Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Rozhodně to není tak, ze očkování je k ničemu. Ano, může se stát, ze i přes očkování nemoc prodelate, ale bude mít mnohem mírnější průběh.
@Tejule Autismus a Down nelze srovnávat a řadit mezi stejný typ vady. Downi mají špatný počet chromozomů, vznikne to hned při oplodnění, je to genetický syndrom, se kterým se dítě už narodí. Kdežto autismus je psychiatrická vývojová porucha, ty dětí mají narozdíl od Downů karyotyp v pořádku, ale je něco špatně v nějakých spojích v mozku, nikdo neví přesně co a projeví se to až v průběhu vývoje, nějaká genetická predispizice tam možná je, ale je otázka, co to. spustí. Proto se cromozomální vady poznají už prenatálně, což bohužel u autismu nejde.
@anonymni_prezdivka píše:
Rozhodně to není tak, ze očkování je k ničemu. Ano, může se stát, ze i přes očkování nemoc prodelate, ale bude mít mnohem mírnější průběh.
to je jak u… ![]()
a to vám řekl kdo? doktorka?
a jak to ona zjistila? nechala jedno dítě prodělat dvě stejné nemoci - jednou nenaočkované a podruhé naočkované? asi těžko že..
to že bude mírnější průběh jsou jen kecy o tom jak někoho přesvědčit k očkování..nikde nemůže být vypovídající statistika ohledně tohoto tvrzení..protože to je fakticky nemožné tuto statistiku udělat..
Jinak ano moje děti povinnými očkované jsou a přesto si myslím že některé očkování jsou k ničemu v době kdy se očkují..třeba v hexe - žloutenka která se dá chytit jen přenosí krví a sexem? pro pár měsíční dítě?
raději bych monokavcíny aby si člověk mohl vybrat co naočkuje a kdy a co ne..stejně jako u prioruxu..kdyby to bylo na mě nechala bych je zarděnky..byla bych raději kdyby to ostatní člověk prodělal aby měl celoživotní imunitu než píchat do něho sra. čky a stejně to nakonec třeba chytí..
@smurfka píše:
to je jak u…
a to vám řekl kdo? doktorka?
a jak to ona zjistila? nechala jedno dítě prodělat dvě stejné nemoci - jednou nenaočkované a podruhé naočkované? asi těžko že..
to že bude mírnější průběh jsou jen kecy o tom jak někoho přesvědčit k očkování..nikde nemůže být vypovídající statistika ohledně tohoto tvrzení..protože to je fakticky nemožné tuto statistiku udělat..
Jinak ano moje děti povinnými očkované jsou a přesto si myslím že některé očkování jsou k ničemu v době kdy se očkují..třeba v hexe - žloutenka která se dá chytit jen přenosí krví a sexem? pro pár měsíční dítě?raději bych monokavcíny aby si člověk mohl vybrat co naočkuje a kdy a co ne..stejně jako u prioruxu..kdyby to bylo na mě nechala bych je zarděnky..byla bych raději kdyby to ostatní člověk prodělal aby měl celoživotní imunitu než píchat do něho sra. čky a stejně to nakonec třeba chytí..
Nejlepší je kouknout se na to, jak vakcina vlastně funguje. Tam najdeš odpověď.
Já už do toho tydle diskuze přispívat nebudu, ale zhodnotím to tak. Nejlepší doktorky na e miminu… Nemá smysl diskutovat s někým, kdo si tady mele své a má smyšlené informace. Věří řečím o autismu atp. Věří tomu, že očkování je spatne… Snad to procento hloupých dam se slučuje zde… Pevně doufám, že nebude opravdu nutné aby umírali děti, jen pro přesvědčení některých dam… Holt v tomdle státě vítězí hloupost. Viz politika, matky doktorky visící na Googlu a nevěřící svým doktorum. Je zlá doba!
@Tejule píše:
Já už do toho tydle diskuze přispívat nebudu, ale zhodnotím to tak. Nejlepší doktorky na e miminu… Nemá smysl diskutovat s někým, kdo si tady mele své a má smyšlené informace. Věří řečím o autismu atp. Věří tomu, že očkování je spatne… Snad to procento hloupých dam se slučuje zde… Pevně doufám, že nebude opravdu nutné aby umírali děti, jen pro přesvědčení některých dam… Holt v tomdle státě vítězí hloupost. Viz politika, matky doktorky visící na Googlu a nevěřící svým doktorum. Je zlá doba!
