Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim,
chtela bych poradit. V 15tydnu bychom meli nechat oockovat dceru. Pani doktorka nam dala na vyber mezi Prevenarem13 a Synflorixem. Pokud mate zkusenosti, budu rada kdyz poradite. Nevidim moc velky rozdyl mezi nimi.
rozdíl je v počtu pneumokoků, proti kterým by měla být vakcína účinná. Já dávala Synflorix.. ono těch pneumokoků je asi 90druhů, tak si říkám, že ty 3 už se ztratí
Já dala Prevenar 13 a nyní když se o očkování zajímám víc nedala bych navíc nic.Jen to povinné tj.hexavakcínu.
Synflorix. Prevenar 13 má navíc kmeny,které byly vyvinuty v Americe,tudíž pro Evropana zbytečné a pro dítě zátěž navíc.
budu davat synflorix ,pry se lepe snasi s hexou,no celkove moje mudra povidala 10minut,takze tak ![]()
ahoj mi daly Synflorix a mala byla vpohode jase vtom nevyznam nase mudra poradila Synflorix tak jsme ho daly ![]()
Nikdo ti extra neřekne zda to, nebo to. My dali Prevenar13 s hexou dohromady a v pohodě. Každý dítě je jiný a i reakce na očko bude jiná. Můžete být bez problému jako my nebo mít horečku, zvracení atd. Je to individuální.
Tak jako ti nikdo na 100% neřekne zda dát ROTARIX… Ano je velké riziko, že bude mimčo v nemocnici s průjmem, ale zatím nikdo nebyl s rotavirovou infekcí v nemocnici z mé blízkosti, ale s úplně jinou nákazou ![]()
Synflorix má jen výhodu, že je zdarma narozdíl od Prevenaru.