Očkování Synflorix - až po hexa

Lo
6285
16.5.13 18:16

Očkování Synflorix - až po

Ahoj všem :mavam: Na téma očkování jsem si tu přečetla spoustu, nicméně se obracím na maminky, které nechaly očkovat Synflorix nebo Prevenar a měla bych 2 otázky.
Já syna v žádném případě nechi nechat naočkovat 2 vakcínami naráz!
První Hexu máme za sebou, ta byla v 9. týdnu prcka - měl teplotu 38 a byl spavý, druhý den vše o. k.
Na druhou dávku jdeme za týden - ve 3 měsících malého
Na třetí dávku jdeme ve 4 měsících malého.

A já bych až po tomto chtěla dát Synflorix. Takže to znamená v 5ti měsích mimča..prosatě až po těch Hexách..

Máte takto s tím někdo zklušenost?
A jak reagovaly vaše děti jen na dávku synflorixu?

Rozmýšlím stále, jestli očkovat pneumomkoka, bojím se, že by to malý dostal.
Pokud se nakonec rozhodnu pro, chci, aby to bylo co nejvíce šetrné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
346
16.5.13 18:19

Obě moje děti jsou očkované prevenarem a doktorka to dělala vždy tak že naočkovala hexu, za 14 dní prevenar a za dalších 14 hexu atd… Ani jeden žádnou reakci neměli. Ale tu neměli na žádné očkování…max. tak začervenání kolem místa v pichu jinak nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
16.5.13 18:21

Já teda začínala později, někdy ve 3,5 m, ale potom jsem to všecko nechala rozložené, se 14denním odstupem. Ono snad aby to hradila pojišťovna, musí být vše naočkováno do 7 měsíců věku nebo tak nějak. Takže já dávala ve 4, 5,5 a před 7, uším, ale v posdstatě zároveň (jako ne dvě najednou, ale hexa - pneumokok - hexa - pneumokok - hexa - pneumokok). Sice jsem byla u dr. každé 2-3 týdny, ale fakt jen na tu injekci, malá to brala zcela v pohodě. Vše bylo zcela bez reakcí, až potom ty posilovací dávky po jednom roce (opět odděleně) - u obou měla cca po týdnu virózu se 40 horečkama, což teda doktoři tvrdí, že s tím určitě nesouviselo, po takové době, ale kůň ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
16.5.13 18:32

Taky jsem jela tim 2 az 3 tydenim intervalem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
16.5.13 18:40

No odlozit to muzes ale mozna uz to nebude hradit pojistovna ale to neni nejdulezitejsi.
Malej dostal vcera Hexu a Synflorix a opet bez reakce, jsem rada ze to tak skvele snazi, protoze kazdy dva tydny na ockovani by bylo pro nej stresujici. Uz vcera zacal pekne rvat, jen co jsme prisly do ordinace:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
16.5.13 18:48

Kdyz uz tak bych na tvem miste urcite volila prevenar 13. Dcera ho mela dohromady s druhou hexou a byla uplne bez reakce. Nemela reakci ani na prvni hexu. Tu dostala az ve 4 mesicich. Prvni prevenar a druhou hexu dostala v pul roce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
16.5.13 18:52

Naše dostala Hexu i Synflorix dohromady, ve 3., 4., a 5.měsíci a vše naprosto v pohodě. Spavější byla ten den, teplota večer po odečtení 37,5 max, takže u nás žádný problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
16.5.13 19:34

Tady to nevyřešíš. Pokud chceš nejšetrnější variantu a dát to až po Hexe, poraď se s odborníky. V očkovacím centru. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
16.5.13 19:50

Malej dostal Hexu i Synflorix najednou a byl v pohodě. Jen po druhé dávce Synflorixu měl zapálenou nožičku, tak jsme ledovali a bylo to dobrý. Taky si myslím, že po určité době už to pojišťovna nehradí, ale to je to poslední co bych řešila, pokud to opravdu naočkovat chceš. Já teď uvažuju i o očkování na meningokoka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
16.5.13 20:07

@Lo
Domluv se s dr., pokud se nepletu, tak pneumokoky musí být do 7.měsíce naočkované, aby Ti to platila pojišťovna. Jinak pokud pneumokoky, tak Prevenar 13, pokryje více serotypů.
Dá se očkovat co 14 dnů. My očkovali co měsíc, Prevenar 3,4,5, Hexa 6,7,8 měsíc.
Bez potíží, bez reakcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
16.5.13 20:37

Ja nyni u druhe dcery ockuju hexa ve 4., 6. a 8. mesici a Synflorix dam az na roce. Tam uz je ockovaci schema 1+1 - prvni davka ve 12 mesicich a druha ve 14 mesicich ;) Tedy pojistovna to neplati, ale po spatnych z zkusenostech a reakcih u prvni dcery jsem to chtela takto nehlede na to, jak to plati pojistovna (nestoji to majlant) ;)
U prvni dcery jsme to meli vsechno mezi 3-8 mesicem, 14 dni odstupy mazi hexou a Synflorixem, a reakce mela skoro na vsecko, na Synflorix jednou i 40ky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
1.8.13 08:21

Holky, chci se zeptat, malého jsem přehlásila k nové pojištovně ale do konce roku jsme ještě u VZP, když ho ted nechám očkovat synflorixem (je mu 2,5 měsíce), tak to VZP ještě „proplatí“ nebo mě pošlou do háje, protože přestupuje k jiné pojištovně, nevíte některá?? Díky za odpověď

VZP totiž dává asi 500,– jako příspěvek na očkování atd…ale na stránkách přímo píšou, že je to jen pro ty klienty, kteří nepřestupují…tak jestli se to týká i této vakcíny nebo jak to vůbec probíhá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
1.8.13 08:50

Synflorix je zdarma ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7338
1.8.13 09:03

Taky si myslím, že synflorix je zdarma, vzp přispívá na prevenar 13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1715
1.8.13 09:24

Diky za odpovedi. A zdarma je jen do urciteho veku? Nekde jsem cetla, ze je hrazen jen do 7mesicu veku ditete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek