Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A na dovolenou jen po čr?
Edit. Jinak jestli te to uklidni, je plno matek, co neockujou takhle brzo vubec.
.. ja bych co nejdrive ockovala.
Tak po první dávce stejně chráněné není, pokud teda ti jde o to, že pojede neockovane na dovolenou. Jinak z toho příspěvku moc nechápu, v čem je problém. Že jsi prosvihla termín? Tak až se dovoláš, tak se omluv a ono ti dají termín. Jinak to problem není, naše doktorka třeba ockuje až od tří měsíců a moje druhé dítě začalo s očkováním v půl roce. Pokud se obavas, že chytne některou z nemocí, na kterou se ockuje hexavakcinou, tak miminu reálně hrozí černý kašel, ale po první dávce stejně chráněné není. Asi by bylo lepší zjistit si něco o očkování a v klidu jet na dovolenou a naočkovat po návratu.
Zdravím jdu sem s radou mám 2 měsíční miminko a měli jsme jít na očkování (nepovinný) ale měli nám dávat i povinny očkováni a já omylem prehodila datumi a místo dr jsem šla já na gyndu tam mi sestra řekla ze ksem si asi spletla datum ale netrklo mě že bych prohodila datumi nějak jsem to neřešila a teď jsem si tak říkala ze kdy jdeme k dr ze už je to dlouho no a měli jsme tam být toho 13 co jsem šla na gyndu teď se nemohu dovolat k dr mají dovolenou a mám teď neskutečné výčitky… cítím se jako nejhorší matka a nevím si rady teď nebude prcek chráněný a muže se mu cokoliv stát… myslíte ze by mi ho očkovali až jim skončí dovolená?
Další háček je ze za necelý týden jedeme na dovolenou takže to bude mít další časový odstup