Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je to proti varicella-zoster viru (plané neštovice + pásový opar).
Me kdysi nabízeli výrobu nějaké autovakciny. Ale moc jsem to nepochopila… takže jedině zkusit imunologii…
Zdravím
já jsem na opary trpěla celý život hrozně moc, každé dva měsíce 1 nebo 2 opary určitě, nepomáhalo nic. Tak jsem se snažila najít nějakou léčbu příčiny, ne příznaků. 2-3 měsíce jsem užívala Betaglukan Biocel (podpora imunity) + zinek + L Lysin (Lysin pravděpodobně chybí v těle pokud jsou často opary). Světe div se - za rok jen jeden opar! Nevím tedy úplně zda je to takto vhodné pro malé děti, ale určitě bych zkusila minimálně nějakou podporu imunity.
@simca.limcaa bere imunuglukan, a vitamín D. Lysin jsem neslyšela, už koukám a už jsem objednala. Našla jsem od tří let. Tak zkusíme i toto přidat. Bereš ho dlouhodobě? Nebo nějaké pauzy je třeba dělat?
@Doctus
@KKK85 píše: Více
Já teda určitě nejsem žádný odborník, ale myslím že to ani není třeba dlouhodobě, ty 2-3 měsíce by mělo pro účely zbavení se oparu stačit podle mě 😊 zkuste přidat i ten zinek, to se taky u oparů doporučuje, i vlastně potom když už je opar tak je dobrá zinková mast
@KKK85 píše: Více
Nevím, jestli tě to uklidní, ale tzv. vyroste z toho. Dcera mívala opary snad furt cca předškolní věk+ začátek školy. Doktor jí předepsal prášky, které měla užívat ještě než se opar objevil, když začínaly pálit rty. Ale nikdy jsme to nevychytali
Pak jako když utne. Dnes je jí 15 a mívá akorát suché rty, které mají tendenci praskat. Opary se jí nedělají ![]()
@simca.limcaa
Lze užívat i dlouhodobě, je to nenásilná imunomodulace.
Dnes mi gynekolozka nabídla očkování proti pasovemu oparu z důvodu, že opar na rtu a bohužel i genitální opar mám velmi často.
Vitamín D beru už roky, předepisuje mi ho také tato lékařka.
Vliv to na opary nemá.
Dnes přišla s touto nabídkou a já to zvažuji.
Vzhledem k věku bych si to musela hradit sama - 2× 5.000.- Kč
Pokud by to pomohlo, tak bych těch peněz rozhodně nelitovala.
Není tu někdo s podobnou zkušeností?
Trpěl jsem na opary. První očkování proti Pasovému oparu, bylo před devíti měsíci. Od té doby, jsem opar nedostal. U mě vakcína pomohla aji proti klasickému oparu.
![]()
Tenhle vir se nejčastěji projeví při oslabené imunitě…nejlépe tedy posilovat imunitu a nedat mu tolik šanci propuknout.