Priorix Tetra - 2. dávka

1724
30.6.11 10:31

priorix tetra - 2dávka

Ahoj maminky, ráda bych se s Vámi poradila…v unoru jsme byli na prvni davce priorix-tetra(spalnicky, zardenky plus nestovice), zaplatila jsem za to 1950,– a skončili jsme na 4dny v nemocnici, protože malej mel 5dní v kuse teploty a pak už mi nechtěl jíst ani pít a nereagoval-tak jsme jeli…ted bysme meli jit v srpnu na druhou dávku a já jsem tak nejak rozhodnuta, ze uz to do nej pichnout nenecham, doktor mi rekl, ze je to na mne, uplne se nenavidim, ze jsem do nej nechala pichnout tu prvni…budee z toho prvniho ockovani nestovic mit nejakou ochranu, nebo to bylo zbytecny? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4181
30.6.11 10:59

Tak to by bylo nejlepsi se zeptat toho doktora asi :think:

Jinak ja ho davala taky, jsme uz po obou davkach a nebylo mu nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
30.6.11 11:08

Myslím, že kdyby měly děti ochranu po první vakcíně tak se druhá neočkuje..Já bych se taky bála dát tu druhou po téhle reakci :-(
Můžu se zeptat, kolik je prckovi?

Příspěvek upraven 30.06.11 v 11:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
30.6.11 11:08
nakukovatelka píše:
Tak to by bylo nejlepsi se zeptat toho doktora asi :think:Jinak ja ho davala taky, jsme uz po obou davkach a nebylo mu nic.

ptala jsem se ho a řekl mi, že je to na mně :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
30.6.11 11:14
Boudice23 píše:
Myslím, že kdyby měly děti ochranu po první vakcíně tak se druhá neočkuje..Já bych se taky bála dát tu druhou po téhle reakci :-(
Můžu se zeptat, kolik je prckovi?Příspěvek upraven 30.06.11 v 11:08

malému je teď 20měsíců, na další očko bysme měli jít v srpnu…a mam se rozhodnout jestli to pichneme s nestovicema nebo ne… :think: predstava, ze bysme si meli projit tim stejnym me desi :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
30.6.11 11:22
dajdulka25 píše:
Boudice23 píše:
malému je teď 20měsíců, na další očko bysme měli jít v srpnu…a mam se rozhodnout jestli to pichneme s nestovicema nebo ne… :think: predstava, ze bysme si meli projit tim stejnym me desi :zed:

To se ti nedivím, a nejde to oddálit třeba až bude větší?Nebo ta vakcína musí mít přesně dané časové rozpětí?
Já tohle teprve budu řešit, malé byly teprve 4 měsíce ale už teď začínám přemýšlet o budoucích očkováních :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
30.6.11 11:26
Boudice23 píše:
dajdulka25 píše:
Boudice23 píše:
malému je teď 20měsíců, na další očko bysme měli jít v srpnu…a mam se rozhodnout jestli to pichneme s nestovicema nebo ne… :think: predstava, ze bysme si meli projit tim stejnym me desi :zed:
To se ti nedivím, a nejde to oddálit třeba až bude větší?Nebo ta vakcína musí mít přesně dané časové rozpětí?
Já tohle teprve budu řešit, malé byly teprve 4 měsíce ale už teď začínám přemýšlet o budoucích očkováních :cert:

prave, že neda…tim, ze v te vakcine jsou spalnicky a zardenky (povinne ocko) tak tam ten odstup se musi dodrzet - aspon teda ja jsem o tom presvedcena.. :-) proste mi rikala, ze druhe ockovani je v srpnu a at se do te doby rozhodnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
30.6.11 11:26
Boudice23 píše:
Myslím, že kdyby měly děti ochranu po první vakcíně tak se druhá neočkuje..

Naopak, hodně očkování u nás je jen „pro jistotu“, takže protilátky už klidně může mít.

Na druhou stranu, i děti s dokončeným očkováním proti neštovicím je běžně dostávají, záleží na momentálním stavu imunity. Takže ať tak nebo tak- já bych po takovéto reakci raději nedávala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
30.6.11 11:31
dajdulka25 píše:
proste mi rikala, ze druhe ockovani je v srpnu a at se do te doby rozhodnu…

V příbaláku Priorixu se dá dočíst, že přeočkování se provádí 6-10 měsíců po první dávce, v odůvodněných případech i později. Takže vše záleží, jak se domluvíš s Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
30.6.11 11:31
dajdulka25 píše:
Boudice23 píše:
dajdulka25 píše:
Boudice23 píše:
Já tohle teprve budu řešit, malé byly teprve 4 měsíce ale už teď začínám přemýšlet o budoucích očkováních :cert:
prave, že neda…tim, ze v te vakcine jsou spalnicky a zardenky (povinne ocko) tak tam ten odstup se musi dodrzet - aspon teda ja jsem o tom presvedcena.. :-) proste mi rikala, ze druhe ockovani je v srpnu a at se do te doby rozhodnu…

No jak by to řešili, když by byl malej nemocnej v době očkování?přeci to musí jít někam pošoupnout :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
30.6.11 11:32
yriel píše:
Boudice23 píše:
Myslím, že kdyby měly děti ochranu po první vakcíně tak se druhá neočkuje..

Naopak, hodně očkování u nás je jen „pro jistotu“, takže protilátky už klidně může mít.

Na druhou stranu, i děti s dokončeným očkováním proti neštovicím je běžně dostávají, záleží na momentálním stavu imunity. Takže ať tak nebo tak- já bych po takovéto reakci raději nedávala

no zdravotní sestra mi řekla, že můžu po jedné dávce být chráněný na 50%, já počítala s tím, že je i přes očkování může dostat, ale ne s takovým průběhem - mimochodem ten jsme si už asi zažily, akorát bez pupínků :-) navic nejedna se zrovna o levnou vakcinu a kdyby si malej mel projit timhle znovu tak uz bych :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
30.6.11 11:38
No jak by to řešili, když by byl malej nemocnej v době očkování?přeci to musí jít někam pošoupnout :pocitac:

to asi ano, ale nemoc většinou trvá 7-14dní, takhle to máme většinou vždycky před očkováním, ale jak jsem už psala, mám z toho strach, takže raději už nechám jen ty spalničky a zarděnky…i z toho jsou nežádoucí účinky, tak myslím, že ho už nebudu trápit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
30.6.11 11:44
dajdulka25 píše:
No jak by to řešili, když by byl malej nemocnej v době očkování?přeci to musí jít někam pošoupnout :pocitac: to asi ano, ale nemoc většinou trvá 7-14dní, takhle to máme většinou vždycky před očkováním, ale jak jsem už psala, mám z toho strach, takže raději už nechám jen ty spalničky a zarděnky…i z toho jsou nežádoucí účinky, tak myslím, že ho už nebudu trápit..

Sakra nějak mi to psaní blbne..psala jsem, že každé očko má své pro a proti…nejsem odpůrce okčkování, ale bojím se nežádoucích účinků :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
30.6.11 12:06

ja taky nejsem odpurce, ale tahle kombinace asi nebyla ta nejrozumnejsi a navic nas ockoval v dobe, kdy radily chripky, takze jsme si to pekne dali i po navratu z nemocnice, protoze jsme tam lezeli s chlapeckem, ktery mel zanet.. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
30.6.11 12:13
dajdulka25 píše:
Boudice23 píše:

Takze oni takovou reakci pripisuji tem nestovicim ? Vzdyt reakce na Priorix byva casto, jak muze dr vedet, ze mu bylo spatne zrovna kvuli tomu, ze to byla vakcina Tetra ? No nevim, ja bych asi dala to samy, tzn. Priorix Tetra. Reakci muze mit i na Priorix „nez nestovic“, pak bys treba zalitovala, ze jste to mohli mit sice s reakcema, ale za sebou komplet. Ale tezko rict no, kdyz nejde o vlastni dite :oops: , ja se s tim co popisujes nikdy nesetkala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek