Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ale to si přece každý rodič zvolí sám?
Já nejsem neočkovač, jenom posunovač a nedovedu si ani představit, že by na mě MUDr. vytasila dvě nataženoé stříkačky a jedem matko! To bychom se asi drobet posekaly…
@Petra2829 píše:
Tady se to očkuje běžně bohužel
@Baruna123456 píše:
Ale to si přece každý rodič zvolí sám?Já nejsem neočkovač, jenom posunovač a nedovedu si ani představit, že by na mě MUDr. vytasila dvě nataženoé stříkačky a jedem matko! To bychom se asi drobet posekaly…
Tak já očkuji a vždy jsem očkovala. A nejsem dr že? Nikdy moje děti neměli takovou reakci ani teploty. Malý akorát ted ten průjem. Jinak ok.
@Petra2829 píše:
Tak já očkuji a vždy jsem očkovala. A nejsem dr že? Nikdy moje děti neměli takovou reakci ani teploty. Malý akorát ted ten průjem. Jinak ok.
@Baruna123456 píše:
Však já taky očkuju, jen jsem se ptala, proč dvě vakcíny naráz. Rizika nežádoucích reakcí jsou vyšší, to je celé.
Nevím, nejsem dr…věřím jí.
Pozdě bycha honit že? Snad ho to brzo přejde.
@Petra2829 píše:
Nevím, nejsem dr…věřím jí.Pozdě bycha honit že? Snad ho to brzo přejde.
Taky jsem věřila - a dodnes toho lituji (a to jsem nechala očkovat jen to povinné). Mrcha vakcína může způsobit přesně ty problémy, před kterýma má chránit. Vakcína proti pneumokokům chrání jen proti několika kmenům - a kmenů je víc než sto. Dítě sice je chráněno proti kmenům z vakcíny, ale ostatní kmeny neobsažené ve vakcíně se mohou stát agresivnějsí a dítě stejně může onemocnět.
Bléé, včera jsem si četla v knížce Varovné signály očkování, tak jsem teď děsně chytrá. A z kapitolek o testování bezpečnosti vakcín je mi ještě teď blivno. ![]()
Já se tu holky neptám co o tom čtete, ale spíše mně zajímá kdo měl zkušenost s tím průjmem a za jak dlouho přešel. Já jsem Prevenar chtěla. Akorát hold mi to mohla dát nadvakrát no. ![]()
@Petra2829 píše:
Já se tu holky neptám co o tom čtete, ale spíše mně zajímá kdo měl zkušenost s tím průjmem a za jak dlouho přešel. Já jsem Prevenar chtěla. Akorát hold mi to mohla dát nadvakrát no.
Tak to mohu posloužit jen s tekutou stolicí po očkování TBC v porodnici - prvního půl roku šlo obsah plínky přelévat - byla jsem zděšená, takže jsem obsah plínky přelila (doslova) do lahvičky a odnesla ukázat doktorce - její závěr zněl „je to trochu řidší, ale má to normální barvu, takže je to asi v pořádku“. ![]()
No my mely po ockovani tmave zelenou vodu v plinkach asi 14 dni. A zaclo to asi tyden po ocko. Plus nechutenstvi a zanet usi, nejspis z ockovani pneumokoka.
No co myslis? v zadnem pripade to NEMUZE byt z ockovani, to je nahoda. Nakonec jsme klasicky dostali ATB, ktere stejne nezabraly.
Sice trochu OT, ale PROČ očkujete hexu s pneumo naráz? Do tak maličkých dětí 2 pecky
To jsem u žádné dětské MUDr. v okolí naviděla? Dokonce je to velmi nedoporučováno. Alespoň dva týdny odstup a neměla by být tak bouřlivá reakce. Já budu dávat pneumo jenom možná, a to nejdřív po povinných…Po roce věku je dokonce 1 dávka+1 přeočko a po 2. roce věku jen jedna a šmytec. Placená, ale za ten klid to stojí. První hexa 5. mesíc a zcela bez reakce…