tak se nech očkovat na všechno možné… hlavně si nezapomeň doočkovat nemoci, proti kterým se v dětství neočkovalo a pak ty, kde už máš dávno vyprchané protilátky… Ať nejsi jako ty matky, tkerými tak opovrhuješ ![]()
@Tejule No,možná by tě překvapilo, že ne všechny opravdové dr.-myslím ty s titulem, ne ty internetové, se k tomu staví tak jak ty si představuješ. dělám ve zdravotnictví a teď se to u nás dost řeší a to prakticky denodenně. Přišlo nařízení, zřejmě kvůli tomu, co se stalo na tom urgentu v Motole, že si musíme všichni nechat nabrat protilátky, a kdo je mít nebude, tak naočkovat. A neumíš si představit, co kvůli tomu vyvádějí dr.,hlavně ty starší. Ano, ty dokotorky, které většinou jsou i na obvodech a očkují batolata a přesvědčijí matky, jak je to neškodné. Jedna je v klidu, ta prý je prodělala, ta prodtilátky mít bude, další řekla, že než do sebe nechat píchnout živou trojvakcínu, když pšíušnice a zarděnky měla, tak odejde do důchodu, další hledají v zákonech, jestli na to má někdo právo jim očkování nařídit. Prostě komedie, jak když jde najednou o ně, tak se prostě bojí, co by ta vakcína s nima udělala. Já osobně jsem rozhodnutá odejít ze zdravotnictví, pokud by mi to někdo nařídil, protilátky nejspíš nemam, jsem očkovaná. Příušnice a zarděnky jsem měla. Pokud by byla monovakcína na spalničky, jsem ochotná se nechat naočkovat, ale Priorix prostě ne.
@lucenka píše:
tak se nech očkovat na všechno možné… hlavně si nezapomeň doočkovat nemoci, proti kterým se v dětství neočkovalo a pak ty, kde už máš dávno vyprchané protilátky… Ať nejsi jako ty matky, tkerými tak opovrhuješ
Já jsem doockovana, neboj! Já byla v Africe na misi a pravda, opovrhuji a nechápu tu drzost a tu hloupost, kterou ohrožujete své děti… Když už pecete na děti ostatních.. Stejně tak, jak se nyní projednává zodpovědnost státu za očkování, tak bych tam zařadila odpovědnost matek za neockovani. Ublížení na zdraví z nedbalosti.
@Tejule píše:
Já jsem doockovana, neboj! Já byla v Africe na misi a pravda, opovrhuji a nechápu tu drzost a tu hloupost, kterou ohrožujete své děti… Když už pecete na děti ostatních.. Stejně tak, jak se nyní projednává zodpovědnost státu za očkování, tak bych tam zařadila odpovědnost matek za neockovani. Ublížení na zdraví z nedbalosti.
tak to rovnou můžeš obvinit téměř všechny dospělé obyvatele v ČR, protože osobně neznám nikoho, kdo si v dospělosti nechal dát MMR, přeočkovává se na černý kašel atd.
@Tejule píše:
Krásně napsáno, souhlasím. ![]()
@renap přesně tak to je..doktoři doporučují, očkují, přemlouvají ale sami by si to nepíchli ani za boha..už jsem na takové taky narazila..takže to že je někdo dr neznamená že všechno ví a všechno zná..
@Tejule A ty se považuješ za odbornici a máš právo tu rozdávat rozumy, když jsi schopná napsat, že Down je stený jako autismus?
@renap píše:
@Tejule No,možná by tě překvapilo, že ne všechny opravdové dr.-myslím ty s titulem, ne ty internetové, se k tomu staví tak jak ty si představuješ. dělám ve zdravotnictví a teď se to u nás dost řeší a to prakticky denodenně. Přišlo nařízení, zřejmě kvůli tomu, co se stalo na tom urgentu v Motole, že si musíme všichni nechat nabrat protilátky, a kdo je mít nebude, tak naočkovat. A neumíš si představit, co kvůli tomu vyvádějí dr.,hlavně ty starší. Ano, ty dokotorky, které většinou jsou i na obvodech a očkují batolata a přesvědčijí matky, jak je to neškodné. Jedna je v klidu, ta prý je prodělala, ta prodtilátky mít bude, další řekla, že než do sebe nechat píchnout živou trojvakcínu, když pšíušnice a zarděnky měla, tak odejde do důchodu, další hledají v zákonech, jestli na to má někdo právo jim očkování nařídit. Prostě komedie, jak když jde najednou o ně, tak se prostě bojí, co by ta vakcína s nima udělala. Já osobně jsem rozhodnutá odejít ze zdravotnictví, pokud by mi to někdo nařídil, protilátky nejspíš nemam, jsem očkovaná. Příušnice a zarděnky jsem měla. Pokud by byla monovakcína na spalničky, jsem ochotná se nechat naočkovat, ale Priorix prostě ne.
mám dojem že mono spaličky někde jsou..snad v rakousku? možná pozjištovat..jenomže je otázka jestli by ti to očkování uznaly tady v čr..( protože tady ti to nikdo nepíchne ), to bys musela tam.
Jinak můj chlap teda ve zdravotnictví nedělá, ale očko v práci taky mají nařízené..chodí každý rok s něčím chudák..z nečeho se vylhat jde, ale z nečeho ne..myslím že kdyby odmítl tak prostě propuštění..bránit se nějakou žalobou nelze.. ![]()