Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, ráda bych se s Vámi poradila…v unoru jsme byli na prvni davce priorix-tetra(spalnicky, zardenky plus nestovice), zaplatila jsem za to 1950,– a skončili jsme na 4dny v nemocnici, protože malej mel 5dní v kuse teploty a pak už mi nechtěl jíst ani pít a nereagoval-tak jsme jeli…ted bysme meli jit v srpnu na druhou dávku a já jsem tak nejak rozhodnuta, ze uz to do nej pichnout nenecham, doktor mi rekl, ze je to na mne, uplne se nenavidim, ze jsem do nej nechala pichnout tu prvni…budee z toho prvniho ockovani nestovic mit nejakou ochranu, nebo to bylo zbytecny? ![]()
Tak to by bylo nejlepsi se zeptat toho doktora asi ![]()
Jinak ja ho davala taky, jsme uz po obou davkach a nebylo mu nic.
Myslím, že kdyby měly děti ochranu po první vakcíně tak se druhá neočkuje..Já bych se taky bála dát tu druhou po téhle reakci ![]()
Můžu se zeptat, kolik je prckovi?
Příspěvek upraven 30.06.11 v 11:08
nakukovatelka píše:
Tak to by bylo nejlepsi se zeptat toho doktora asiJinak ja ho davala taky, jsme uz po obou davkach a nebylo mu nic.
ptala jsem se ho a řekl mi, že je to na mně ![]()
Boudice23 píše:
Myslím, že kdyby měly děti ochranu po první vakcíně tak se druhá neočkuje..Já bych se taky bála dát tu druhou po téhle reakci
Můžu se zeptat, kolik je prckovi?Příspěvek upraven 30.06.11 v 11:08
malému je teď 20měsíců, na další očko bysme měli jít v srpnu…a mam se rozhodnout jestli to pichneme s nestovicema nebo ne…
predstava, ze bysme si meli projit tim stejnym me desi ![]()
dajdulka25 píše:Boudice23 píše:malému je teď 20měsíců, na další očko bysme měli jít v srpnu…a mam se rozhodnout jestli to pichneme s nestovicema nebo ne…
Myslím, že kdyby měly děti ochranu po první vakcíně tak se druhá neočkuje..Já bych se taky bála dát tu druhou po téhle reakci
Můžu se zeptat, kolik je prckovi?Příspěvek upraven 30.06.11 v 11:08predstava, ze bysme si meli projit tim stejnym me desi
To se ti nedivím, a nejde to oddálit třeba až bude větší?Nebo ta vakcína musí mít přesně dané časové rozpětí?
Já tohle teprve budu řešit, malé byly teprve 4 měsíce ale už teď začínám přemýšlet o budoucích očkováních ![]()
Boudice23 píše:dajdulka25 píše:To se ti nedivím, a nejde to oddálit třeba až bude větší?Nebo ta vakcína musí mít přesně dané časové rozpětí?Boudice23 píše:malému je teď 20měsíců, na další očko bysme měli jít v srpnu…a mam se rozhodnout jestli to pichneme s nestovicema nebo ne…
Můžu se zeptat, kolik je prckovi?Příspěvek upraven 30.06.11 v 11:08predstava, ze bysme si meli projit tim stejnym me desi
Já tohle teprve budu řešit, malé byly teprve 4 měsíce ale už teď začínám přemýšlet o budoucích očkováních
prave, že neda…tim, ze v te vakcine jsou spalnicky a zardenky (povinne ocko) tak tam ten odstup se musi dodrzet - aspon teda ja jsem o tom presvedcena..
proste mi rikala, ze druhe ockovani je v srpnu a at se do te doby rozhodnu…
Boudice23 píše:
Myslím, že kdyby měly děti ochranu po první vakcíně tak se druhá neočkuje..
Naopak, hodně očkování u nás je jen „pro jistotu“, takže protilátky už klidně může mít.
