Očkovací vakcína a datum spotřeby

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3396
12.7.11 14:00
Blanka S píše:
Ono musíš brát lekárnu jako obchod unás mi chtěla lékárnice prodat UM měsíc prošlou,že to nevadí a je to minimální trvanlivost 8-o 8-o 8-o a ani mně na to neupozornila :pocitac:

no to si děláš srandu :pocitac: Já bych jí ho dala vypít, ať se z toho pak po… !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
12.7.11 14:01

Podle mě je v pořádku celý červenec. Pro klid duše zavolej vaší dětské dr, ale nebála bych se. Pokud by dítko onemocnělo, šla bych očkovací látku vyměnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
12.7.11 14:09

no pokud jí to pak vymění já bych šla rovnou.
Moje DR si vakcíny všeho druhu dodává sama jen jí řeknu, že něco chci objednám se na očkování a dva dny před očováním jí zavolám , že je malá zdravá a sestra objedná. Upřímně ani ostatní mamky z okolí co chodí jinam k DR tak si vakcíny nekupují v lekárně,ale přímo u DR. Poslední neštovice jsem mněla posunuté o měsíc malá byla nemocná. Sertra mi říkala, že to nevadí,že tu vakcínu co objednala píchne někomu jinému a pak objedná novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.7.11 14:11

Jako taky to nechápu, tak lékarnu máme pár metrů od orginace :roll:
Zbytečné starosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22004
12.7.11 14:16

Prošlé to není - 07/11 znamená celý červenec.

V první řadě bych se pokusila to vyměnit - ale to je samozřejmě jen o vstřícnosti lékárníka… Vakcina byla při zakoupení neprošlá, právně k pochybení nedošlo, takže záleží, na koho natrefíš…

Pokud by se nezadařilo, poradila bych se s doktorkou, jestli naočkovat nebo ne - a zdůraznila bych, že chci slyšet „její názor bez ohledu na finance“, aby mi třeba nechtěla jen šetřit peněženku, i to se stává. A podle výsledku bych si to přebrala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
12.7.11 14:16

expirace 7.2011 znamená, že prochází až k 1.8.2011 ale to neznamená, že pak bude závadná nebo neúčiná.. takže bud vklidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.7.11 14:21

Ahoj. Určitě to znamená do konce července (není to tam i napsáno (před tím datem), že je to do konce?

Taky bych nejdřív zkusila vakcínu v lékárně vyměnit, ale pochybuju, že by byli ochotni (přeci jen nemají zaručeno, že jste ji celou dobu neměli někde špatně uskladněnou a oni by za to pak odpovídali). Pak bych se určitě domluvila i s doktorkou. Ale řekla bych, že by to neměl být problém, on ani ten konec července není tak úplně striktní. Určitě má ten, kdo taková data určuje, rezervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.7.11 14:32

Ne, ne, nic tam neni jenom spotřeba 7/11, ještě mě šte i ten hyc, zítra teda jedem na to očkování, ale převážet v teple, mudu se snažit co nejrychleji..
Dokonce jsem si zajistila i odvoz a nejedu busem, přece je docela teplo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
12.7.11 14:50

kvačřek bud v klidu máš termo obal na lahev? Pokud ano, dej jej do lednice a ráno vindej i s tou očkovací látkou.. tu samozdřejmě dej třeba do 4 pytlíků zež ji vložíš do toho termoobalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek