Očkování - pneumokok

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3932
19.1.12 10:22

ahoj :mavam: , u nás se očkuje zatím jen hexou v nejdelších možných intervalech, začli sme v 5 měsících, druhou dostal v 6 měsících a protože je to limitované jen tím, že rozestup mezi 2-3 dávkou může být 2-6 měsíců a poslední dávka naočkovaná nejpozději v 18 měsících s tím, že mezi 3-4 dávkou musí být minimálně 6 měsíců rozmezí, tak na 3 dávku půjdeme až začátkem března. Není kam spěchat,účinnost vakcíny se nijak nesnižuje. Kdybych měla dřív víc info,tak nechám naočkovat vůbec první dávku až v 6 měsících, s tím, že by pak stačily 2+1 dávka. Jinak k synflorixu, ještě nejsem úplně rozhodnutá zda ho dám či ne, každopádně když bych ho dala, tak až po druhém roku věku, kdy stačí pouze 1 dávka. A očkovat vakcíny jedině zvlášt, 2 vakcíny v jeden den mi přijdou jako dost velká zátěž pro organismus kojence, přeci jen v té vakcíně nejsou samotné kmeny očkovacích látek,ale i přídavky aby vakcína vydržela jako hliník a podobně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
20.1.12 00:27
74paja píše:
Wiolla píše:
jadviga píše: …Dost mých známých má synflorix proto, že je zdarma, že je považují za stejný jako prevenar. …

Já mám třeba Synflorix proto, že v Prevenaru 13 jsou navíc 3 americké „potvory“, které se v Evropě nevyskytují. Takže v rámci co nejmenší zátěže pro dětský organismus jsem volila Synflorix.

Co se týče zaráz či zvlášť, tak při zaráz dítě dostane najednou větší dávku „potvor“ (např. Hexa 6 + Prevena 13 = 19) i hliníku. Z mého pohledu rozloženo zvlášť (např. jednou 6 v Hexe a pak 10 v Synflorixu) je to pro dítě šetrnější… :nevim:

Ale jestli ses už jednou na základě nějakých kritérií rozhodla, tak se jich drž, nebo se zblázníš… ;)

No jen k tem trem americkym potvoram, nez neco vypustis, tak si i neco precti…

http://www.solen.sk/index.php?…

A??? Co z toho plyne? Že když naočkuju 13valentní vakcínu, tak mé dítě skolí 14.sérotyp… :nevim: (o tom se také dost píše/mluví: „V průběhu času dochází k fluktuaci ve výskytu jednotlivých sérotypů, nicméně platí, že po zavedení očkování výskyt vakcinálních sérotypů klesá a naopak pozorujeme nárůst zejména sérotypů nezastoupených v očkovací látce“ http://www.tribune.cz/…-pneumokokum)

Ale OK, s těma americkýma „potvorama“ to bylo trošku přílišné zjednodušení. Pro mě bylo podstatné toto: „Pokud bychom posuzovali výskyt jednotlivých pneumokokových sérotypů bez rozdílu věku, pak v našich podmínkách nejčastěji narazíme na sérotypy 1, 3, 7F, 14, 4, 23F a 9N. U dětí do pěti let věku jsou pak nejčastěji zjišťovány sérotypy 6B, 14 a 23F.“ (viz stejný zdroj)

(Očkovací látka Prevenar 13 má oproti Synflorixu navíc zastoupení sérotypů 3, 6A a 19A. Takže litovat bych mohla nejvíce toho sérotypu 3, protože 6A a 19A mezi nejčastějšími původci onemocnění u nás není…)

Já původně byla očkovací (u prvního dítěte). Pak jsem hodně četla tady diskuze :lol: a jímala mě hrůza, co všechno může očkování způsobit. Takže u druhého dítěte jsem více ve střehu a snažím se očkovat co nejméně (na mé poměry). Očkování proti pneumokokům mladší syn dostal jen proto, že ho má i starší (aby si nezáviděli :jazyk: ) a protože starší chodí do děckého kolektivu. Jinak bych ho naočkovat asi nenechala, takže jsem šla cestou nejmenší zátěže pro miminkovský organismus… (a i tak už jsem panikařila, že se mu po očkování spoušít atopický exém (berte s rezervou, domácí diagnóza nad vyrážkou 8) )).

Prostě teď mě to očkování děsí… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14546
20.1.12 05:55

Wiolo, tohle všechno je pochopitelný. Já z toho mám taky hrůzu. Ale větší hrůzu mám z těch nemocí. Teď maminka tady z diskuze zrovna psala, že byla v nemocnici a tam bylo dítě s černým kašlem- maminka nenechala své dítě očkovat povinnou hexa vakcínou. A to je prostě jeden příklad za všechny.
A my budeme očkovat také z toho důvodu, že máme starší dítě v kolektivu. A starší toto očkování nemá. Je to prostě strašně těžký rozhodování a úplně zdravému dítěti by nemělo nic hrozit. Očkuje se dnes a denně a je jasný, že nikdo nezaloží diskuzi na téma- bez reakce po očkování ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí