Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, prosím vás proč se nesmí očkovat při teplotě nebo nachlazení??? Vim že se nema ale nevím proč, zhorší se jen nežádoucí účinky nebo může mít dítě nějaké trvalé následky??
..Včera jsme byli na druhé dávce prevenaru, malá je zdravá ale před asi měsícem jsme řešili způsob měření teploty protože jsme měli doma virózu a moje mudra mi řekla že nemám měřit v zadečku, že je to nepresne a co víc…Prý se neodecita půl stupně
no tak jsem ji řekla že ale v tom případě má pořád zvýšenou teplotu…Což mě se fakt nezdá, vzdy jsem odecitala i u první dcery…Takže teď nevim jestli mám dítě se zvýšenou teplotou a nebo má normální a moje mudra je magor..No naočkovali jsme ji, malá má dnes horečku od rána ale jinak nic…Ptám se tedy co by se mohlo stát?? Dekuji
On se ten půl stupeň neodecita, protože v konecniku je teplotní rozmezí normální teploty 36,5-37,5 stupně. Ale o te nepřesnosti jsem neslysela. Naopak u všech dr měřili syny v konecniku
@Tichošlápek no a já někde i četla že u dětí je dokonce Normani teplota do 37,5 po odečtu takže v zadečku do 38…Stejně měřím v zadku, malá má půl roku a. V podpaží se to měří hrozně dlouho…
Holky vážně nikdo. nevite co se může stát když se naockuje dítě s teplotou? Hledala.jsem na netu ale nic nenašla…Klidně hoďte odkaz..
Ta vytvořená obranyschopnost proti viru bude asi o něco slabší. Jinak u živých vakcín (obsahuje přímo viry a bakterie) by asi hrozilo, že ten vir a bakterie mohou zůstat v těle a škodit.
@Havran007 aha tak děkuji
ještě mame jednu dávku…Nebo dvě??? Kolik dávek se Picha prevenaru??
ani nevím teď…