Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,malá byla včera na první hexe s prevenarem.Večer měla 38,ale dnes už teplotu nemá.V noci začala mít průjem.Je to ale tak na půl,ne úplně voda.Měli jste to taky tak,nebo mám plašit?Malé jsou tři měsíce a je na UM.Děkuji za reakce.
Ahoj,my měli hodně blbou reakci.Malá mi po hexa a prevenaru prořvala několik hodin - nejedla,nespala,nepila.Byla na očkování cca v 11hod. a usnula mi večer asi ve 22hod.hrozný.Teplotku měla ale průjem ne.Dávaj jí hodně pít,každé dvě hodiny,když má průjem a je taková malá.No a kdyby to bylo hodně tolic za den třeba 8 - tak bych jela raději na pohotovost.Fakt nechápu doktory,proč očkujou v pátek.To já odmítám.Držte se at je dobře.
A kdyžtak ještě existuje zavodňovací roztok, kdyby nechtěla pít…My sme byly na očkování ve středu, teplotu už od včerejška nemá, tak snad už je to za náma…
Tak se držte ![]()
Ahojky malej měl hexu a synflorix a večer měl taky teplotku - 37,7 to bylo jeho max. Jinak vše v poho a druhý den bez následků.
Helenkanai my jdeme na druhou dávku taky v pátek
ale je kvůli těm svátkům, jinak chodíme v úterý. No tak snad bude mít malej opět hladkej průběh
![]()
Tak jsem pro jistotu volala na pohotovost.Doktor mi řekl,že s očkováním by to nemělo souviset.Mám jí prý koupit nemléčnou rýžovou kaši a mělo by se to po tom sklidnit.Jinak malá jí,pije,stoličku má žluté barvy.Je i veselá.Snad to bude vše ok.
Děkuju holky. ![]()
http://www.gskkompendium.cz/…injekce.aspx jak jako nesouvisí průjem s očkováním ![]()
No tak to je hezký,hlavně že jsou v nemocnici odborníci.Stejně mi to vycházelo,že ten průjem má po tom očkování,první byl v noci.Zkusím jí dát tu kaši,snad jí to pomůže.Kačí,díky za info.
Haduša píše:
No tak to je hezký,hlavně že jsou v nemocnici odborníci.Stejně mi to vycházelo,že ten průjem má po tom očkování,první byl v noci.Zkusím jí dát tu kaši,snad jí to pomůže.Kačí,díky za info.
Není zač
Tak ať je dobře ![]()
ahojky ![]()
tak Adámek taky dostla ve středu hexu a synflorix v 11hod,k večeru měl zvýšenou teplotu,večer měl 38 a v noci vyletěla teplota na 39,špatně spinkal,poplakával,hodně chtěl kojit,ale ráno byl už bez teploty,ale byl protivnější,ale žádná trgédie,on je mrzuté miminko často..měl těžké koliky,takže tohle už byl jen slabí odvar
.Taky má trochu průjem,ale né vodu,prý to může být,tak to neřeším..doufám že příští očkovaní nebude horší reakce.U první dcerky jsem ani nevěděla že dostala očkování nebo jí rostly zoubky,byla nesmírně hodná
![]()
mě teda doktorka říkala že může mít teplotu,pokud bude teplota do 38 že nemám na horečku dávat nic,aby to nesnížil učinek očkování,nad 38 běžné léky sirup,nebo čípek na horečku pro miminka,že může být uplakanější,protivnější,špatně spát,nebo naopak být spavější,špatně pít,taky že se může vyskytnout průjem,ale pokud prý z něj nebude téct voda,tak se to nemusí řešit,že to přejde samo..dnes už měl stoliču trošku lepší
Já sem i horečku nad těch 38 nejprve řešila zábalem, může se taky dát něco chladnýho na chvilku do třísel…Teprve pokud by to neklesalo, dala bych Nurofen nebo čípek. U nás pomohl jeden zábal a začalo to klesat
Ono je lepší nejprve zkusit fyzikálně tu teplotu snížit, než hned dávat léky…
já jsem na tu horečku nedávala taky nic,měl velkou žízen a hodně pil-kojili sme často,kdyby to ještě víc stouplo,taky bych asi dala zábal,pak teprve léky..
Ahojky…nas Nikolas mel taky prujem po ockovani, do toho zvysenou teplotu 37,8 - nedavala jsem nic na srazeni… od rana ma nizsi ale ma 37,3 je spavý…snad mu bude lépe! ![]()
Ahoj ..Tak tu čtu velmi starou diskuzi.My byli na očkování min týden ve čtvrtek a asi od druhého dne má průjem
Do kdy máte zkušenost že odezní? Díky