(Ne)očkování a rizika životosprávy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1.7.11 12:48

Ked neockujete

Nechcem sa zhadat, len som baba strasne zvedava, a tak ma napadlo, ked neockuje kvoli moznym vedlajsim nasledkom, vyvarujete sa aj ostatnych rizik v zivotosprave, alebo len toho ockovania? Mam na mysli umele sladidla, nahrazky potravin, fajcenie, clovek by nemal brat viac ako tri pilule naraz …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
1.7.11 12:52

ano. snazim sa zit, co najprirodzenejsie ale zas to nehnat do extremov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.7.11 12:58
:jazyk:

Příspěvek upraven 01.07.11 v 13:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
1.7.11 12:58

Jistě, žiju v souladu s přírodou, jím co nejčistší věci, nepoužívám konzervy, polotovary, náhražky. Nekouřím, třídím a žiju eko a bio jen co to jde. Umělá sladidla jsem nikdy nepoužívala, minimalizuju i kravský mlíko, bílou mouku a cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.7.11 13:02

Bábi, možná by bylo lepší nakouknout do diskuze maminek,co neočkují a přidat se tam. Ony tam probírají i tyto věci okolo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.7.11 13:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.11 13:15

Ale ja do neockovacej diskusie nepatrim lebo ockujem. Napriklad TBC sa bojim a to hrozne. Bielu muku, cukor a bravcovu mast jem tiez, takze nepatrim ani medzi zdravo sa stravujuce. Ale som zvedava :andel: A tiez mi vadi fajcenie, umele sladidla, margarin, miesto piluliek na klby zuzlem bravcove kozky a hovadzie chrupavky … obcas mam proste pocit ze zijem skoro ako babicka pred sto rokmi :andel: (Ale odkedy robim robatku domaci jogurt tak som zistila ze to moze aj chutit, ze to nie je len kysla voda :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.7.11 13:18

Bábi,tak asi by si člověk myslel,že ten,kdo neočkuje,tak žije zdravě.
Ale co vím,tak to tak není :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.11 13:27
momi33 píše:
Ale co vím,tak to tak není :wink:

No ja prave neviem, tak sa pytam … ci je to celkovy zivotny styl, alebo len strach z choroby versus strach z ockovania.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
1.7.11 13:28

Ockovala jsem tri deti,ctvrte si k ockovani necichlo,nebot maminka zmoudrela 8-)

Ne,ale vazne.
Ano,snazim se delat to,co si myslim,ze je zdrave a spravne.Nicmene,napriklad k tem sladidlum:
Porad vaham nad tim,jestli ublizi vic jedna lzice cukru v caji/o vazne napr.10g/ anebo dvs pidikousicky jakehosi sladidla/o vaze napr.0,001g/.Kdo tohle vi :?: :think:

Ovsem zaujaly mne ty domaci jogurty:jak se da udelat echt domaci jogurt,kdyz ovsem jogurtovac nevlastnim?? 8-)
Chleba i rohliky si pecu/mix s zitnou a celozrnnou moukou/,maso minimalne…Nekourime,nepijeme,nesmazime,ovsem ujizdime na cokolade/hlavne maminka,taky dle toho vypadam :oops: /A zijeme v horach,kde jde vzduchu az aaaaaaaaaaz :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
1.7.11 13:29

No ale přeci nejde jen o zdravé věci, ale nemávnout rukou nad rizikem, které je opomíjené.

Spíš než „zdravý“ život mi přijde srovnatelné, zda si před každou cestou zapnu v autě pásy, zda poutám své děti do autosedačky a za jízdy neřeším nic závažného se řidičem, abych neodváděla jeho pozornost od jízdy. Protože to je přesně ten případ, kdy se 1000× nic nestane a po 1001. ano a pak v tu chvíli bude mít smysl, že jsme všichni připoutaní, i když jsme se 1000× poutali vlastně zbytečně.

Takže ano, snažím se eliminovat i jiná rizika, která by nás mohli ohrozit na zdraví a životě.

Nicméně nejsem neočkující, jen očkující jinak, s větším rozmyslem a vybírám si, co ano a co ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
1.7.11 13:30
Bábi Zlopočasná píše:
momi33 píše:
No ja prave neviem, tak sa pytam … ci je to celkovy zivotny styl, alebo len strach z choroby versus strach z ockovania.

Mam pocit,ze to jde ruku v ruce-aspon u nas to tak bylo…
Tak dva roky zpet jsem zacala premyslet nad chemii kolem nas…Pak resila prirozeny porod/svuj/,zjistila,ze ‚kdyz se chce,tak jde leccos‘..A na to se nabalovalo dalsi a dalsi/ pouzivani latkovych plin ,ekoprasek../

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
1.7.11 13:31

Každý je cáklý jinak, takže ten, kdo neočkuje má též právo jíst maso a kouřit. Ani ti, co žijí eko bio nejsou dokonalí, jen je to trendy a inn :wink: Zdá se mi, Bábi, že ty neočkující bereš jako nějakou kastu a očekáváš, že se budou chovat stejně i v ostatních aspektech života, chápu, ono to k tomu svádí, ale neočkovat z přesvědčení může přece kdekdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.7.11 13:31
Bábi Zlopočasná píše:
momi33 píše:

já nevím :wink: řeknu ti jen,že sama jsem se nad tím podivovala a podivuji :wink:
jak se někdo bije za neočkování,hřímá anafylaktickými šoky a obsahy hliníku ve vakcínách,a na druhou stranu kouří,posazuje dítě,a dává ho do chodítka :nevim:
a ještě to tu přizná 8-o
já očkuji,neposazovala jsem,nesladím,skoro nesolím.Piju vodu a dítě taky.Nekořím,dost sportuji.Alkohol velice zřídka.
Ale dítě jsem nechala naočkovat :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.7.11 13:33
Gina108 píše:
Každý je cáklý jinak, takže ten, kdo neočkuje má též právo jíst maso a kouřit. Ani ti, co žijí eko bio nejsou dokonalí, jen je to trendy a inn :wink: Zdá se mi, Bábi, že ty neočkující bereš jako nějakou kastu a očekáváš, že se budou chovat stejně i v ostatních aspektech života, chápu, ono to k tomu svádí, ale neočkovat z přesvědčení může přece kdekdo.

i když jsem asi podjatá,tak s tebou souhlasím.
nicméně bych od zarytých jedinců očekávala,že budou zít zdravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek