Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
včera jsem byla s Terezkou na očkování spalniček. Mudr mě upozornila že zhruba 7.den po se může objevit vyrážka, horečky, zarudnutí a otok ručičky. Říkala, že si mám vzpomenout ,že jsme byly na očkování a nepanikařit kdyby k tomu došlo. Horečky srážet paralenem nebo brufenem.Pak se mě ptala jestli máme doma diazepam, řekla jsem že ne.Tak mi dala dvě tablety s tím, že při horečce mám podávat po čtvrtce prášku 3× denně.
Chtěla jsem se zeptat jaké máte zkušenosti s reakcí na toto očkování. A taky na ten diazepam, nějak ho mám spojen s úplně jinými nemocemi než jsou teploty. Není to lék na uklidnění a na nervy???
Maky a terinka (15 měsíců)
Ahoj, opravdu to proběhlo tak jak nám lékařka předpověděla- 7. den zničeho nic teploty, nic extrémního do 38, ale pořád trvaly 3 dny, 8. den se obsypala a v místě vpichu měla rudý horký flek 3×3 cm… mrzutá, nic nejedla, v noci nespala - takže nic moc..
Dávali jsem při teplotě Nurofen po 6 hodinách o Diazepamu nepadlo ani slovo- ale dává se jako prevence u dětí které měly febrilní křeče.
Tak ať jste bez reakce!!!
SARA
Ahoj tak my kromě vyrážky neměli reakci žádnou, dr. doporučila paralenový čípky, kdyby byla teplota. Diazephan nám předepsali když jsme měli salmonelu, tak kvůli vysoké horečce, aby neměl fibrilní křeče. Takže se při těch horečkách určitě dávat může. Lenka
Ahoj,
tohle téma je pro mě taky vysoce aktuální, díky vám jsem si vzpomněla, že jsme byli před týdnem taky na spalničkách. (To jsem ale matka
) Vloni jsme byli na první dávce, a reakce nebyla, dneska ale Tadeášek skoro nechce jíst, teplotu nemá, ale nějak není ve své kůži. Diazepam je podle mého opravdu prevence f. křečí, pokud jste je neměli, možná bych volila něco jemnějšího - já jsem zrevidovala lékárničku, a připravila pro jistotu paralenový čípek.
Tak ať jsou mrňata bez reakce!
Šárka a Tadeášek - pan naočkovaný
(26 měsíců)
Ahojky,
diazepam se dává opravdu jako prevence před febrilními křečemi, ale také pro zmírnění reakce na očkování. Konkrétně u spalniček je ta reakce docela nepříjemná a tu svědivou vyrážku dokáže diazepam poměrně spolehlivě potlačit.
Takže bych se toho určitě nebála, negativní vliv na Terezku to mít nebude ![]()
Hezký den bez nepříjemností přeje Katka
Diazepam určitě - podává se i ve spojení s mnoha nemocemi batolat a malých dětí, které spojuje vysoká teplota. Již uvedené fibrilní křeče uvedly do nepříjemné situace mojí kamarádku, která na tuto možnost při vysoké horečce nebyla upozorněna. Tenkrát 7 měs stará Terezka skončila dokonce rychlou záchrankou v nemocnici, neboť došlo i ke kómatu. Nikomu nepřeji ani nic menšího s dítětem,než jen ty správné prožitky.
Otec 2 raubířů už 8 a 5 let
Ahojte,
všechno tohle u nás proběhlo asi před měsícem, včetně Diazepamu. Z neurologie jsme měli doporučeno ho jíst během 10 dnů po očkování. Reakce na očkování byla stejná jak všichni popisují, ale bez teplot. Diazepamu jsem se hodně bránila, protože malý nikdy křeče neměl, ale s doktory člověk nic nenadělá, sama to rozhodnout jsem si nedovolila. Diazepam je pro jistotu, snad uškodí míň, než nečekaná reakce.
Pavla
tento lék se podává jako uklidňujicí prostředek,jak známo u dětí je spánek hodně důležitý i při léčbě horečky.taky jsme ho obdrželi v nemocnici.
Dobrý večer
Dnes mi kamarádka řekla, že jí bude její doktorka očkovat jejího syna(4měsíce) pod diazepamovou clonou, že to bude pro něj šetrnější. Dost mě to zaujalo jelikož jsem o tom nikdy nic neslyšela a nedaří se mi o tom nic dohledat. Zajímalo by mě o co jde a v čem je to jako šetrnější. Nejsem doktor, ale tento postup mi přijde dost zvláštní.
No to mi prijde jako naockujeme za kazdou cenu-ten chlapecek ma nejake problemy? nebo proc ten diazepam-taky tomu nejak nerozumim.
Kazdopadne, jestli je to tak, jak si myslim, tak
,protoze mi prijde absurdni dat na roven slova diazepam+ockovani+kojenec 4 mesice a SETRNEJSI.
@Andriska muj syn byl taky ockovany pod Diazep. clonou. Trpel od cca 4mesicu na obcasny tres tela a tak jsme jezdili na neurologii. Dr. napsala malymu Diazepam, aby pry nedostal febrilni krece po ockovani ![]()
@eviku-miluna píše:
@Andriska muj syn byl taky ockovany pod Diazep. clonou. Trpel od cca 4mesicu na obcasny tres tela a tak jsme jezdili na neurologii. Dr. napsala malymu Diazepam, aby pry nedostal febrilni krece po ockovani
ach jo, já když tohle čtu… dítě má evidentně nějaký problém a než aby se počkalo a vyřešilo se to, tak se mu podá diazepam a stejně se načokuje, jen aby byly splněné termíny. Mně tohle hlava fakt nebere
Tak jednu dobu se ockovalo a preventivne daval paralen. Pak se zjistilo ze je pak ockovani mene ucinne. Takze diazepan pri vysokych horeckach jako prevence kreci jo. Preventivne uz 4 mes? No nevim. Ale tak je to doktorka. Pokud ma neco v anamneze tak k tomu ma asi duvody…
@brko Měl cysty na mozku když se narodil, ale ty už nemá. Řekla kamarádce, že ona tak očkovala i svého syna který byl taky rizikový. Mi to přijde taky šílené. Já bych radši začala očkovat později než očkovat takhle.