Vyrážka po očkování proti spalničkám

čtverda
22.5.12 13:37

očkování prosti spalničkám

ahoj maminky,prosím o radu,malá je po očkování spalniček zhruba deset dní,před třemi dny se mi celá osypala drobnou vyrážkou po celém těle,bez teplot,prý je to reakce po očkování,ale do dvou dnů měla vymizet.nevypadá,že by ji to svědilo,ale má to hodně a je to už čtyři dny a žádná změna.máte podobnou zkušenost a jestli ano,za jak dlouho se to ztratí ty vyrážky :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14535
22.5.12 17:33

Ahoj, nevím jestli máme to samé, ale malá je dnes 12 den po očkování. Dva dny měla teploty mezi 38,5-39,5°C bez poklesu, takže dostávala po 4 hodinách léky na teplotu a zábaly, ledy, vlažnou koupel. Byla strašně unavená, hodně se teď i potí a dneska jí vyrazily nějaký pupínky. Doktorka mě na to upozorňovala, ale netuším jestli to je k tomu, jak se pořád potila nebo k očkování. Každopádně má je na pusince, za ušima, zádech, ruce a nožičkách :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
22.5.12 18:53

Ahoj, malá se mi tehdy taky trochu osypala a 7 den jí nastoupila i horečka 39,5, kterou měla asi 5 dní.Dle doktorky je to prý normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
23.5.12 13:47

Očkovat či ne?

Ahoj, bohužel neporadím, sama se Vás chci zeptat, nabídli nám očkování proti planým neštovicím…co vy na to? Já osobně si myslím, že všeho moc škodí, ale ráda si přečtu i vaše názory, děkuji. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14535
23.5.12 13:52

Ahoj, já jsem do toho nešla. Ale my máme docela velké reakce po očkování :zed: . Říkám si, že jsme je přežili taky, tak snad to pro ní nebude takovej problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
23.5.12 14:03
@Terrad píše:
Ahoj, já jsem do toho nešla. Ale my máme docela velké reakce po očkování :zed: . Říkám si, že jsme je přežili taky, tak snad to pro ní nebude takovej problém.

Děkuji, já si taky myslím, že by bylo lepší necpat do těch dětí tolik sajrajtu, ale chtěla jsem znát i jiné názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
23.5.12 20:57
@Sendyna píše:
Ahoj, bohužel neporadím, sama se Vás chci zeptat, nabídli nám očkování proti planým neštovicím…co vy na to? Já osobně si myslím, že všeho moc škodí, ale ráda si přečtu i vaše názory, děkuji. :srdce:

Tak proti planým neštovicím jsem taky odmítla. Myslím, že jí ty základní očkování už tak stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
24.5.12 14:23

Tak jsem ráda, že nejsem jediná, kdo si myslí, že všeho moc škodí, děkuji :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
26.5.12 10:57

No, já nevím, ale dle mého to až tak normální reakce není… Holky neuvažujete o odsunu tohoto očkování po 2.roku věku - doporučují to i odbornící - je méně nežádoucích účinků. Syn mi na očkování vždy reagoval ne moc dobře a tohle ve cca 4. letech ustál celkem v pohodě- co se týče "okamžité " reakce cca do 1. měsíce (tedy nevím zda se mu po něm nerozjely záněty uší, kterými do té doby netrpěl :cert: ). A ještě doporučují očkovat po létě, kdy je dítě většinou v nejlepší fyzické formě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
5.9.14 08:13

Prosím vás chtěla bych se zeptat jak se očkuje proti spalničkám, slyšela jsem že nějaké očkování se nedává do zadečku, ale do ruky (asi do ramene) tak jestli to náhodou není tohle? a v kolika měsících je vhodné nechat proti spalničkám naočkovat? my jsme objednaní na zač. října to bude malé 14 měsíců, tak nevím jestli to není brzy, na očkování poslední dobou reakci neměla, ale ze začátku ano jednou měla dokonce vysoké horečky a vypadala, že má křeče, tak se toho bojím…naše dr. nerada odkládá očkování, stačilo když jsem řekla že jí nenechám dát hexu se synfl. dohromady a koukala na mě jako na blbečka proč jako, takže jsem přemýšlela, že bych jí cca 3 dny pred očkováním zavolala, že má malá teploty nebo já nevím co (prostě něco kvůli čemu by se muselo očkování odsunout).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
5.9.14 08:18

Spalničkami určitě myslíš MMR očkování, tedy vakcínu Priorix, na zarděnky, spalničky a příušnice. To se ze zákona očkuje nejdříve v 15-ti mněsících a horní hranice není stanovena. Já bych tedy na tvém místě trvala na odkladu minimálně ten měsíc do 15-ti měsíců dítěte. Ať si doktorka kouká jak chce;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.9.14 08:20

Do ramene se dává TBC. Priorix (spalničky, zarděnky a příušnice) se dává zhora na předloktí. Pod kůži. Místo vpichu většimou nečervená a neotéka, než se to dostane do těla trvá to tak týden až víc. Pak můžou být reakce - horečky, vyrážky. Očkuje se OD! patnáctého měsíce. My šly ve dvou letech, kvůli školce. Byla bez reakce. Prý čím později, tím menší reakce. Koukni zde, jsou tam vyčerpávající informace o všem http://www.vakciny.net/…vani/MMR.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.9.14 08:35

@Elis22 Jako mě už vyloženě s.re, že někteří lékaři nerespektují, že já jsem matka a já :cert: budu určovat kdy moje dítě dostane vakcínu, lék atd. oni jsou od toho, aby mi to vysvětlili, podali informace o očkovacím schématu atd. A konkrétně u této vakcíny jak bylo řečeno je spodní hranice 15. měsíců horní není stanovena, takže to doktorce oznam jako hotovou věc ať se třeba po…uf to jsem se rozčílila, připomnělo mi to totiž nedávnou debatu o očkování se sestrou u mojí dr. Dr. je rozumná, dá se s ní v klidu domluvit, ale sestra je blbá jak tágo. Náš mladý na to jde příští týden v 2,5 letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
5.9.14 08:46

@Elis22 Tak doktorce normálně a slušně sdělte, že chcete dítě naočkovat později. Vyřešit problém lhaním - že má malá teploty - mi přijde jak reakce školou povinného dítěte. Jaký tím dáváte dceři příklad? (OK, vím že je ještě malá, ale myslím, že jednat na rovinu se stejně bude muset naučit od vás, jako od matky, takže bych to, být vámi, začala trénovat)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
5.9.14 09:48

Očkuje se od 15m, dřív bych nedala, spíše později. Byla jsem s dcerou teď - 27m a očkovala jí to do nožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek