Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Copak Caty, měla nějaké reakce na očkování?
Já nepoužívám mikrovlnku proto, že to vůbec není přirozený způsob ohřívání potravy. Ohřívat jídlo tak, že rozkmitám molekuly vody - no fuj, copak asi ty molekuly provedou v mém těle?
Ale tu a tam ohřát jídlo mi nevadí, prostě na návštěvě jídlo z mikrovlnky sním.. Já mám nejradši na vaření otevřený oheň, což mi jaksi nahrazuje plynový sporák a babička měla kamna, to bylo faj vaření a topit si dřevem, to mě u ní bavilo. Ale zas nechávám děti naočkovat (ne všechno), protože mají imunitu dobrou, nepatří do rizikové skupiny, takže já zas nejsem ideální vzorek na konzultaci ![]()
Hm, dcerku jsem zatím očkovat nechala, ale pokračovat už nebudu. Nebudu nechávat očkovat ani druhého prcka, co čekáme. Když jse možnost, koupím či objednám bio. Nekouříme, nepijeme. Žijeme u lesa za městem. Jsme hodně venku. Polotovary občas používám, nicéně nejvíc vařím z čerstvých surovin, případně mražená zelenina, když není dostání hezká v obchodě. Já cukr bílý používám pro sebe, dcerce mám med nebo hnědý cukr. Mikrovlnku používám a přemýšlím, jak tady někdo psal, že on ne, včem je škodlivá? Opravdu mě to zajímá. Vodu pijeme kupovanou neb máme hodně tvrdou. Odpad třídíme, peru v normálním tekutém prášku a čistící prostředky používám též normální. Ještě jsem nenarazila na eko, asi se málo dívám
Téměř nesolím, pytlík soli mi vystačí na rok možná na dýl. Pokud kupuju salám či šunku, chci vědět složení a vyberu si. No a co ještě tak??
Autem jezdíme neb bez něho bysme byli v prd…Jíme hodně ovoce a zeleninu, smažím málo, ale smažím neb nevím co pořád vařit a používám parní hrnec, ten je super