Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, čeká nás druhá dávka Priorixu (?) a chci za čtrnáct dní letět na dovolenou. Let trvá cca 5 hodin. Bojím se nějaké reakce právě na dovolené, zvlášť u této vakcíny. Doteď bylo očkování bez reakce. Díky za sdílení zkušeností…
@Velryba černá píše: Více
My to odkládáme právě už hrozně dlouho, naposledy kvůli angíně, před třema nedělema dobral atb.
Nevím, kolik je hrozně dlouho, ale dcera dostala první dávku takřka ve čtyřech letech a druhou dostane teď, je jí třináct.
Synovi je 7 a právě sestra už dost tlačí.
@Edding444 nás se lékaři vždycky ptali, zda se někam nechystáme (mimo ČR), protože pokud ano, vakcinace se odloží.
Tak to máte dobrý. Naše doktorka to ví, ale neříkala nic. Já právě nevím, jestli ty dva týdny od očkování stačí, nebo by bylo lepší s cestou počkat.
@Edding444 píše: Více
To bude také o zkušenostech, já bych po našich, na čtrnáctidenní limit nespoléhala.
Alespoň tři týdny. Jak chlapeček reagoval na první dávku?
Byl bez reakce. Já zase bych viděla výhodu v tom, že by hned po očko měl volno díky prázdninám, bez nějakého většího kolektivu.
Syn měl reakci na druhou dávku Priorixu (Tetra) po víc než dvou týdnech, ale byla to jen jednodenní horečka. Po první dávce mu nebylo nic, reakce normálně taky nemívá. Myslím, že to není úplně neobvyklé, že ty reakce můžou přijít ještě trochu později, než se normálně udává. Já měla taky z MMR očkování obavy, bylo to v létě a potom jsme taky cestovali, ale obytňákem. Před leteckou dovolenou bych to asi nedávala.
Jestli chcete, tak leťte, samozřejmě.
Tohle jsou jen mé postřehy, kdy se nám přímo stalo něco, s čím jsme nepočítali.
Jak už jsem psala, já osobně bych to očkování jednoduše odložila.