Očkovat i mírně nachlazené dítě?

3.12.24 19:36

Ockovat mirne nachlazene dite?

Dobry den, starsi dcera je první rok ve skolce, takze si asi umite představit, jak to u nas vypada. Osmimesicni syn se nemuze aktualne dostat do 100% formy. Ted aktualne ( a jiz po nekolikate) je ve fazi, kdy ma po ranu jednu zabarvenejsi nudli a parkrat za den odkasle. Dceru bych v tomto stavu nikdy neockovala, jenze u syna, kdyz budu cekat dalsi dva tydny, nez se z toho dostane, tak chyti neco dalsiho a bude na tom o mnoho hur nez ted. Takze uz fakt nevim a zvazuju i tu moznost v tomto koncicim stadiu naockovat, ale nemam na to koule. Jaky je vas nazor? Pediatr me netlaci, jen ja bych mela rada ockovane dite, jsme mezi detmi hodne a bojim se i tech nemoci, proti kterym ocko chrani. Samozřejmě rada bych ockovala zdrave dite, ale to aktuálně je nemozne. Tak nevim jak z toho ven. Diky za zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14630
3.12.24 19:40

Já bych ho stahla na nějakou dobu od těch děti, aby se dal dohromady, a pak bych naockovala. Musí porad nutně někam chodit, kor když je porad unudlany a ještě chceš očkovat? Člověk si musí vybírat a někdy holt nemůže mít všechno, co si usmysli :nevim:

když musí chodit mezi děti a musis ho co nejrychleji naockovat, pak s nim chod mezi děti a naockuj ho, ale nediv se pak, ze mu to na zdraví moc nepřidá :nevim: chceš, aby byl nejprve fit? Pak s nim nechod mezi děti, ockovani ještě odlož a nechej ho, ať se dá dohromady, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.12.24 19:42

@Semtex Jeho stahnout muzu, ale dceru ze skolky stahovat nebudu treba na tri tydny bezduvodne. Chodi tam rada, to bych ji neudelala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
3.12.24 19:45

Neočkuju při průběhu nemoci, teplotách a chrchlání. Ale doznívající rýmu už neřeším, to by mladší neměl naočkované ještě nic :nevim: Dr má názor stejný. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14630
3.12.24 19:49

@Anonymni ucitelka no ale tak aspoň trochu omezit, co se dá. Jasný, že nebudou všechny děti kvůli ockovani jednoho z nich měsíc predem doma, ale to mimco bych si teď doma vyzdravět nechala…

Znám to, teď jsem odrekla dvakrát nejlevnější krouzek, protože děti jsou takové trochu nalomene, dopoledne ryma, večer zakaslou, pak tyden nic a ted opět, a mají ještě další a hlavně dražší sportovní krouzek… tak ten jsem nechala a holt ten levnější šel stranou, aby byly více doma. Navíc ten levnější je v malem uzavřeném prostoru. Přeci jen nejsou zcela fit :nevim: je to pakarna v tomhle období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
3.12.24 19:53
@Anonymni ucitelka píše: Více

Tak udělej tedy synovi to, že ho naockujes nachlazeneho a bude z toho možná nějaký následek, nebo nenaočkujes.
Důležité je, že dcera bude spokojená.
Zajímavý argumenty :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9743
3.12.24 19:54
@Anonymni ucitelka píše: Více

Ochrana před infekcí kojence je bezdůvodné stažení dítěte ze školky? A že tam chodí ráda? Copak je toto nějaký argument?

Je logické, když chodí do školky prvním rokem, že se potácí z jednoho infektu do druhého. Takto byste očkování odkládali klidně až do dubna. Musíte si uvědomit, že prodlužováním intervalu mezi jednotlivými dávkami nelze vyloučit horší imunitní odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11845
3.12.24 20:19

Co takhle, nechat dceru teď si odchodit před Vánocemi..jsou různé besídky atd…aby o to nepřišla. S malým nikam moc nechodit a snažit se aby se vyzdravil a pak budou vánoční prázdniny. Tam bych omezila návštěvy na nejnutnější minimum nejlépe aby nikdo kdo je nějak nachlazený se k dětem moc nepřibližoval a pak po novém roce naočkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6678
3.12.24 20:20
@Doctus píše: Více

Mohla bych tě ohledně očkování otravovat v SZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9743
3.12.24 20:34

@Temnástranasíly
Ptejte se dle libosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35936
3.12.24 20:41

Stáhni starší ze školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10995
3.12.24 20:43
@JancaS84 píše: Více

Chodí tam ráda, to by jí přeci nikdy neudělala…

To zní tak absurdně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
3.12.24 20:45

Nechat starší dítě delší dobu doma, že se mu tam líbí je sice fajn, ale na úkor zdraví kojence?

• Citovat
  • Upravit
202
3.12.24 20:49

No já Teda nevím, mám 4 děti a nikdy jsem nikoho z kroužku nebo školky nestahovala kvůli ochraně mimina. A to je jedno. dokonce kovidove. Tak má mimino trochu rýmu já bych to tak nehrotila a klidně ho naockovala. Já zas nějaké rýmy a kašle tak neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
3.12.24 20:49

Zase vánoční prázdniny budou dva týdny, kdyby je té starší ještě o týden dva prodloužila, za tu dobu už musí být ten malý zdravý.. a očkování domluvit hned po té školkové pauze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek