Vakcína Beyfortus - zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
3.10.25 15:11

Vakcína Beyfortus

Zdravím všechny!
Doktorka nám nabídla očkování na RSV vakcínou Beyfortus.
Měl už někdo zkušenost s očkováním? Reakce po očkování? Názory bych uvítala.
Děkuji za vaše zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
3.10.25 17:27

Seniorovi nebo těhotné? Miminku se chystám nechat dát protilátky Nirsevimab, to je teď hrazeno nově pro kojence.

• Citovat
  • Upravit
6
3.10.25 17:28
@Anonymní píše: Více

Miminku právě že je to nově proto se toho obávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.10.25 10:45

@Nikkam Taky nám to dnes doktorka nabídla a hodně doporučovala, zjišťuji více, ale moc se mi nechce, male je 6 měsíců nekojená, ale zdravá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
13.10.25 10:46
@Nikkam píše: Více

Poměrně dlouho se tím očkují nedonošené děti.

• Citovat
  • Upravit
332
14.10.25 19:20

Novinka to není, jen to, že je to hrazené, je novinka. Já ho skoro půlročnímu (jinak zdravému) synovi píchnout nechala bez váhání, RS viry umí u nejmenších udělat pěknou paseku, narozdíl od větších dětí, a chytnou se raz dva kdekoli, jsem ráda, že je ta možnost, a že náš pediatr nabízí. Není to očkování, dítě dostane rovnou hotové protilátky, takže to účinkuje hned. Reakce žádná, tělo nic nevytváří, možná byl den protivnější, ale to někdy bývá i bez injekce :) samozřejmě nožička asi bolela trochu, je to myslím celý mililitr do svalu, ale nepřišlo mi, že by mu to jakkoli vadilo, proti bolesti jsem mu nic nedávala a lumpačil normálně. Neváhala bych ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9732
15.10.25 20:30
@Velryba černá píše: Více

Beyfortus a Synagis se trochu liší, Synagis neměl tak dlouhou dobu ochrany po 1 aplikaci, muselo se aplikovat opakovaně. Takto po 1 nitrosvalové aplikace je půlroční ochrana zajištěna.

Jinak Beyfortus určitě. RS-virové bronchitidy, bronchiolitidy a zápaly plic jsou hodně nepříjemné, oxygenoterapie prakticky vždy, někdy nutná dokonce intubace a umělá plicní ventilace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.11.25 22:44

Zdravím 🙂 já po celkovém zvážení, nechala dceři aplikat tyto protilátky, zatím jsme druhý den po aplikaci a bez NÚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
10.11.25 11:20

Ahoj, víte někdo jak to je s proplacením očkování? Na pojišťovně mě bylo řečeno, že neví. Podle nového by teda ted už měla každá pojišťovna proplatit tohle očkování pro miminka? Jde o 211 pojišťovnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
10.11.25 19:36

@KačkaK93 a ptala ses na sve pediatrii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
21.11.25 21:13
@Nikkam píše: Více

Proti RSV velmi účinně chrání kojení.

https://www.chop.edu/…-against-rsv

There is, however, another way to prevent RSV that is inexpensive and safe — breastfeeding. Researchers in Ireland recently reviewed 19 studies that assessed the impact of breastfeeding in 16,787 infants living in 31 countries (Minerva GM, Purtill H, Dunne CP, Philip RK. Impact of breastfeeding on the incidence and severity of respiratory syncytial Virus (RSV)-associated acute lower respiratory infections in infants: a systematic review highlighting the global relevance of primary prevention. BMJ Glob Health. 2023 Feb;8(2):e009693). They found that exclusive breastfeeding for four to six months decreased the incidence of outpatient visits, emergency department visits, hospitalizations, and intensive care unit admissions.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek