Očkování posunout?

15
23.8.16 14:04

OČKOVÁNÍ POSUNOUT?

Prvního září jdeme k doktorce, ohledně prvního očkování, co jsem tak četla, i v diskuzích tady, většina píšete, že jste první očkování odložili na déle, malá se narodila císařem dříve, a tak se bojím ji nechat očkovat hned jak doktorka pískne, jestli mi rozumíte a tak nevím zda požádat o odložení očkování na dýl a ted je otázka v kolika měsících očkovat?
Dále mi není moc jasné jak to první očkování probíhá, moje máma mi jen říkala že se dá očkování taky nějak rozdělit, že se to miminko tolik nezatíží, všude se píše že to je asi na cca 6 věcí nebo tak nějak najednou, jestli to jde teda nějak rozložit a nepíchat ji všechno najednou? jestli je jako více možností a nebo je i více očkovacích látek- jako jestli mi dají na výběr? díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25133
23.8.16 14:09

Tak v první řadě záleží, co by jsi všechno chtěla. Je rozdíl rozhodit hexu a pneumukoky a je rozdíl rozhodit hexu na monovakcíny. Případně neočkovat vůbec.
Další otázka je, kdy ti doktorka řekla, ať začnete. Já jsem třeba jen pro povinné a dávala jsem v půlroce nejdřív (u druhé, první ve 3 měsícíh, neměla jsem ještě takové zkušnosti).
Ale to je MŮJ názor, musíš si udělat svůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
23.8.16 14:09

Můj Dr chtěl malého očkovat na 9 týdnech, také jsem odmítla a řekla že to chci posunout. Nechala jsem dát očkování na 4m, a pak se chodí ještě dvakrát po měsíci.. My ted jdeme v září na poslední a pak se jde snad až v roce..
Ale nechala jsem očkovat jen hexu, to je to povinné.. Nepovinné do něj vůbec cpát nebudu..

Příspěvek upraven 23.08.16 v 14:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25133
23.8.16 14:10

A jinak www.vakciny.net , tam je toho nejvíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.8.16 14:17

Nevím, kolik je mimču, ale začala bych až tak okolo půlroka nejdřív, a řekni si o schéma 2+1, to je, že se nedá měsíc po první dávce daší, další za další měsíc, a další za půl roku, ale po první dávce jen druhá za 2-6m, a pak třetí za dalších 6-12m. účinnost je prakticky stejná, a ušetříš malý jednu dávku jedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.8.16 14:17

První syn má zdravotní komplikace, tak toho sme očkovali až ted ve 4 letech před nástup do MŠ, tím že má zdravotní problémy tak nebyl problém s odkladem očkování. Druhý syn je zdraví ale rozhodla sem očkovat co nejpozděj a tak první očkování dostal až před 6 měsícem a to se přeočkovávalo jen jednou a to do dvou měsíců. Očkovaný je jen hexavakcínou, nic navíc nedávám. Kdybych ho nechala očkovat hned ve 3 měsících tak by se to 2× přeočkovávalo raději sem zvolila mín do něj píchat, ale je to hodně o názoru dětské doktorky, na co vám přistoupí a na co ne, nejlepší je to probrat přímo s ní. Pokud je rozumná tak otevřeně o všem řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.8.16 14:22

@anabel2016 neočkuj zbytečnosti, nikdy ne víc vakcín najednou (to někteří dr rádi dělají, hexu společně s nepovinným, hezky najednou).. odložit můžeš jak Ty chceš, ale ideál je to rozložit tak, aby mělo dítko před nástupem do školky povinné (pokud budeš očkovat). U nás první hexa v půl roce atd.. teď jsou klukovi čerstvé 2, má jednu várku mmr a komplet hexu, do školky může. Druhou mmr nedostane, nebo až v nepozdějším možném termínu (před školou).. tohle bohatě stačí.. osobně nedávám nic navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
23.8.16 14:39

@anabel2016 Ahoj, zaprvé, bude to tak, jak rozhodneš Ty (resp. Vy rodiče), ne jak doktorka pískne. Kolik je teď malé korigovaně? Zadruhé, záleží jen na Tobě, proti kterým nemocem chceš očkovat. Něco o nich nastuduj. Úplně rozložit na monovakcíny to nejde, ale lze očkovat „šetrněji“ méněvalentními (např. Pediacel). Chceš-li dodržet vyhlášku, pak stačí očkovat 2+1 v 10, 12 a 18m. Není kam spěchat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
23.8.16 15:01

Presne, jak pise @vjerunqa . To je naprosto idealni postup.
A MMR nejdrive po druhem roce. Opravdu neni kam spechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4376
23.8.16 16:05

Ahoj, uplne ti rozumim, pred prvnim ockovanim jsem procetla kde co, ptala se kamaradek, jak to u nich probihalo a nakonec jsem se rozhodla duverovat lekari. Nicmene jeste v cekarne mi bylo do breku a maleho drzel manzel :-) Chci jen povinne ockovani, takze syn dostal v 9.tydnu prvni hexacimu, minuly tyden jsme byli na treti a nikdy nemel zadnou reakci. Zpetne jsem rada, ze to mame za sebou, ale konecne rozhodnuti je vzdy na tobe. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.8.16 20:42
@vjerunqa píše:
@anabel2016 Ahoj, zaprvé, bude to tak, jak rozhodneš Ty (resp. Vy rodiče), ne jak doktorka pískne. Kolik je teď malé korigovaně? Zadruhé, záleží jen na Tobě, proti kterým nemocem chceš očkovat. Něco o nich nastuduj. Úplně rozložit na monovakcíny to nejde, ale lze očkovat „šetrněji“ méněvalentními (např. Pediacel). Chceš-li dodržet vyhlášku, pak stačí očkovat 2+1 v 10, 12 a 18m. Není kam spěchat ;)

jsou ji 2 měsíce a prvního máme jít k doktorce kvůli očkování, tak bych právě potřebovala vědět co ji říct, aby mi tam nenakecala nějaký kraviny, né že bych jí úplně nevěřila ale nevěřím, je to malé město a kvalita doktorů nic moc, rodila jsem raději v jiném městě, tak asi tak. Takže jestli jsem pochopila tak si dám základ co musím, ale můžu si vybrat jakou vakcínou? a to 2+1 by tedy první očkování bylo až v 10 měsících? do té doby by byla docela nechráněná že? jako že bych ji nemohla vzít do krámu když půjdu na nákup a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.8.16 20:43
@Halamka píše:
Presne, jak pise @vjerunqa . To je naprosto idealni postup.
A MMR nejdrive po druhem roce. Opravdu neni kam spechat.

co je MMR?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.8.16 20:54
@Aries6 píše:
Tak v první řadě záleží, co by jsi všechno chtěla. Je rozdíl rozhodit hexu a pneumukoky a je rozdíl rozhodit hexu na monovakcíny. Případně neočkovat vůbec.
Další otázka je, kdy ti doktorka řekla, ať začnete. Já jsem třeba jen pro povinné a dávala jsem v půlroce nejdřív (u druhé, první ve 3 měsícíh, neměla jsem ještě takové zkušnosti).
Ale to je MŮJ názor, musíš si udělat svůj.

takže hexu základní mohu taky nechat rozdělit? a nechat až dýl? třeba taky na půl roce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
23.8.16 21:00

@anabel2016 spalnicky, priusnice, zardenky. Osidna vakcina.
Hexa rozdelit nelze-na samotne slozky. Muzete ji ale posunout prave treba na 10. mesic, druhou po dvou mesicich a treti a posledni za rok od druhe.
Nemoc muze chytit i jako ockovana /viz priusnice v posledni dobe/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.8.16 21:13
@Halamka píše:
@anabel2016 spalnicky, priusnice, zardenky. Osidna vakcina.
Hexa rozdelit nelze-na samotne slozky. Muzete ji ale posunout prave treba na 10. mesic, druhou po dvou mesicich a treti a posledni za rok od druhe.
Nemoc muze chytit i jako ockovana /viz priusnice v posledni dobe/.

ta hexa-povinná obsahuje co všechno? jsem z toho nějaká zmatená, píše se všude asi 6 věcí jako v jednom očkování? http://www.vakciny.net/…AVIDELNE.htm nebo je to nějak rozdělené jako viz odkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek