prodelat, tak by si měl dát přes ruce a přes papulu, protože todle nemůže napsat ani říct člověk při smyslech. Možná nějaký odkaz na dr Elekovou, to je taky veeeelikej odborník.

Kdyby všechny byly takové odbornice jako vy, tak ještě umirame na práve neštovice a chodí pokroucene děti po obrne, ale to možná taky přijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9489
26.4.18 09:59

@Tejule No vidíš, a já jsem třeba ráda, že jsem ty zarděnky a příušnice prodělala, jelikož mi to zaručilo celoživotní imunitu a nemusim se bát v práci, že to chytnu. A že těch příušnic už jsem viděla-všechny očkované a ti kluciv pubertě neměli zrovna super průběh, pár jich skončilo na infekci se zánětem varlat. myslím že zrovna oni by ocenili, kdyby si to prodělali v předškolním věku-jako celá moje generace a nejspíš bez komlplikací. A zrovna tak jsem ráda, že moje dcery prodělaly neštovice, nemusí se už strachovat, jestli to nechytí v těhotenství, pokud by byly očkované, tak nemusí řešit, jak dlouho vydrží protilátky a jestli je ještě mají a hlídat si ty náběry nebo přeočkování celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
26.4.18 10:05

@Tejule TAK Jsou nemoci na které se fakt neumírá..nemluvíme taky o obrně která má následky nebo o pravých neštovicích..tam je snad očkování na místě a to pochopí každý deb.il.
prodělat normální neštovice je " normální " věc, není třeba se očkovat, protože tě to fakt nezabije, stejně tak jako spaličničky např..

• Citovat
  • Upravit
1212
26.4.18 10:14
@smurfka píše:
@Tejule TAK Jsou nemoci na které se fakt neumírá..nemluvíme taky o obrně která má následky nebo o pravých neštovicích..tam je snad očkování na místě a to pochopí každý deb.il.
prodělat normální neštovice je " normální " věc, není třeba se očkovat, protože tě to fakt nezabije, stejně tak jako spaličničky např..

A jak víš, že nedostane tvé dítě neuroinfekci u spalnicek? Jak to víš, že ho to nezabije??? Nebo nebude mít trvale poškození.
Pak přijde určitě na řadu žaloba, že doktoři něco zanedbali.
Ufff, komu není rady, tomu není pomoci.

Ona nevědomost a masáž internetu je mocná čarodějka…

Me jen mrzí, že jsou v ohrožení děti, které nemohou být očkované. Třeba moje.

Že si ohrožujete zdraví svých dětí samotné, je to jen na vašem svědomí a na vašem obhajeni si následků. Snad se todle nikomu nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.4.18 10:16
@Tejule píše:
A jak víš, že nedostane tvé dítě neuroinfekci u spalnicek? Jak to víš, že ho to nezabije??? Nebo nebude mít trvale poškození.

Že si ohrožujete zdraví svých dětí samotné, je to jen na vašem svědomí a na vašem obhajeni si následků. Snad se todle nikomu nestane.

A jak víš, že dítě nebude mít NÚ po očkování? Mělo by být na každém rodiči, aby zvážil pro a proti a měl možnost volby.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
26.4.18 10:20
@Tejule píše:

trvalé poškození může mít i z blbé chřipky..stejně proti tomu očkovat nebudu..
jo tak tvoje dítě ani není očkované, a házíš špínu na matky co neočkují.. :mrgreen: už jsme doma. Vidíš to a mě očkující matce vadí tvoje dítě..co když od ní to moje očkované něco chytne :lol: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3767
26.4.18 10:24
@lucenka píše:
A jakou to má vypovídací hodnotu? Já když už ockuju, tak proto, abychom nemoc vůbec nedostali. Jinak můj kluk proti neštovicim očkovaný nebyl… Takže podle teorie tvé doktorky měl mít hrozný průběh. Tak žen si představuju jinak než žádné horečky a 14 dnů po prvním pupínku už v pohodě jel na lyžák ;)

Ne, podle lékařů má mít lehký průběh očkované dítě, které by tu nemoc náhodou dostalo. Neznamená to, že neočkované dítě musí mít těžký průběh. To přece z toho vůbec nevyplývá. Jinak to není teorie, jsou na to statistiky, konzultovala jsem to s více lékaři, když to u nás bylo aktuální. Nic v životě není stoprocentní kromě smrti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3767
26.4.18 10:28
@renap píše:
Ale to je přece nesmysl, když se nad tím logicky zamyslíš-jak se dá dokázat, že očkované dítě má mírnější průběh, když nikdo neví jaký průběh by mělo jako nenaočkované? To by se musel vrátit čas, dítě nenaočkovat a nechat tu samou nemoc prodělat ve stejný čas a v naprosto stejné imunitní situaci a to prostě nejde. A statistiky? Mě se třeba nikdo neptal, jaký průběh neštovic měly moje děti, tebe jo? Jsou nenaočkované a měly naprosto mírný průběh, bez teplt, pár pupínků. A nejhorší neštovice, které jsem kdy viděla měla naočkovaná holčička, kterou jsme posílali k hospitalizaci na JIP, měla tisíce neštovic úplně všude 40 horečky a měla meningeální příznaky. Očkování opravdu nemusí zaručit lehčí průběh, a rozhodně není mizivé množství dětí, které prostě nevytvoří dostatečné množství protilátek, které by ho ochránily.

Dá se to poznat jednoduše podle toho, že žádné z očkovaných dětí, které té nemoci nakonec stejně podlehly (a že jich bylo mizivé procento), nemělo nikdy těžký průběh nebo následky, které třeba u spalniček dost často bývají.
Jo a ještě se jim prý při nemoci dělají krevní rozbory, podle kterých se dá poznat, jak tělo s nemocí bojuje, u takovýchto dětí krevní testy prokázaly, že prostě na tu nemoc byly lépe připravené a jejich tělo snáze bojovalo.
To samé dělaly i u té mé kamarádky - nahlašovalo se, že dítě onemocnělo přes očkování a dělaly se krevní rozbory.

Příspěvek upraven 26.04.18 v 10:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.4.18 10:29
@Adrasteia píše:
Ne, podle lékařů má mít lehký průběh očkované dítě, které by tu nemoc náhodou dostalo. Neznamená to, že neočkované dítě musí mít těžký průběh. To přece z toho vůbec nevyplývá. Jinak to není teorie, jsou na to statistiky, konzultovala jsem to s více lékaři, když to u nás bylo aktuální. Nic v životě není stoprocentní kromě smrti.

Aha a proč tedy spolužák, očkovaný, skončil s příušnicemi v nemocnici? To je ten lehký průběh? 8o 8o Kdyby je prodělal v dětství, tak by se té nemocnici vyhnul.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
26.4.18 10:29
@Adrasteia píše:
Dá se to poznat jednoduše podle toho, že žádné z očkovaných dětí, které té nemoci nakonec stejně podlehly (a že jich bylo mizivé procento), nemělo nikdy těžký průběh nebo následky, které třeba u spalniček dost často bývají.

máš odkaz na tuto statistiku?

• Citovat
  • Upravit
smurfka
26.4.18 10:31
@lucenka píše:
Aha a proč tedy spolužák, očkovaný, skončil s příušnicemi v nemocnici? To je ten lehký průběh? 8o 8o Kdyby je prodělal v dětství, tak by se té nemocnici vyhnul.

to nemůžeš vědět..kdyby je prodělal v dětství taky mohl skončit v nemocnici.. :nevim: ale už by je pak nechytl..to jo

• Citovat
  • Upravit
1212
26.4.18 10:31
@smurfka píše:
trvalé poškození může mít i z blbé chřipky..stejně proti tomu očkovat nebudu..
jo tak tvoje dítě ani není očkované, a házíš špínu na matky co neočkují.. :mrgreen: už jsme doma. Vidíš to a mě očkující matce vadí tvoje dítě..co když od ní to moje očkované něco chytne :lol: :mrgreen:

Mému dítěti je 9 měsíců. Očkované je. MMR může až nejdřív ve 13m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
26.4.18 10:32
@Tejule píše:
Mému dítěti je 9 měsíců. Očkované je. MMR může až nejdřív ve 13m.

tak nezapomen naklusat ve 13m hned měsíc po poslední hexe ( případně v jednom měsíci ) :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek