Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymni ucitelka píše: Více
Bezdůvodně? A co zdraví syna? Tyhle matk nechápu 🤮
@Semtex píše: Více
První odpověď - a dokonalá!!! Smekám před autorkou.
Akorát nechápu reakci zakladatelky. Proč sem plete zdravou dceru? To jakože ZDRAVÁ dcera ze školky něco přinese, čímž nakazí kojence?
@araw píše: Více
Tak predpokladam, ze dva týdny před ockovanim nechodi ani manžel do práce? A co kdybys měla vice děti, to všechny necháš před ockovanim miminka doma a nebudou chodit do školy?
Zas asi není třeba to přehánět, nechala bych doma jen to mimco a nebrala ho do hernicek a na plavani například, nebo nevím, kam zakladatelka s nim chodí mezi ty děti, jak psala.
@Semtex píše: Více
Netreba prehanat, ale ty prehanas tiez
Muz z prace donesie vyrazne menej infektov ako dieta z prveho roku skolky. Aj zo skoly sa nosi toho vyrazne menej ako zo skolky.
A teda zo skusenosti, naockovat a hned chytit nejaku (hoci slabu) infekciu je fakt peklo.
@Elfido no nevím, manžel nám přinesl toho dost, například takovy covid celkem 4×. Trochu prehanim, ale to vážně lidi s více dětmi sedí poctivě před každým ockovanim doma tři týdny v kuse (dva týdny před a dva týdny po), aby očkovaný nikde nic nechytil, například i někde v dopravě nebo jinde venku mezi lidmi? To mi přijde už moc
beru nebrat nikam to mimino, zvlášť pokud chytilo dosud kde co, ale zase proč by další zdrave dite nemohlo chodit do školy/skolky? A když je druhá nemocná, tak ať ji necha taky doma, to je snad jasne. Snad ale zase netřeba jít z extrému do extrému, jakoze bud budu s miminem chodit všude možně a naockuju ho i nachlazene, nebo bude drepet doma i starší dite několik tejdnu jen tak.
To je takovy kolorit emimina, běžně se tady člověk dozví, ze když se jedno dite potkalo s neštovicemi, nesmí nikdo z rodiny vystrcit nos z domu, dokud je neprodelaji úplně všichni ![]()
Naše dětská očkuje klidně s rýmou, pokud to není nějaký hnus … ![]()
Já bych takové dítě naočkovat nenechala, ale tak asi se to dělá.
Stejně jako očkuje Bexero a hexu dohormady a prý to tam dělají běžně.
Příspěvek upraven 04.12.24 v 14:38
Jinak já souhlasím, že si prostě musíš určit priority. Takhle jak to máte to zřejmě k očkování nevede. Tak něco musíte někde změnit … Co si musíš rozhodnout sama. ![]()
@kocourGarfield píše: Více
@kocourGarfield
Naše dětská… očkuje Bexero a hexu dohormady a prý to tam dělají běžně.
![]()
@Pudloslava píše: Více
Naštěstí existují i lékaři, kteří mají na mysli zdraví svých pacientů…
@BeaL píše: Více
nastesti ano, neodporaji dulezita ockovani z bezvyznamych duvodu
![]()
Nemela jsem psat „bych“, ale „jsem“. Hodne ockovani me deti dostaly v zakladnim zdravotnim stavu, coz neni dokonale zdravi. Jedna zluta nudle a 4×d zakaslat… to uz zdravejsi snad ani dite nemuze byt.