Očkování dvouměsíčního miminka

10
29.6.11 12:24

Očkování dvouměsíčního miminka

Ahoj děvčata, opět prosím o radu. Jaký máte názor (popřípadě osobní zkušenost) na očkování synflorixem či prevenarem 13 ve věku právě dokončeného druhého měsíce? Pediatr nám prostě sdělil, že příště se bude očkovat, ale mně se to zdá zbytečně brzy, z medicínského hlediska se udává možnost očkování synflorixem už od šesti týdnů, ale jako matka mám pocit, že ty tři měsíce věku by byly spodní hranicí. Děkuji za vaše názory.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
23847
29.6.11 12:39

Toto očkování není povinné, můžeš ho odmítnout úplně.
Nám ho pediatr dá až od třetího měsíce, což se mně osobně zdá OK, ale zas když se to nestihne (teď netuším do kdy přesně) prý by to zas pojišťovna neproplatila. Každopádně ty jsi matka, za dítě máš zodpovědnost ty a nikdo jiný, pediatr ti může dávat DOPORUČENÍ a ne nařizovat. Když by nebyl svolný, tak můžeš přece chodit k jinému.

• načítám...
1772
29.6.11 12:42

No tak synflorix či prevenar nejsou povinné očkování. Já ho nedávala a nedám. Syn měl první očkování hexu v cca 5 měsících. U druhého se také budu snažit hexu odsunout k tomu pátému měsící. MMR (spalničky/zarděnky/příušnice) jsme odložili do 3-4 let. Takže syn má 4 dávky hexy jinak nic.

• načítám...
102677
29.6.11 12:44

tak my jdeme ve dvou měsících ted v pátek na první hexu. na prevenar13 pak jdeme ve třech měsících spolu s druhou hexou.

• načítám...
29730
29.6.11 12:51

Holky neda mi to, ale ted mam pomerne cerstvou info od znamy… chtela nechat naockovat kluka, ma porad zanety str. ucha a pod. Vyslovene ji to nedoporucili, protoze jednak ma vesmes jine kmeny a jednak ty ostatni, proti kterym neni vakcina ucinna, se timhle ockovanim stanou jeste agresivnejsimi. Radsi si to jeste rozmyslete, nejde o penize, ale o zdravi ;) A ve dvou i trech mesicich je teda sakra brzo :-?

• načítám...
20557
29.6.11 12:53

To kdy se bude očkovat mu budeš sdělovat ty, jedině ty jsi za dítě zodpovědná. Nemůže tě do ničeho nutit a u nepovinného už vůbec ne… :-D

• načítám...
102677
29.6.11 12:57

holky,ale zakladatelka přece nepíše,že by jí někdo do očkování nutil…pochopila jsem to tak, že proti pneumokokům očkovat chce,jen jí to přijde ve dvou měsících brzy,tak nechápu,proč jí očkování rozmlouváte,na to, jestli ho chce nebo ne už si pravděpodobně názor udělala.

• načítám...
mag
12862
29.6.11 13:01

Pediatr ti nemá co sdělovat, že bude očkovat, očkování ti může nabídnout a vysvětlit ti pro a proti, já jsem teda synflorix naočkovat dala, ale odděleně od hexy. Podle mě je to vhodný alespoň při prvním očkování, kdyby byla bouřlivější reakce, ať víte, na které očko to bylo.

Příspěvek upraven 29.06.11 v 13:05

• načítám...
1477
29.6.11 13:04

Ahojky, být tebou tak očko si nechám odložit, malímu jsem nechala pichnout hexu až v 6m. jde o zdraví tvého dítěte nenech se ukecat.. :wink:

• načítám...
13749
29.6.11 13:09

Být tebou bych také odložila, já jsem teda synflorix ani prevenar nedávala vůbec. První hexu (navíc jsem ani nedala hexu, jen Hib) měl v sedmi měsících, zítra jdeme na druhou.

• načítám...
29730
29.6.11 13:09

Jasne, ale neni na skodu si o tom zjistit neco vic, nez co rikaji reklamy v televizi a u pediatra v cekarne ;) A to, ze nekdo chce nechat naockovat touhle vakcinou tak malyho kojence na me nedela zrovna dojem, ze o tom neco vi :nevim:
A nechci se hadat to fakt ne… jen je tech dost desnych nezadoucich ucinku po vakcinaci kolem mne nejak moc :-? (anebo je porad lepsi se pohadat a dostat cocku, kdyz to nejakymu diteti pomuze ;) )

• načítám...
102677
29.6.11 13:12

asho,taky se nechci hádat,jen mi přijde,že těch diskusí rozmlouvajících očkování tu už bylo dost :palec:

• načítám...
29730
29.6.11 13:14
sajinda píše:
asho,taky se nechci hádat,jen mi přijde,že těch diskusí rozmlouvajících očkování tu už bylo dost :palec:

Jenze ne kazdy je cte ;)

• načítám...
1477
29.6.11 13:18

sajindo bylo jich moc ale mělo by jich být víc, ze začátku jsem všechny neočkující maminky posílala do prd… a myslela si svoje ale pak kamarádce po ocko. ohluchlo a ochrnulo dítě. Člověk se pak o to začne víc zajímat, nestat se to tak pokračuju v očkování taky, ale byla jsem slepá stejně jako vy…

• načítám...
20557
29.6.11 13:23
freeonit píše:
sajindo bylo jich moc ale mělo by jich být víc, ze začátku jsem všechny neočkující maminky posílala do prd… a myslela si svoje ale pak kamarádce po ocko. ohluchlo a ochrnulo dítě. Člověk se pak o to začne víc zajímat, nestat se to tak pokračuju v očkování taky, ale byla jsem slepá stejně jako vy…

A to se stalo cizímu dítěti, nepřeji ti vidět co se děje, když se to týká tvého dítěte…Začneš prověřovat, ale rozhodně už nedůvěřuješ…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek