Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky, malá byla na očkování proti TBC před 2 měsíci, vubec to nehnisalo, uplne v pohode. ale dneska, jak jsem ji mazala ruku, jsem tam ucitila boulicku, presne u toho vpichu…neni to rudy, jen jeste lehce cerveny, to ma porad od toho pichnuti, ale min a min..tak nevim, je to normalni?
Bohužel ano, reakce u TBC je až takhle dlouho, tak snad to nebude na punkci.
malej to ma jeste ted a to je mu 14mesicu. pry je to normalni a hojeni individualni. no,nevim, taky se na to na kazde kontrole raci ptam, ale pry ok. tak snad.
mi měly bouličku po prevenaru, prý je to normální reakce po očkování která se někdy udělá, můlže to prý mizet i měsíce, za 14 dní aLE bylo po ní ![]()
diky holky
. rikala jsem si, ze kdyz to nehnisa a neni to rudy, bude to snad o.k.
určitě, kdybys zavolala k doktorovi tak ti to potvrdí, stává se to
kdyby to ale nějak zarudlo nebo tak tak tam radši dojdi jim to ukázat ![]()
@mag píše:
Hlídej uzliny v podpaždí.
nám se udělal bulka asi tak po třech měsících v podpaží (byla očkována v porodnici)… pěkně mě to vyděsilo a samo, že to člověk zjistil v pátek odpoledne, takže víkend pro mě stál za… v pondělí jsme naklusali k doktorovi a říkal, že se to stává a reakce opravdu taková může být… teď už má 19 měsíců a v podpaží jí zůstala jizvička, ale pěkně dlouho to trvalo, než se to „vstřebalo“, každopádně doktor říkal, že když se tam udělá hnis, tak musíme jít na vyříznutí i jedna kamarádka takto skončila, takže je to asi normální, ale k doktorovi bych rozhodně zašla
Taky znám pár mimin s řezanou uzlinou v podpaždí, bohužel ![]()
Takže fakt prohlížet.
Uzlinová reakce se týká pouze TBC, která se touto cestou šíří (do lymfatických cest), ne u Prevenaru, jak tu někdo psal. Tam je boulička něco docela jiného, dost možná opravdu normální a dočasná reakce.