Na druhou stranu, i děti s dokončeným očkováním proti neštovicím je běžně dostávají, záleží na momentálním stavu imunity. Takže ať tak nebo tak- já bych po takovéto reakci raději nedávala
dajdulka25 píše:
proste mi rikala, ze druhe ockovani je v srpnu a at se do te doby rozhodnu…
V příbaláku Priorixu se dá dočíst, že přeočkování se provádí 6-10 měsíců po první dávce, v odůvodněných případech i později. Takže vše záleží, jak se domluvíš s Dr.
dajdulka25 píše:Boudice23 píše:prave, že neda…tim, ze v te vakcine jsou spalnicky a zardenky (povinne ocko) tak tam ten odstup se musi dodrzet - aspon teda ja jsem o tom presvedcena..dajdulka25 píše:To se ti nedivím, a nejde to oddálit třeba až bude větší?Nebo ta vakcína musí mít přesně dané časové rozpětí?Boudice23 píše:malému je teď 20měsíců, na další očko bysme měli jít v srpnu…a mam se rozhodnout jestli to pichneme s nestovicema nebo ne…
Já tohle teprve budu řešit, malé byly teprve 4 měsíce ale už teď začínám přemýšlet o budoucích očkováníchproste mi rikala, ze druhe ockovani je v srpnu a at se do te doby rozhodnu…
No jak by to řešili, když by byl malej nemocnej v době očkování?přeci to musí jít někam pošoupnout ![]()
yriel píše:Boudice23 píše:
Myslím, že kdyby měly děti ochranu po první vakcíně tak se druhá neočkuje..Naopak, hodně očkování u nás je jen „pro jistotu“, takže protilátky už klidně může mít.
Na druhou stranu, i děti s dokončeným očkováním proti neštovicím je běžně dostávají, záleží na momentálním stavu imunity. Takže ať tak nebo tak- já bych po takovéto reakci raději nedávala
no zdravotní sestra mi řekla, že můžu po jedné dávce být chráněný na 50%, já počítala s tím, že je i přes očkování může dostat, ale ne s takovým průběhem - mimochodem ten jsme si už asi zažily, akorát bez pupínků
navic nejedna se zrovna o levnou vakcinu a kdyby si malej mel projit timhle znovu tak uz bych
![]()
to asi ano, ale nemoc většinou trvá 7-14dní, takhle to máme většinou vždycky před očkováním, ale jak jsem už psala, mám z toho strach, takže raději už nechám jen ty spalničky a zarděnky…i z toho jsou nežádoucí účinky, tak myslím, že ho už nebudu trápit..
dajdulka25 píše:No jak by to řešili, když by byl malej nemocnej v době očkování?přeci to musí jít někam pošoupnout
Sakra nějak mi to psaní blbne..psala jsem, že každé očko má své pro a proti…nejsem odpůrce okčkování, ale bojím se nežádoucích účinků ![]()
ja taky nejsem odpurce, ale tahle kombinace asi nebyla ta nejrozumnejsi a navic nas ockoval v dobe, kdy radily chripky, takze jsme si to pekne dali i po navratu z nemocnice, protoze jsme tam lezeli s chlapeckem, ktery mel zanet.. ![]()
dajdulka25 píše:Boudice23 píše:malému je teď 20měsíců, na další očko bysme měli jít v srpnu…a mam se rozhodnout jestli to pichneme s nestovicema nebo ne…
Takze oni takovou reakci pripisuji tem nestovicim ? Vzdyt reakce na Priorix byva casto, jak muze dr vedet, ze mu bylo spatne zrovna kvuli tomu, ze to byla vakcina Tetra ? No nevim, ja bych asi dala to samy, tzn. Priorix Tetra. Reakci muze mit i na Priorix „nez nestovic“, pak bys treba zalitovala, ze jste to mohli mit sice s reakcema, ale za sebou komplet. Ale tezko rict no, kdyz nejde o vlastni dite
, ja se s tim co popisujes nikdy nesetkala.