Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dcera byla loni v osmi a půl - bez reakce
Mladší půjde také, ale až se úplně srovná. Meningokoka měla.
Ta očkovací látky se jmenuje Nimenrix. Mám ji objednanou v lékárně, čekám až přijde. Budu doufat, že malý bude bez reakce…jsem zvědavá na odpovědi, taky mě zajímá jak na tu vakcínu děti reagovaly
Já nechávala malou očkovat když jí bylo 17 měsíců. Ta očkovací látka se jmenuje Neisvac-C a je už pro děti od 1 roku a malá byla úplně bez reakce. Neměla ani teplotku, ani zarudnutí kolem vpichu…nic. Mladšího syna chci teď taky nechat naočkovat, ale počkám ještě chvilku až mu budou dva. Dělá se teď nová vakcína pro děti od dvou let, které je proti více kmenům té meningitidy. ![]()
Holky, já se trochu vtírnu, když se tu bavíte o tomto očkování. Já jsem se na to dr ptala když měl malej asi 3 měsíce a ona říkala, že je ještě čas a že to stejně pomůže jen na nějakej typ. Takže mě toho vlastně moc neřekla, tak se chci zeptat, od kolika let se může dítě naočkovat a na jaký typ to platí? Díky moc
@evcaB, já mám objednanou tuto vakcínu, tady se můžeš kouknout na podrobnosti: http://www.ockovacicentrum.cz/cz/nimenrix
Jinak očkovacích látek proti meningitidě je více.
Můžu se prosím zeptat, v kolika měsících necháváte očkovat tím Nimenrixem? Teď jsem něco pročítala ale všude se píše - i maminky - něco jinýho, jedna nechala ve 14m, jedna až po obou dávkách MMR… A já teď jsem na vážkách, jestli nechat teď (amlému je 14m, má za sebou jen hexu a synflorix), nebo až po MMR? Děkuji za odpovědi ![]()
Dceru jsem nechala naockovat minuly tyden v jejich 22 mesicich. Ma za sebou prvni davku MMR ( v 15 mesicich). Na druhou davku MMR jdeme za mesic. V podstate si myslim, ze je to jedno, kdy nechate ockovat. Nimenrix je jiz od roku. Ja jsem ho puvodne chtela naockovat drive, ale byl nejaky vypadek teto vakciny, takze jsme na ni cekali a ockovali prave az ten minuly tyden. Takze klidne bych ockovala uz ted. A pak MMR.
Syn měl meningokokovou meningitidu a teď se očkovala druhá látka Prevenaru 13. Bez reakce
My jsme očkovali v 15 měsících (dřív Nimenrix nebyl k sehnání), takže nám oddálili to povinné v 15 měsících a dali nejdřív Nimenrix. Naštěstí úplně bez reakce. Prý reakce téměř nebývají.
A je jedno jestli se očkuje v létě nebo je lepší jaro/podzim? Přemýšlím že bysme tam šli v těch 15m a to povinný odsunuli na 18m (to bych mu teda i tak nenechala dřív)
Ahoj všem, chci svého 13 cti měs. syna nechat taky očkovat proti týhle nemoci, půjdeme nejspíš už v pátek, protože v pondělí by nám už recept asi nevzaly, protože mi ho paní doktorka vystavila už když jsme tam byly na posledním přeočkování Hexou a roční prohlídce. Chtěla jsem se zeptat, kolik ted' vakcína stojí a kdybych se rozhodla, že půjdem na očkování v pondělí, myslíte že mi jí v lékárně dají k převozu a uskladnění do lednice doma?
já takle měla doma proti klíšt'ovce, ale nevim jestli to ještě dělaj. A v tomhle vedru, aby to něják tu vakcínu nepoškodilo, protože dojíždím a domů mi to trv autobusem 35 minut ![]()
Ok, tak to si to vyzvednu asi už zítra, když už budu mít cestu, děkuju ![]()
Holky.,chci zeptat těch, které nechaly své děti očkovat, ted nevím jak se ta vakcína jmenuje, nějak na N A STOJÍ KOLEM 1600KC, jaké měly děti reakce? já mám tři kluky 16 13 a 1.5roku, nechám je očkovat všechny tři, díky