Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Malé je rok a čtvrt a před měsícem byla na očkování proti spalničkám. Asi tři týdny po očkování se jí udělala na vnitřní straně stehen vyrážka, takové shluky pupínků podlité vodou. Doktorka nás varovala, že se to může objevit, ale už nám neřekla, co na to případně dávat. Teď má dovolenou a ta vyrážka se vůbec nechce ztratit, tak budu ráda za vaši radu, co s tím.
Ahoj. Objevila se tři týdny po očkování? Mně bylo řečeno (u starší dcery, s mladší jdeme až příští měsíc), že reakce se objeví 7-10 dní po očkování. A taky že jo, Anežka dostala po 10 dnech horečky a celá se hrozně osypala. Po pár dnech (nic jsme na to nedávali, jen čípek při horečkách) to zmizelo.
Tři týdny po očkování je pozdě - to už podle mne s očkováním nesouvisí. Nějaká alergie, kopřivka, poštípání…?
Reakce na spalničky je, pokud vím, 7- 10. den po očkování.
Je fakt, že už je to docela pozdě. Vůbec netuším, od čeho by to mohla mít. Na každém stehně má asi tři tak centimetrové fleky, pokryté drobnou krupičkou, takovou jakoby podlitou vodou.
Mám takový dotaz když se objeví vyrážka po očkování prosti spalničkám, může dítě do kolektivu jiných dětí? Není to nějaký problém, dnes k nám měli přijet známí a jejich malej se právě takhle osypal a náš malej (půl roku) toto očkování ještě nemá tak jestli nemám návštěvu radši zrušit, jiné problémy jako horečku apod. nemá, jen vyrážku
Syna znamych bych brala jako infekcniho a me dite bych k nemu nepustila.
Navíc dítě s vyrážkou je oslabené a má mít klid. Nemelo by na sluníčko a šetřit se. Klidový režim. Také si myslím, že je nakažlivé, u kojence nemá co dělat.
Chci se zeptat, zda měl někdo po očkování priorixem vyrážku??? Dcerce se objevila přesně týden po druhém očkování priorixem. Nejdříve ji měla na břichu, postupně lezla dál. Byli jsme nejdříve u dětské dr, ta nám dala locoid a ještě nějaký sirup typu zodac na alergie. Poté jsme byli u kožní a ta nám dala nějaký smradlavý tekutý pudr. Nyní je to už 14 dní od doby, co má vyrážku (3 týdny od očkování) a pořád se jí nemůžeme zbavit, má ji už i na nožkách, v záhybech ruky atd atd.. no prostě jsem bezradná. Dnes se chystám k další kožní, protože si fakt už nevím rady… ![]()
Stalo se to někomu??? Co s tím dělat??? Jak to léčit??? Podotýkám, že to je jediný projev po očkování, teplota a nic jiného dalšího nebylo…
děkuji za odpovědi
Martina
@Mysina píše:
Je fakt, že už je to docela pozdě. Vůbec netuším, od čeho by to mohla mít. Na každém stehně má asi tři tak centimetrové fleky, pokryté drobnou krupičkou, takovou jakoby podlitou vodou.
můžu se zeptat, jak se vám vyrážka ztratila??? My ji máme už 14 dní a nemůžeme se jí zbavit… ![]()
Mažeme vším možným i nemožným a příjde mi to horší a horší.. ![]()
Nám pomohly preparáty joalis. Po očkováni se dává vetsinou deimun activ, mind dren… Možna bude i preparát na exem. Raději vyléčit problém zevnitř, nez „zatlačit“ mastí do kůže.
@Marťulililinka mě se takhle osypává kluk nejroší to měl jednou po mrkvovým kubíkovi a drželo ho dlouho pak mu na to dávali nějaký injekce a rectodelt čípky