Očkování - pneumokok

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6578
18.1.12 13:38

Očkování - pneumokok

Ahoj maminky, když jsme byli ve třech měsících na prvním očkování, sestra se mě ptala, jestli nechám své dítě očkovat proti pneumokokovi. Mám se rozmyslet do příštího očkování (ve 4. měsíci). Když ho dám, tak zaplatím jen cca 450,– Kč. Když bych ho chtěla dát později, tak už je to o dost dražší (nevím přesně kolik). Popravdě ani přesně nevím, co pneumokok způsobuje, ale hlavně by mě zajímalo, jak na vakcínu reagovaly vaše děti, pokud ji dostaly a pokud ne, tak proč? Jaký na toto očkování máte názor? Vím, že těchto diskusí je tu několik, ale už jsou starší a nenašla jsem přesně to, co jsem hledala. Děkuji předem za vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
18.1.12 13:42

Moje děti toto očkování nedostaly. Vyhodnotila jsem ho jako zbytečné a zbytečně zatěžující. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4890
18.1.12 13:43

Ahoj, my jsme byli zrovna včera na očkování ve 4. měsících. Malá dostala hexu do jedné nožičky a Prevenar 13 do druhé nožičky. Platila jsem 430,– Kč, jinak Prevenaru jsou 3 dávky po sobě. Prevenar pomáhá chránit proti takovým onemocněním, jako jsou meningitida (zánět mozkových blan), sepse nebo bakteremie (bakterie v krevním oběhu), pneumonie (zánět plic) a infekce ucha, způsobené 13 typy bakterie. Ještě ti mohla doktorka nabídnou Synflorix, ten je zcela zdarma a je proti tomu samému akorát nechrání před 13 typy bakterií ale 10 typy. Samozřejmě je jen na tobě, jestli se pro to rozhodně nebo ne. Malá vůbec žádnou reakci neměla a je v pohodě. Nabízí se ještě Rotarix, ten je proti rotavirům (průjmům apod.), ale ten mi přijde zbytečný, nejsou to tak závažná onemocnění jako třeba meningitida apod.

Příspěvek upraven 18.01.12 v 13:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
18.1.12 13:44

Ahoj, my jsem taky měli dohromady Hexa a Prevenar, už máme tři dávky za sebou a nikdy žádnou reakci neměla, možná byla malinko unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
18.1.12 13:47

Dala jsem Prevenar 13. Synflorix je jen proti 10 kmenum pneumokoka. Vzhledem k tomu, ze tech kmenu pneumokoka je strasne moc, tak cekam, kdy zacnou ockovat nejakou vakcinou „Pneumo 100“ 8o

Pri rozhodovani by ti mohl pomoci tenhle clanek
 http://www.solen.sk/index.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.1.12 13:48

Dali jsme, ale až v roce - tak nám to bylo doporučeno, aby se nezatěžovalo malé tělíčko tolikerým očkováním. Přišlo mi to logické. Reakci neměl žádnou.

Teď teda váhám a musím říct, že se mi vůbec nelíbí, že se to hradí buď malým miminkům nebo vůbec, přijde mi to podezřelé :lol: Raději bych to dala zase až v roce a hlavně odděleně od hexavakcíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
18.1.12 13:49
Magnificata píše:
Ahoj, my jsem taky měli dohromady Hexa a Prevenar, už máme tři dávky za sebou a nikdy žádnou reakci neměla, možná byla malinko unavená.

Unavená? No tak to by mi u toho našeho ďáblíka ani moc nevadilo… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
18.1.12 13:49

Tak já ho nakonec vyhodnotila jako ne zbytečné, takže moje děti ho mají.

Starší syn Prevenar 13, mladší dostává Synflorix. Zásadně to nechávám očkovat vzlášť, nikdy zaráz s jiným (Hexou).

Také si dávám u dětí pozor, aby byly naprosto zdravé. Nejen, aby neměly teplotu, ale byly fakt zdravé. U mladšího jsem to teď naposledy porušila a nechala naočkovat, i když mu končila rýma. A už to nikdy neudělám! :cert: :zed: I kdyby se nám to mělo táhnout a odkládat do nekonečna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2551
18.1.12 13:50

My dávaly PREVENAR 13 až po druhém roce (před vstupem dětí do MŠ), sice jsme si to platily, ale dostaly jen jednu dávku, která stačí. Bylo to na doporučení mudry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.1.12 13:52

Příspěvek upraven 17.05.16 v 14:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.1.12 13:54

Ahoj, my jsme byli na prvním očkování proti pneumokokom ve 3. měsících vakcínou Synflorix. Je plně hrazena zdravotní pojišťovnou pokud je očkování zahájeno mezi 3. a 5. měsícem. Dnes jsme byli na druhé dávce ve 4. měsíci. Malý to snáší dobrě, ani po první dávce neměl žádné reakce jako je teplota nebo plačlivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
18.1.12 13:56

Na jednu stranu nechci nic zanedbat, ale taky nechci malého „zatěžovat“ třeba nějakýma reakcemi na tuto vakcínu. Ale na druhou stranu, pokud by mu mělo být „jen“ pár dnů „zle“, tak třeba je to lepší, než aby potom něco dostal, ne? No já vážně nevím. Po prvním očkování mu nebylo nic, je možné doufat, že by mu nebylo nic ani po tomhle? Jsem z toho už málem na mrtvici. Fakt nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
18.1.12 13:57
lovesmile píše:
Na jednu stranu nechci nic zanedbat, ale taky nechci malého „zatěžovat“ třeba nějakýma reakcemi na tuto vakcínu. Ale na druhou stranu, pokud by mu mělo být „jen“ pár dnů „zle“, tak třeba je to lepší, než aby potom něco dostal, ne? No já vážně nevím. Po prvním očkování mu nebylo nic, je možné doufat, že by mu nebylo nic ani po tomhle? Jsem z toho už málem na mrtvici. Fakt nevím… :nevim:

Jestli bude mít nějakou reakci ti stejně nikdo nepoví, to se musí vyzkoušet. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SayaSt
18.1.12 14:12

ja dceri davala prevenar 13, ale za ni jeste pojistovna nehradila synflorix. zacala jsem v 7 mi mesicich a za kazdou davku davala 1500 kc. ale stalo mi to za to :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1618
18.1.12 14:15
lovesmile píše:
Magnificata píše:
Unavená? No tak to by mi u toho našeho ďáblíka ani moc nevadilo… :lol: :lol: :lol:

Hihi, taky jsem si libovala, spsala po očkování asi tři hodiny:-O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky