Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte holky, manžel koupil vakcinu v lékarně, kterou jsme si měli koupit..
Na obalu je napsané do 7/11 spotřebujte..Jdem zítra k doktorce a říkám si jestli mám s tím naočkovat..
Myslíte, že můžem?? Myslí se tím , že do začátku července a nebo celý červenec až do začátku srpna. Mluvila jsem s manželem a říkala jsem mu, že nechci malému dát nějaký šmejd, ale koupil to za 800 kč nevím co stím.
Sice se doktorky zeptám, ale taky může být ten typ, to neva, jak to vidíte nechaly byste naočkovat..Jak je to myšleno s tímd datem.
Ahoj a kdy ji koupil? Nemůžete ji vyměnit v lékárně? Rovnou bych se tam i zeptala, jestli s tím naočkovat nebo ne ![]()
Ahoj, já myslím, že pokud není konkrétní datum expirace např.12.7.2011, tak je vždy myšleno celý ten měsíc. Takže bych předpokládala, že Vaše vakcina prochází až posledním dnem tohoto měsíce.
Spíš bych se bála uchovávání- při převozu do lékárny, k Vám domů a pak k lékařce- má být uložená v lednici?
Jinak bych v klidu naočkovala a pokud se Ti to nezdá- zajít do lékárny vyměnit jí (snad budou mít v lékárně pochopení).
![]()
No přišel s tím manžel, že mu ji dal lékarník že to ještě může, ale nevím
V lednici máme, koupil ji včera, naštěstí byla celou dobu v chladu, zítra mám cestu jenom 10 min autem, tak ji dám někde do chladu..
já bych do toho šla. Pořád si /naivně?/ myslím, že tyhlety věci specielně jsou hlídané. Navíc nevěřím tomu, že 1.8. už to bude vyloženě závadné, snad jen neúčinné, což ale taky nepotěší
doktorku bych asi ale upozornila, jen tak trochu pro jistotu co ona na to, ale šla bych s poměrně klidným svědomím.
Jinak chválím, já si nejsem vědoma toho, že bych u očko látek tohle kontrolovala – asi nějaká ta důvěra lékárnám, nebo to možná stejně ještě sestra kontroluje, když látku natahuje do stříkačky.
A.
Příspěvek upraven 12.07.11 v 13:48
No ono by se ty vakcíny neměly uchovávat v lednici, kde je jídlo, já jsem rotarix raděj zabalila do několika sáčků
Jinak se zkus pozeptat v té lékárně
máš účtenku? zajdi do lekárny ať ti vakcinu vymnění pro klid
nevím pro koho je ta vakcína, ale svou dceru bych stím nenechala naočkovat. Nechci být chytrá
,ale manžela bych nikdy něčím takovým nepověřila a já se na datum dívám takže bych to nevzala. zkus to vymněnit ![]()
Já bych nekontrolovala
ale bylo mi divné, že manželovi lékarník řekl, že to musí být píchnuté do 14 dnů a my jinak omezení nemáme, jestli tento měsíc nebo další - kdyby byl nemocný a tak, prostě jsme si ji měli koupit a v nejbližší době naočkovat
Zablené to je, manžel se chtěl zeptat i ve zvdálenější lékarně a takto to dopadlo
u nas neměli vakcínu
Pokud prochází 7 měsíc tak se ještě celý muže bez obav používat,ale v lékárně vám to vůbec neměly prodat to bych si asi na pana lékárníka došlápla ![]()
no právě, jako kdyby mi malý onemocněl tak co jako já s tím?
Ono musíš brát lekárnu jako obchod unás mi chtěla lékárnice prodat UM měsíc prošlou,že to nevadí a je to minimální trvanlivost
a ani mně na to neupozornila ![]()
Proto se ptám, jaký máte většinou názor. Nechtěla bych zbytečně plašit, tak nebo onak..