Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Blanka S píše:
Ono musíš brát lekárnu jako obchod unás mi chtěla lékárnice prodat UM měsíc prošlou,že to nevadí a je to minimální trvanlivost![]()
![]()
a ani mně na to neupozornila
no to si děláš srandu
Já bych jí ho dala vypít, ať se z toho pak po… !!!
Podle mě je v pořádku celý červenec. Pro klid duše zavolej vaší dětské dr, ale nebála bych se. Pokud by dítko onemocnělo, šla bych očkovací látku vyměnit.
no pokud jí to pak vymění já bych šla rovnou.
Moje DR si vakcíny všeho druhu dodává sama jen jí řeknu, že něco chci objednám se na očkování a dva dny před očováním jí zavolám , že je malá zdravá a sestra objedná. Upřímně ani ostatní mamky z okolí co chodí jinam k DR tak si vakcíny nekupují v lekárně,ale přímo u DR. Poslední neštovice jsem mněla posunuté o měsíc malá byla nemocná. Sertra mi říkala, že to nevadí,že tu vakcínu co objednala píchne někomu jinému a pak objedná novou.
Jako taky to nechápu, tak lékarnu máme pár metrů od orginace ![]()
Zbytečné starosti
Prošlé to není - 07/11 znamená celý červenec.
V první řadě bych se pokusila to vyměnit - ale to je samozřejmě jen o vstřícnosti lékárníka… Vakcina byla při zakoupení neprošlá, právně k pochybení nedošlo, takže záleží, na koho natrefíš…
Pokud by se nezadařilo, poradila bych se s doktorkou, jestli naočkovat nebo ne - a zdůraznila bych, že chci slyšet „její názor bez ohledu na finance“, aby mi třeba nechtěla jen šetřit peněženku, i to se stává. A podle výsledku bych si to přebrala…
expirace 7.2011 znamená, že prochází až k 1.8.2011 ale to neznamená, že pak bude závadná nebo neúčiná.. takže bud vklidu
Ahoj. Určitě to znamená do konce července (není to tam i napsáno (před tím datem), že je to do konce?
Taky bych nejdřív zkusila vakcínu v lékárně vyměnit, ale pochybuju, že by byli ochotni (přeci jen nemají zaručeno, že jste ji celou dobu neměli někde špatně uskladněnou a oni by za to pak odpovídali). Pak bych se určitě domluvila i s doktorkou. Ale řekla bych, že by to neměl být problém, on ani ten konec července není tak úplně striktní. Určitě má ten, kdo taková data určuje, rezervu.
Ne, ne, nic tam neni jenom spotřeba 7/11, ještě mě šte i ten hyc, zítra teda jedem na to očkování, ale převážet v teple, mudu se snažit co nejrychleji..
Dokonce jsem si zajistila i odvoz a nejedu busem, přece je docela teplo
kvačřek bud v klidu máš termo obal na lahev? Pokud ano, dej jej do lednice a ráno vindej i s tou očkovací látkou.. tu samozdřejmě dej třeba do 4 pytlíků zež ji vložíš do toho termoobalu