Boulička pod vpichem - očkování TBC

P.
2302
19.5.12 19:29

Boulička pod vpichem - očkování TBC

ahoj holky, malá byla na očkování proti TBC před 2 měsíci, vubec to nehnisalo, uplne v pohode. ale dneska, jak jsem ji mazala ruku, jsem tam ucitila boulicku, presne u toho vpichu…neni to rudy, jen jeste lehce cerveny, to ma porad od toho pichnuti, ale min a min..tak nevim, je to normalni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mag
12870
19.5.12 19:33

Bohužel ano, reakce u TBC je až takhle dlouho, tak snad to nebude na punkci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.12 19:46

malej to ma jeste ted a to je mu 14mesicu. pry je to normalni a hojeni individualni. no,nevim, taky se na to na kazde kontrole raci ptam, ale pry ok. tak snad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
19.5.12 19:49

mi měly bouličku po prevenaru, prý je to normální reakce po očkování která se někdy udělá, můlže to prý mizet i měsíce, za 14 dní aLE bylo po ní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P.
2302
19.5.12 19:57

diky holky :hug: . rikala jsem si, ze kdyz to nehnisa a neni to rudy, bude to snad o.k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
19.5.12 20:03

určitě, kdybys zavolala k doktorovi tak ti to potvrdí, stává se to ;) kdyby to ale nějak zarudlo nebo tak tak tam radši dojdi jim to ukázat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12870
19.5.12 20:18

Hlídej uzliny v podpaždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
19.5.12 20:22
ty na to mají nějaký vliv? docela mě to zajímá, aby byl člověk obezřetný nerada cokoliv zanedbávám, je to příznak něčeho vážnějšího?
@mag píše:
Hlídej uzliny v podpaždí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aliceh82
19.5.12 20:24

nám se udělal bulka asi tak po třech měsících v podpaží (byla očkována v porodnici)… pěkně mě to vyděsilo a samo, že to člověk zjistil v pátek odpoledne, takže víkend pro mě stál za… v pondělí jsme naklusali k doktorovi a říkal, že se to stává a reakce opravdu taková může být… teď už má 19 měsíců a v podpaží jí zůstala jizvička, ale pěkně dlouho to trvalo, než se to „vstřebalo“, každopádně doktor říkal, že když se tam udělá hnis, tak musíme jít na vyříznutí i jedna kamarádka takto skončila, takže je to asi normální, ale k doktorovi bych rozhodně zašla

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
19.5.12 20:32

Taky znám pár mimin s řezanou uzlinou v podpaždí, bohužel :,(
Takže fakt prohlížet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15730
19.5.12 21:43

Uzlinová reakce se týká pouze TBC, která se touto cestou šíří (do lymfatických cest), ne u Prevenaru, jak tu někdo psal. Tam je boulička něco docela jiného, dost možná opravdu normální a dočasná reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek