Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
dajdulka25 píše:
ja taky nejsem odpurce, ale tahle kombinace asi nebyla ta nejrozumnejsi a navic nas ockoval v dobe, kdy radily chripky, takze jsme si to pekne dali i po navratu z nemocnice, protoze jsme tam lezeli s chlapeckem, ktery mel zanet..
Tak to bych videla jako soubeh nahod, ockovani v dobe chripek … holt reakci byste treba meli tak jako tak, a treba uz to na nej lezlo (myslim chripku), do toho ockovani zivou vakcinou … tak mel chudak takovouhle reakci. Asi bych to nesvadela zrovna na ty nestovice ve vakcine. Pohlidala bych si, aby byl stopro zdravej, zadny kontakt s nemocnym ani s rymou tak tyden dopredu, a pak bych mu to dala. Kdyz uz to mate rozjete …
Nečetla jsem diskuzi. Do puberty bych to neřešila, stejně už prodělaly neštovice i ty děti, které byly očkovány. Pokud do puberty neštovice neudělá, požádala bych o krevní test na protilátky..
malá byla nemocná (rýma) a DR mi to odložila o mněsíc jínak mi říkala,že se v červnu,červenci a srpnu živá vakcína neočkuje malou mi očkovala v říjnu a mněla v září. ![]()
mám před sebou očkovák první mněla 20.4. a druhou 27.10. 2010
malá žádnou reakci nemněla
Jana206 píše:
Nečetla jsem diskuzi. Do puberty bych to neřešila, stejně už prodělaly neštovice i ty děti, které byly očkovány. Pokud do puberty neštovice neudělá, požádala bych o krevní test na protilátky..
řešila neřešila já dala očkovat dceru,protože má silný exzém po mně. Když já dostala neštovice cca 9let tak ta vysušená pokožka od exzému se ještě vysuší pudrem nebo hypermangánem a je to k nevydržení a navíc mně kožařka pak dávala rok a půl dolupy bylo to otřesné. Vím, že je může dostat i přes očkováná,ale pokud je dostane tak sem tam nějaký pupínek zato mi to stojí.
my jsme ale byli naprosto zdravy a s nikym nemocnym jsme do kontaktu neprisli, protoze jsme byli doma a to mi prave hlava nebrala…je mozny, ze uz jsme neco mohli chytit primo v cekarne, ale to se vetsinou objevi do 3dnu a tohle bylo 5.den…mne doktorka v nemocnici narovinu rekla, ze tohle ockovani by dohromady ockovat nedala..jeste si to rozmyslim, ale spis jsem pro variantu, ze ho pak necham na nestovice oockovat zvlast a holt tuto zkusenost budu mit pro druhe dite…mala od segry stejne stara mela jen priorix a zadne reakce a my po predchozich ockovani taky na nic reakce nemeli, tohle byla prvni reakce a doufam, ze i posledni.
dajdulka25 píše:
my jsme ale byli naprosto zdravy a s nikym nemocnym jsme do kontaktu neprisli, protoze jsme byli doma a to mi prave hlava nebrala…je mozny, ze uz jsme neco mohli chytit primo v cekarne, ale to se vetsinou objevi do 3dnu a tohle bylo 5.den…mne doktorka v nemocnici narovinu rekla, ze tohle ockovani by dohromady ockovat nedala..jeste si to rozmyslim, ale spis jsem pro variantu, ze ho pak necham na nestovice oockovat zvlast a holt tuto zkusenost budu mit pro druhe dite…mala od segry stejne stara mela jen priorix a zadne reakce a my po predchozich ockovani taky na nic reakce nemeli, tohle byla prvni reakce a doufam, .
Nech malému udělat krevní testy na protilátky a budeš mít jasno.
I když přítomnost protilátek, ještě neznaméná, že neonemocní…
tak jsem vam chtela holky jen rict, ze po konzultaci s doktorem, kde jsme po zprave z nemocnice zjistili, ze to nemelo s ockovanim vubec nic spolecneho, jsem nechala dat malemu vcera druhou davku…doktor mi rekl, ze to byla pouha souhra nahod a prosli jsme si chripkou - ne reakcemi po ockovani…takze pevne doufam, ze to ted bude bez komplikaci…mrzelo by me, kdyz jsme si tim prosli, aby to bylo zbytecne…ale dala jsem na jednu z vas a nechala jsem ho pred ockovanim prohlidnout - hlavne krk, naseho doktora by to nenapadlo.. ![]()
Tak super, uvidis, ze to bude v poradku.
Prekvapuje me, ze Vas dr pred ockovanim neprohlizi
my nemame zadneho extra pediatra, je to starsi pan a na co se clovek nezepta, to mu nerekne, ale prohlizi vzdycky a i na alergologii, kam jsme chodili se starsim na vakciny ho VZDYCK prohlidla - krk, uzliny, a poslechla.
To je snad zakladni vec pred ockovanim ![]()
dajdulka25 píše:
tak jsem vam chtela holky jen rict, ze po konzultaci s doktorem, kde jsme po zprave z nemocnice zjistili, ze to nemelo s ockovanim vubec nic spolecneho, jsem nechala dat malemu vcera druhou davku…doktor mi rekl, ze to byla pouha souhra nahod a prosli jsme si chripkou - ne reakcemi po ockovani…takze pevne doufam, ze to ted bude bez komplikaci…mrzelo by me, kdyz jsme si tim prosli, aby to bylo zbytecne…ale dala jsem na jednu z vas a nechala jsem ho pred ockovanim prohlidnout - hlavne krk, naseho doktora by to nenapadlo..
To mu dělali nějaké testy na chřipku?
Jinak mně ta zpráva z nemocnice nepřekvapuje, u nás přece máme očkování bez vedlejších účinků. Jako jediní na celém světě… ![]()
peggy.sl ano ve zprávě bylo psané, že byl přijat pro chřipkovou virozu..a jelikoz po reakcich po ockovani by byly jine hodnoty zvysene a ty nebyly, tak dle toho usoudili…
tak včera byl devátý den po očko a v noci nám začala teplotka..zatím má 38, tak snad to nepujde výš…nejhorší je, že asi 5den po očkování mu začala rýma ale to mi doktor řekl, že nemá spojitost s očkováním…máte nějaké zkušenosti jak prckovi co nejméně zkrátit trápení s teplotkou?
dajdulka25 píše:
tak včera byl devátý den po očko a v noci nám začala teplotka..zatím má 38, tak snad to nepujde výš…nejhorší je, že asi 5den po očkování mu začala rýma ale to mi doktor řekl, že nemá spojitost s očkováním…máte nějaké zkušenosti jak prckovi co nejméně zkrátit trápení s teplotkou?
Tak to ti doktor lehce ,,kecal,, - rhinitida je běžný nežádoucí účinek po očkování.
![]()
Teplotu bych se snažila snižovat fyzikálně, léky často mohou snižovat imunitní odpověď.
mohla by jsi mi prosim poradit jak jinak snizit…?my na teplotky netrpime a byla jsem zvykla vzdy jen na panadol… ![]()
dajdulka25 píše:
mohla by jsi mi prosim poradit jak jinak snizit…?my na teplotky netrpime a byla jsem zvykla vzdy jen na panadol…
Zábaly, pokud ti to malej nesnese, zkus jenom otírat - dlaně, chodidla, hrudník a záda. Nebo vlažná sprcha.
otírat vlažnou vodou?u zabalu by se asi zblaznil, takže ho zkusim chladit takhle…od rana byl pořádně horkej, ale mel po odecteni 38 a ted mi prijde, ze uz zase horkej neni.. ![]()