Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem, chci se v rychlosti poradit. Malá 5m dostala včera druhou HExa. Dnes od rána má 37,7. Vim, že to není žádná hrůza a na čípek to snad ještě není. Tedy podle mého názoru, ale.. když jsme byli v nemocnici tak jí při této teplotě ten čípek sestřička šoupla. Když jsem se divila , tak na mě spustila jestli chci , aby se mi dostala do křečí.. Co vy daly byste nebo ne? díky za rychlou reakci, hezký den všem
u nás to bylo to samé,měla jen 37,5.já ji stejně půlku čípku dala.Ono to může i bolet po Hexe
já čípky nepoužívala,dávala jsem sirup. teplota se má srážet od 38st. ale klidně dej, to jí neublíží, taky bych asi dala
Srážím teplotu až od 38, takže já bych nedala. Ovšem některé děti mají běžnou teplotu nižší, pak už je u nich 37,7 dost velký stav varování, to už ale musíš vědět ty, jakou teplotu mívá normálně ![]()
A to máš teplotu měřenou v zadečku? A s odečtem nebo bez odečtu. Jestli v zadečku a bez odečtu, tak já osobně u své ratolesti bych ještě čípek nedávala.
Souhlasím s Weruskou, každé dítě je jiné. My máme normálně TT kolem 37,3 takže bych asi čípek taky nedávala. Ale rozhodně jí to neublíží
pokud je jinak klidná tak bych nedávala, pokud pláče a není jí dobře tak bych asi dala aby se jí ulevilo. Ony ty léky proti teplotě prý snižují účinnost očkování tak se mají dávat až je to nutné (aspon jsem to tak někde slyšela)
možná bych s tím čípkem taky ještě počkala at trochu zabojuje, nevim
Záleží kde je to měřené, jestli v zadečku tak jestli je to po odečtu?
Já dávám čípek při teplotě 38 C po odečtu ( tedy 38,5C v zadečku).
Malá je jinak klidná, nepláče , najedla se… tak ještě počkám. Taky si myslim, že teplota se má srážet až tak okolo 38. Určitě lehká teplota neuškodí.
Teď ráno bych při takovéhle teplotě nedávala - ale na noc po očkování ano. Spíš kvůli bolesti, aby se dítě vyspalo. Při normální viróze ale dávám léky až při teplotě nad 38 stupňů, a to ještě také jen na noc.
S odečtem to taky úplně nechápu. Někdo říká odečítat někdo ne. Např. v té nemocnici mi řekli, že oni nic neodečítají a teplotu měřili normálně v zadečku.
díky moc za rychlé reakce, ještě počkám. Kdyby se to nějak hrotilo a ještě lezlo nahoru, tak ho tam šoupnem ![]()
@heda18 píše:
S odečtem to taky úplně nechápu. Někdo říká odečítat někdo ne. Např. v té nemocnici mi řekli, že oni nic neodečítají a teplotu měřili normálně v zadečku.
Jak postupují v nemocnici, to by pro Tebe nemělo být směrodatné - můžou mít speciální teploměr, můžou mít jakékoli jiné důvody. A hlavně, lékaři jsou tam při ruce.
V domácích podmínkách, při používání všech běžně dostupných teploměrů určených k rektálnímu použití, se při měření v konečníku VŽDYCKY odečítá 0,5 st.