Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To že neočkuji, rozhodně neznamená, že nějak vyhlížím z řady, myslím, že by to nikdo z vás na ulici nepoznal. K neočkování mně přivedly zdravotní komplika, které přiznali i lékaři, tudíž to nejsou moje dohady.
A teď k otázce. Nežiju ani bio ani eko, kouřím, posazovala jsem všechny čtyři svoje děti, na psaní domácích úkolů a učení dětí mám chůvu, na úklid a vaření hospodyni, takže netuším z čeho vaří, nehroutím se z chodítka, máme čtyři auta, netřídím odpad - stará se o něj uklízečka, kam ho dává - netuším, v čem pere nevím, kupuje si to sama já jí nekontroluji, pro mně je důležité, že to voní, nelátkuji, nekojím do tří let, miluji drahé kabelky a drahé parfémy, ráda chodím do společnosti, alkoholu se vyhýbám.
To je ve stručnosti vše, pokud to někoho pobuřuje omlouvám se…
![]()
Jediná moje starost je si aktivně užít svoje děti, bez těch hnusných domácích povinností.
peggy.sl píše:
To že neočkuji, rozhodně neznamená, že nějak vyhlížím z řady, myslím, že by to nikdo z vás na ulici nepoznal. K neočkování mně přivedly zdravotní komplika, které přiznali i lékaři, tudíž to nejsou moje dohady.A teď k otázce. Nežiju ani bio ani eko, kouřím, posazovala jsem všechny čtyři svoje děti, na psaní domácích úkolů a učení dětí mám chůvu, na úklid a vaření hospodyni, takže netuším z čeho vaří, nehroutím se z chodítka, máme čtyři auta, netřídím odpad - stará se o něj uklízečka, kam ho dává - netuším, v čem pere nevím, kupuje si to sama já jí nekontroluji, pro mně je důležité, že to voní, nelátkuji, nekojím do tří let, miluji drahé kabelky a drahé parfémy, ráda chodím do společnosti, alkoholu se vyhýbám.
To je ve stručnosti vše, pokud to někoho pobuřuje omlouvám se…![]()
![]()
Jediná moje starost je si aktivně užít svoje děti, bez těch hnusných domácích povinností.
Peggy ono je urcite percento ludi co ockovani proste nemozu byt. Lenze v tom pripade to nie je Tvoje rozhodnutie … asi som sa mala pytat na dobrovolne neockujucich. Ale z radu na ulici urcite vycuhujes, ked si k 4 detom mozete dovolit 4 auta a gazdinu s upratovackou, to mi nevyhovoris ![]()
Bábi Zlopočasná píše:peggy.sl píše:Peggy ono je urcite percento ludi co ockovani proste nemozu byt. Lenze v tom pripade to nie je Tvoje rozhodnutie … asi som sa mala pytat na dobrovolne neockujucich. Ale z radu na ulici urcite vycuhujes, ked si k 4 detom mozete dovolit 4 auta a gazdinu s upratovackou, to mi nevyhovoris
To že neočkuji, rozhodně neznamená, že nějak vyhlížím z řady, myslím, že by to nikdo z vás na ulici nepoznal. K neočkování mně přivedly zdravotní komplika, které přiznali i lékaři, tudíž to nejsou moje dohady.A teď k otázce. Nežiju ani bio ani eko, kouřím, posazovala jsem všechny čtyři svoje děti, na psaní domácích úkolů a učení dětí mám chůvu, na úklid a vaření hospodyni, takže netuším z čeho vaří, nehroutím se z chodítka, máme čtyři auta, netřídím odpad - stará se o něj uklízečka, kam ho dává - netuším, v čem pere nevím, kupuje si to sama já jí nekontroluji, pro mně je důležité, že to voní, nelátkuji, nekojím do tří let, miluji drahé kabelky a drahé parfémy, ráda chodím do společnosti, alkoholu se vyhýbám.
![]()
Myslím, že bys to nepoznala…
Čtyři děti nejsou nic co by z řady nějak vyčuhovalo a uklízečka a chůva jsou zalezlé doma, s těmi mezi lidi nechodím…
![]()
peggy.sl píše:Bábi Zlopočasná píše:Myslím, že bys to nepoznala…peggy.sl píše:Peggy ono je urcite percento ludi co ockovani proste nemozu byt. Lenze v tom pripade to nie je Tvoje rozhodnutie … asi som sa mala pytat na dobrovolne neockujucich. Ale z radu na ulici urcite vycuhujes, ked si k 4 detom mozete dovolit 4 auta a gazdinu s upratovackou, to mi nevyhovoris
![]()
Jediná moje starost je si aktivně užít svoje děti, bez těch hnusných domácích povinností.Čtyři děti nejsou nic co by z řady nějak vyčuhovalo a uklízečka a chůva jsou zalezlé doma, s těmi mezi lidi nechodím…
![]()
tak já mám mladší očkovanou a starší to má zakázaný, ale zjistila jsem, že u nás neberou neočkovaný děti do školky…vezmou až do tý předškolní třídy protože musí…
V posledních dnech se rojí diskuse o očkování, doufám, že tato bude probíhat již klidněji a k tématu - bez urážek.
Díky,
Tereza
Terezo, tato diskusia bola zatial kludna, nemusela si nas na pokoj zbrani upozornovat. A tiez nepovazujem ockovanie za riziko zivotospravy, len som bola zvedava ako to maju neockujuce z presvedcenia.
A odchadzam na tyzden mimo internet.
Bábi Zlopočasná - Asi musela, obě předchozí diskuse se zase zvrhly na přesvědčování se o tom, „kdo má v hlavě seno“ atd. Tak raději preventivně ![]()
Snad je tento název výstižnější.
Užij si dobu bez netu ![]()
Tereza
admin píše:
Bábi Zlopočasná - Asi musela, obě předchozí diskuse se zase zvrhly na přesvědčování se o tom, „kdo má v hlavě seno“ atd. Tak raději preventivně![]()
Snad je tento název výstižnější.
Užij si dobu bez netu
Tereza
Terezo proč se taky nedělají preventivní opatření v diskuzích třeba o látkování, šátkování a kojení??? Proč jenom při očkování??
Reagovala jsem na poslední dvě diskuse -
Očkování dvouměsíčního miminka
Mamínky, co už neočkujete, ozvěte se
Jednu jsem zamkla, ve druhé odmazala nevhodné příspěvky - do třetice jsem radši napsala - to není nic proti ničemu…
Tereza
janine24 píše:Bábi Zlopočasná píše:Bio je předražené, fajn, ale cenově porovnáváme neporovnatelné. Konvenční kuře vyroste za 35 dní od vylíhnutí na jatka. Jestli jsi vyděla na vesnici vyrůstat kuřátka, asi víš jak vypadá měsíční kuře. Takže tuhle cenu chovu porovnáváme s realitou. Ale věř, že konvenční strava v porovnání s kvalitní vegetariánskou v bio kvalitě a občas doplněnou kvalitním masem, nevychází zas tak rozdílně. Naopak. Kvalitního jí člověk míň a nemá potřebu se docpávat laskominkama.ivuska.h píše:Ivushko, mozno je to tym ze bio je predrazene a robi sa okolo toho strasne halo a nakoniec to vzdy skonci tak, ze sice pouzivame nieco co tu bolo pred 150 rokmi, ale platime ako za nejaku super ultra modernu novinku.
Ještě reaguju na to, co psala tuším Gina, že žít bio a eko je moderní a in. S tím teda nesouhlasím. Moderní je něco, co dělá většina lidí, což teda v tomto případě rozhodně neplatí. Navíc lidi, co se snaží chovat šetrně (do toho spadá ohleduplnost k přírodě, zvířatům – bio maso, vejce, mléko, zelenina… vše co nejvíc lokální, třízení odpadu, neplýtvání…), se prostě vrací k tomu, jak to tu bylo předtím, než civilizace přerostla do současných rozměrů, řekněme cca 150 let zpět. Čili to není nějaký úžasný výdobytek, ale něco, co tak vždycky byly, naopak ten současný mainstream se chová v mnoha ohledech velmi patologicky.
neockuji, nakupuji co nejvice Bio, coz pro me v Anglii neni absolutne problem, nekourime, pijeme svatecne kvalitni vino, cider , snazime se zit ekologicky,pouzivam hnedy nebo ovocny cukr, varim z opravdovych surovin
vyhybam se konzervantum a umelym pridatnym latkam
leky skoro nepouzivame, deti nevedi co to jsou antibiotika
jsme uplne normalni lidi, jsem toleranti, prijimam nazory druhych, ale nemam rada lidi co zadne nemaji a neco delaji jenom proto, ze to delaji vsichni ostatni, to jsou pro me ovce
nevadi mi ze ma nekdo opacny nazor , ale musi mit argumenty a umet diskutovat, zij a nech zit
My uz neockujeme (krome prvni davky hepB, kterou uz zpatky bohuzel nevezmu), dcera je porad kojena a pouzivame latkove pleny (ackoliv ne uplne od narozeni, tehdy jsem jeste netusila, ze bych neco takoveho ‚zvladla‘). Takze my jsme asi ta ‚klasika‘, kterou jsi predpokladala. ![]()
Zacali jsme se zajimat odkud produkty pochazeji, jak se na farmach ke zviratum chovaji, jake latky se pridavaji do jidla, atd. Pak uz slo jedno s druhym. Ted uz kupujeme prevazne jenom bio jidlo, maso a mlecne vyrobkym jsme navic omezili. Sladkosti taky (ale pred chvili jsem dojedla zbytek cokolady
). Varim, nekupujeme zadne polotovary. Pritel si da nekdy pivo, ja obcas vino. Nejime/nepijeme z plastu, pokud je jina moznost. Filtrujeme vodu. Nepouzivame mikrovlnku, az na vyjimky, kdy pritel ujede, protoze je liny si jidlo ohrat na sporaku.
Pereme v setrnejsim prasku, na uklizeni pouzivame prevazne prirodni prostredky. Produkty z osobni hygieny kupujeme vetsinou prirodni - schvalne pisu ‚vetsinou‘, protoze treba klasicka vonavka samozrejme prirodni neni a presto ji pouzivam. Prici se mi testovani na zviratech. Snazime se chovat se ohleduplne k zivotnimu prostredi. Odpady netridime, nemame moznost. Nic nepestujeme, momentalne nemame zahradku, ani balkon. Snazime se dceri neporizovat hracky z Ciny (v dnesni dobe opravdu problem) nebo alespon ‚proverit‘ spolecnost (a doufat ze nelzou
).
Jo a nekourime.
Na navstevach a v restauracich jime, co je podano/k dispozici, ale musim priznat, ze navstevy do restauraci jsme omezili, protoze potom premyslim, co si vlastne dat…jestli hormonalni maso z nejakeho pravdepodobne nehumanne zabiteho tvorecka, nebo chemickou zeleninu, ozarenou, geneticky modifikovanou… ![]()
Ale ja se vsadim, ze kdo nas nezna, nic by nepoznal. ![]()
Jeste par let zpatky jsme zili ‚uplne normalne‘, a znala jsem jednu rodinu, co zila tak, jako my ted…a nechapala jsem. ![]()
Příspěvek upraven 02.07.11 v 03:05