Očkování proti oparům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
leopanda
11.12.24 20:29

Tenhle vir se nejčastěji projeví při oslabené imunitě…nejlépe tedy posilovat imunitu a nedat mu tolik šanci propuknout.

• Citovat
  • Upravit
9742
11.12.24 20:40

Je to proti varicella-zoster viru (plané neštovice + pásový opar).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
11.12.24 20:46

Me kdysi nabízeli výrobu nějaké autovakciny. Ale moc jsem to nepochopila… takže jedině zkusit imunologii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
12.12.24 07:05

Zdravím :) já jsem na opary trpěla celý život hrozně moc, každé dva měsíce 1 nebo 2 opary určitě, nepomáhalo nic. Tak jsem se snažila najít nějakou léčbu příčiny, ne příznaků. 2-3 měsíce jsem užívala Betaglukan Biocel (podpora imunity) + zinek + L Lysin (Lysin pravděpodobně chybí v těle pokud jsou často opary). Světe div se - za rok jen jeden opar! Nevím tedy úplně zda je to takto vhodné pro malé děti, ale určitě bych zkusila minimálně nějakou podporu imunity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
12.12.24 07:15

@simca.limcaa bere imunuglukan, a vitamín D. Lysin jsem neslyšela, už koukám a už jsem objednala. Našla jsem od tří let. Tak zkusíme i toto přidat. Bereš ho dlouhodobě? Nebo nějaké pauzy je třeba dělat?
@Doctus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
12.12.24 08:05
@KKK85 píše: Více

Já teda určitě nejsem žádný odborník, ale myslím že to ani není třeba dlouhodobě, ty 2-3 měsíce by mělo pro účely zbavení se oparu stačit podle mě 😊 zkuste přidat i ten zinek, to se taky u oparů doporučuje, i vlastně potom když už je opar tak je dobrá zinková mast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5139
12.12.24 08:54
@KKK85 píše: Více

Nevím, jestli tě to uklidní, ale tzv. vyroste z toho. Dcera mívala opary snad furt cca předškolní věk+ začátek školy. Doktor jí předepsal prášky, které měla užívat ještě než se opar objevil, když začínaly pálit rty. Ale nikdy jsme to nevychytali :nevim: Pak jako když utne. Dnes je jí 15 a mívá akorát suché rty, které mají tendenci praskat. Opary se jí nedělají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9742
12.12.24 11:04

@simca.limcaa
Lze užívat i dlouhodobě, je to nenásilná imunomodulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.26 17:38

Dnes mi gynekolozka nabídla očkování proti pasovemu oparu z důvodu, že opar na rtu a bohužel i genitální opar mám velmi často.
Vitamín D beru už roky, předepisuje mi ho také tato lékařka.
Vliv to na opary nemá.
Dnes přišla s touto nabídkou a já to zvažuji.
Vzhledem k věku bych si to musela hradit sama - 2× 5.000.- Kč
Pokud by to pomohlo, tak bych těch peněz rozhodně nelitovala.
Není tu někdo s podobnou zkušeností?

• Citovat
  • Upravit
1
5.4.26 21:24

Trpěl jsem na opary. První očkování proti Pasovému oparu, bylo před devíti měsíci. Od té doby, jsem opar nedostal. U mě vakcína pomohla aji proti klasickému oparu. :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek