(Ne)očkování a rizika životosprávy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30309
1.7.11 13:34
Gladys píše:
No ale přeci nejde jen o zdravé věci, ale nemávnout rukou nad rizikem, které je opomíjené.

Spíš než „zdravý“ život mi přijde srovnatelné, zda si před každou cestou zapnu v autě pásy, zda poutám své děti do autosedačky a za jízdy neřeším nic závažného se řidičem, abych neodváděla jeho pozornost od jízdy. Protože to je přesně ten případ, kdy se 1000× nic nestane a po 1001. ano a pak v tu chvíli bude mít smysl, že jsme všichni připoutaní, i když jsme se 1000× poutali vlastně zbytečně.

Takže ano, snažím se eliminovat i jiná rizika, která by nás mohli ohrozit na zdraví a životě.

Nicméně nejsem neočkující, jen očkující jinak, s větším rozmyslem a vybírám si, co ano a co ne

Pripomnelas mi ty pasy:
Zapnout pas pred jizdou,KAZDOU JIZDOU!,mi prijde tak samozrejme jako vzduch,co dycham :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.11 13:37
farska píše:
Ockovala jsem tri deti,ctvrte si k ockovani necichlo,nebot maminka zmoudrela 8-)

Ne,ale vazne.
Ano,snazim se delat to,co si myslim,ze je zdrave a spravne.Nicmene,napriklad k tem sladidlum:
Porad vaham nad tim,jestli ublizi vic jedna lzice cukru v caji/o vazne napr.10g/ anebo dvs pidikousicky jakehosi sladidla/o vaze napr.0,001g/.Kdo tohle vi :?: :think:

Ovsem zaujaly mne ty domaci jogurty:jak se da udelat echt domaci jogurt,kdyz ovsem jogurtovac nevlastnim?? 8-)
Chleba i rohliky si pecu/mix s zitnou a celozrnnou moukou/,maso minimalne…Nekourime,nepijeme,nesmazime,ovsem ujizdime na cokolade/hlavne maminka,taky dle toho vypadam :oops: /A zijeme v horach,kde jde vzduchu az aaaaaaaaaaz :huban:

No ja mam to stastie ze svokra kupi kazdu novinku a tak mi jogurtovac prenechala. Jogurt sa ale da urobit aj v termoske obalenej v uteraku (alebo zastlanej do perin :andel: ), ale musis nejak vychytat ako dlho ho tam nechat, z kupovaneho mlieka sme robili sestre, kym sa nevzburila ze jej furt prekysne.
Ja robim zo suroveho mlieka z mliekomatu (samozrejme pred pripravou prevarim) a zistila som ze mne najviac vyhovuje jogurtovat 5 hodin, takze mozno tu termosku cez noc … pripadne rano a po tych 5 hodinach skontrolovat …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.11 13:40
Gina108 píše:
Každý je cáklý jinak, takže ten, kdo neočkuje má též právo jíst maso a kouřit. Ani ti, co žijí eko bio nejsou dokonalí, jen je to trendy a inn :wink: Zdá se mi, Bábi, že ty neočkující bereš jako nějakou kastu a očekáváš, že se budou chovat stejně i v ostatních aspektech života, chápu, ono to k tomu svádí, ale neočkovat z přesvědčení může přece kdekdo.

Nie, nemam ich za kastu, ale ked si uz daju tu namahu a obetuju cas na nastudovanie veci co sa lekar/farmaceut uci v skole par rokov, tak som zvedava ci im nevadia ostatne rizika ktore mozu sami eliminovat … ale ja okrem toho ze som zvedava som aj naivka - a dost trhla aby som sa verejne spytala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
1.7.11 13:42
já nevím :wink: řeknu ti jen,že sama jsem se nad tím podivovala a podivuji :wink:
jak se někdo bije za neočkování,hřímá anafylaktickými šoky a obsahy hliníku ve vakcínách,a na druhou stranu kouří,posazuje dítě,a dává ho do chodítka :nevim:
a ještě to tu přizná 8-o
já očkuji,neposazovala jsem,nesladím,skoro nesolím.Piju vodu a dítě taky.Nekořím,dost sportuji.Alkohol velice zřídka.
Ale dítě jsem nechala naočkovat :jazyk:

:palec: Jak kdybys mi to vzala z klávesnice :lol: A taky ještě navíc vařím maso a vůbec mi nepřijde, že bych nám škodila.

Příspěvek upraven 01.07.11 v 13:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.11 13:43

Jo, este som zabudla, Farska, dnes mi mama vravela ze v nejakych novinach citala ze umele sladidla su zle, ze aj pre cukrovkarov je lepsie dat si cukor nez sladidlo. Ale este ten clanok nemala precitany poriadne, porozprava mi az si zase zavolame :mrgreen: :andel:

Ale je fakt ze umele sladidla nie su vhodne pre deti do troch rokov, myslim ze ani pre tehotne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.7.11 13:43
Dajdula píše:
já nevím :wink: řeknu ti jen,že sama jsem se nad tím podivovala a podivuji :wink:
jak se někdo bije za neočkování,hřímá anafylaktickými šoky a obsahy hliníku ve vakcínách,a na druhou stranu kouří,posazuje dítě,a dává ho do chodítka :nevim:
a ještě to tu přizná 8-o
já očkuji,neposazovala jsem,nesladím,skoro nesolím.Piju vodu a dítě taky.Nekořím,dost sportuji.Alkohol velice zřídka.
Ale dítě jsem nechala naočkovat :jazyk:
:palec: Jak kdybys mi to vzala z klávesnice :lol: A taky ještě navíc vařím maso a vůbec mi nepřijde, že bych nám škodila.

děkuji :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
1.7.11 13:48
Bábi Zlopočasná píše:
Nechcem sa zhadat, len som baba strasne zvedava, a tak ma napadlo, ked neockuje kvoli moznym vedlajsim nasledkom, vyvarujete sa aj ostatnych rizik v zivotosprave, alebo len toho ockovania? Mam na mysli umele sladidla, nahrazky potravin, fajcenie, clovek by nemal brat viac ako tri pilule naraz …

Ahojky! My bydlíme v lese, vodu pijeme pramenitou, nekouříme, neholdujeme alkoholu, zeleninu nám pěstuje babička protože u nás ve výšce 851 n.m. roste skoro kuloví, a když už, tak mi na to chodí srnky, děti necháváme se vyvíjet přirozeně (neposazujeme, nevodíme za ruce). Bílou mouku, bily cukr nepoužívám, chleb peču doma kláskový. Jsme docela normalni neočkující rodinka! :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.7.11 13:50
Luminar píše:
Bábi Zlopočasná píše:
Nechcem sa zhadat, len som baba strasne zvedava, a tak ma napadlo, ked neockuje kvoli moznym vedlajsim nasledkom, vyvarujete sa aj ostatnych rizik v zivotosprave, alebo len toho ockovania? Mam na mysli umele sladidla, nahrazky potravin, fajcenie, clovek by nemal brat viac ako tri pilule naraz …
Ahojky! My bydlíme v lese, vodu pijeme pramenitou, nekouříme, neholdujeme alkoholu, zeleninu nám pěstuje babička protože u nás ve výšce 851 n.m. roste skoro kulové, a když už tak mi na to chodí srnky, děti necháváme se vyvíjet přirozeně (neposazujeme, ne vodíme za ruce). Bílou mouku, bily cukr nepoužívám, chleb peču doma kláskový. Jsme docela normalni neočkující rodinka! :mavam: :kytka:

Jejda, s Tebou by som menila - hoci ockovania sa bojim vzdat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
1.7.11 13:51
Luminar píše:
Bábi Zlopočasná píše:
Ahojky! My bydlíme v lese, vodu pijeme pramenitou, nekouříme, neholdujeme alkoholu, zeleninu nám pěstuje babička protože u nás ve výšce 851 n.m. roste skoro kuloví, a když už, tak mi na to chodí srnky, děti necháváme se vyvíjet přirozeně (neposazujeme, nevodíme za ruce). Bílou mouku, bily cukr nepoužívám, chleb peču doma kláskový. Jsme docela normalni neočkující rodinka! :mavam: :kytka:
:lol: :lol: :lol: :lol: :mavam: :mavam: :mavam: :mavam: :palec:
Nadmorskou vysku mame podobnou .NEJEN. :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
Bábi Zlopočasná píše:
Jo, este som zabudla, Farska, dnes mi mama vravela ze v nejakych novinach citala ze umele sladidla su zle, ze aj pre cukrovkarov je lepsie dat si cukor nez sladidlo. Ale este ten clanok nemala precitany poriadne, porozprava mi az si zase zavolame :mrgreen: :andel:Ale je fakt ze umele sladidla nie su vhodne pre deti do troch rokov, myslim ze ani pre tehotne.

Tak já upřímně ani nevím, pro koho by sladidlo bylo vhodné. Nepoužívala ho ani moje babička cukrovkářka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
Bábi Zlopočasná píše:

Proti něčemu děti naočkované mám, proti něčemu ne. Ta životospráva, jak vyjmenováváš, tak nic z toho nejíme, nekouříme… Přijde mi to tak normální, nemůsím se kvůli tomu přemáhat, povětšinou mi ty „nezdravé“ věci stejně nechutnají, jediná výjimka jsou sladkosti :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
1.7.11 13:52
Bábi Zlopočasná píše:
Jo, este som zabudla, Farska, dnes mi mama vravela ze v nejakych novinach citala ze umele sladidla su zle, ze aj pre cukrovkarov je lepsie dat si cukor nez sladidlo. Ale este ten clanok nemala precitany poriadne, porozprava mi az si zase zavolame :mrgreen: :andel:Ale je fakt ze umele sladidla nie su vhodne pre deti do troch rokov, myslim ze ani pre tehotne.

Pokud mi pak nekdy dodas odkaz,budu rada:-)
Posledni dobou stale resim,zda bily cukr-trtinovy cukr-med-um.sladidla.A co ted :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
1.7.11 13:53
Bábi Zlopočasná píše:
momi33 píše:
Bábi,tak asi by si člověk myslel,že ten,kdo neočkuje,tak žije zdravě.
Ale co vím,tak to tak není :wink:
No ja prave neviem, tak sa pytam … ci je to celkovy zivotny styl, alebo len strach z choroby versus strach z ockovania.

Podle mých zkušeností je to skutečně jedna ze součástí „alternativního“ životního stylu. Neříkám, že vždy, ale hodně neočkující, co znám, tak zároveň žijí celkově zdravě, chovají se šetrně atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
1.7.11 13:54
farska píše:
Bábi Zlopočasná píše:
Pokud mi pak nekdy dodas odkaz,budu rada:-)
Posledni dobou stale resim,zda bily cukr-trtinovy cukr-med-um.sladidla.A co ted :oops: :oops:

Za mě třtinový cukr nebo sirup třeba kukuřičný. Zbytek fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
1.7.11 14:02

Ještě reaguju na to, co psala tuším Gina, že žít bio a eko je moderní a in. S tím teda nesouhlasím. Moderní je něco, co dělá většina lidí, což teda v tomto případě rozhodně neplatí. Navíc lidi, co se snaží chovat šetrně (do toho spadá ohleduplnost k přírodě, zvířatům – bio maso, vejce, mléko, zelenina… vše co nejvíc lokální, třízení odpadu, neplýtvání…), se prostě vrací k tomu, jak to tu bylo předtím, než civilizace přerostla do současných rozměrů, řekněme cca 150 let zpět. Čili to není nějaký úžasný výdobytek, ale něco, co tak vždycky byly, naopak ten současný mainstream se chová v mnoha ohledech velmi patologicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek