Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Asi jsem měla dopsat, že jsem se rozhodla pro ten synflorix?
napsala jsem to celé trochu divoce ![]()
Peggy, lidè pořád věří, že stát je hodny strejda a mysli to s nima dobře, korupce neni a je to všechno OK. Napíchat chemikálie zdarma. To je sen, ze ktereho me probudila naše prvorozená. Formaldehyd, hliník, rtut a další adjuvanty z vakcin se nejčastěji usídli v mozku a srdci. Státu je ÚPLNĚ jedno, jestli moje (vase) dítě bude zdravé, nebo bude timto poskozene a drive zemre. Jde jen o peníze ze zdravotnické pece. Pěkná kniha o tomto Co nesmíte vědet! Varovné signály očkování.
@kaštinka píše:
Peggy, lidè pořád věří, že stát je hodny strejda a mysli to s nima dobře, korupce neni a je to všechno OK. Napíchat chemikálie zdarma. To je sen, ze ktereho me probudila naše prvorozená. Formaldehyd, hliník, rtut a další adjuvanty z vakcin se nejčastěji usídli v mozku a srdci. Státu je ÚPLNĚ jedno, jestli moje (vase) dítě bude zdravé, nebo bude timto poskozene a drive zemre. Jde jen o peníze ze zdravotnické pece. Pěkná kniha o tomto Co nesmíte vědet! Varovné signály očkování.
Díky za vyčerpávající komentář… ![]()
Ale tak já to samozřejmě nemyslela tak, že stát je „hodnej strejda“, jenom si myslím, tak jako spousta maminek tady, že synflorix je dostačující a hodlám tedy využít toho že to stát proplácí… mám to snad nechat ať si ty peníze ušetří pro méně přizpůsobivé a feťáky? Ale asi i tohle bude znít blbě a jinak než to myslim… no je to jedno, o tom tahle debata v jádru není ![]()
Dobrý den chci se zeptat dáváme malému Prevenar 13 už dostal dvě a za jednu platíme 500kc už mu nechci dávat další. Ale doktorka se rozčiluje ze to musí ještě několikrát dostat. Zda se mi to zbytečné, když ma i Rotarix 2 krát.
nechci ho nechávat zbytečně pichat ![]()
@Patula8311 píše:
Dobrý den chci se zeptat dáváme malému Prevenar 13 už dostal dvě a za jednu platíme 500kc už mu nechci dávat další. Ale doktorka se rozčiluje ze to musí ještě několikrát dostat. Zda se mi to zbytečné, když ma i Rotarix 2 krát.nechci ho nechávat zbytečně pichat
Tak už ho neočkuj, je to nepovinné, takže doktorka vás do toho nutit nemůže.
Právě dnes jsem řešila očkování s Dr. u svého šestitýdenního syna. A zřejmě se přidám k těm, kdo pneumokokem naočkovat nenechali. Dr. mi říkala, že pokud nenecháme, tak tím vlastně možná i „získáme“. Prý pokud je proočkováno 85% populace a více, tak je prý prokázáno, že i zbytek neproočkované populace je chráněný. Nechci dávat do syna více, než je nutno.
@Majulda píše:
Právě dnes jsem řešila očkování s Dr. u svého šestitýdenního syna. A zřejmě se přidám k těm, kdo pneumokokem naočkovat nenechali. Dr. mi říkala, že pokud nenecháme, tak tím vlastně možná i „získáme“. Prý pokud je proočkováno 85% populace a více, tak je prý prokázáno, že i zbytek neproočkované populace je chráněný. Nechci dávat do syna více, než je nutno.
Ještě ti měla říct, že pokud dáš, že se na dítko snadněji,,lepí,, ty agresivnější kmeny proti kterým se neočkuje. ![]()
Synfloryx od prevenaru se liší jen 3 kmeny a to 31,6A1 a 19A1 jinak ve složení jsou úplně stejný…
Také přemýšlím co očkovat…starší dceru jsem očkovat nedala a má záněty středouší co 14 dní a téměř neslyší,..tak uvažuji že nechám doočkovat synflorix…měla by prý stačit už jedna dávka a u mladší, jelikož už jí bylo 15 měsíců tak snad už jenom dvě…a při představě že by měla takové problémy tak asi nechám taky doočkovat…
@werunkach píše:
Synfloryx od prevenaru se liší jen 3 kmeny a to 31,6A1 a 19A1 jinak ve složení jsou úplně stejný…
Také přemýšlím co očkovat…starší dceru jsem očkovat nedala a má záněty středouší co 14 dní a téměř neslyší,..tak uvažuji že nechám doočkovat synflorix…měla by prý stačit už jedna dávka a u mladší, jelikož už jí bylo 15 měsíců tak snad už jenom dvě…a při představě že by měla takové problémy tak asi nechám taky doočkovat…
A ty záněty způsobuje pneumokok? Syn měl taky pořád záněty středouší, začal na ně trpět po vakcíně MMR, nakonec jsme byli na odstranění nosní mandle a od té doby (více jak 1/2 roku, předtím zánět co 14 dní)klid
… Pokud totiž nejsou ty záněty způsobeny pneumokokem, tak vám očkování na tento problém nepomůže ![]()
Já bych jenom chtěla upozornit, že ty vakcíny na zánět středouší příliš nepůsobí, řeklo mi to pár doktorů, že očkovat jen kvůli zánětům je zbytečné, neboť to už nezabírá. A je to fakt, sousedky syn je očkovaný a zánět sejně měl…
@Verca1989 přesně tak, já dnes byla v poradně a řekla jsem, že prevenar nechci a takl jsem byla nejhorší matkou na pár vteřin nebo na mě čučeli jako blázni, ale myslím si, že dítě má projít vším aby si vytvořil imunitu a né mu to ničit, první syn nebyl tehdy očkován na tyto nové věci nebo ani nebyly a je v pořádku, samozdřejmě je to individuální
ale já nejsem pro boomy doktorů!! ![]()
@Simír83 já hlavně nejsem proto, aby si doktoři pakovali kapsy na zdraví našich dětí, to je hnus. Já měla s doktorkou taky docela problém, když jsem jí řekla, že jsme se dohodli, že očkovat budeme jen Hexu, začala mi vykládat katastrofický scénáře, jak mi dítě umře nebo bude mít trvalý následky, kvůli neočkování. Prý jsem zase jedna z těch alternativních matek. Nechápu tohle oznáčení a zášť doktorů proti němu. Co je špatné na matkách, které si prvně něco zjistí? Proč nikdo nekritizuje matky, které do svého děcka nechají napíchat vše co existuje, aniž by si o tom cokoliv zjistily? Docela se divím, že jsem to tenkrát přešla tak klidně, teď už bych se asi neudržela a ještěže tam se mnou nebyl chlap, to by něco slyšela…
@Verca1989
přesně, měli štěstí, že mi to nevymlouvali, prý z léta praxe, děti nemají zápal plyc a záněty v uších atd,,, kurnik vždyť na to některé děti ani netrpí a když jo, tak proč si tím neprojít, vždyť jsme všichni byly děti a nemocné taky nikdo z nás není pořád zdraví ![]()