Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Jarča21
je škoda, že to nevíš, protože je to podstatné info. Já si teda myslím, že to není i na béčko, ale mohu se mýlit.
Pak se ozvi, napiš si název..Je i škoda že to nevíš, protože jsi si mohla pročíst příbalový leták, kvůli nežádoucím účinkům a tak dále
Vakcína proti meningokokovi typu B neni v ČR zatím běžně dostupná. V EU už je registrovaná, ale zatím k nám nebyla dovezená, prý se dá už možná nějak složitě objednat z ciziny. B je opravdu nejčastější, proti céčku podle mého nemá smysl očkovat. Problém té nové vakcíny jsou docela vysoké febrilní reakce. Studie se dělala i v ČR. Dávala se tedy dohromady s hexou a pneumokokem, no a pak asi neni divu, že tam byla vyšší reaktogenita. Mluvila jsem včera se známou infektoložkou/imunoložkou a právě s ni řešila, co očkovat. Vyšlo z toho, že rotaviry ne, pak pentavalentní vakcínu bez žloutenky a pneumokoky. Ona by pŕavě pak doporučila i to B, protože v nemocnici vidí ty děti s meningitidou, ale vakcína ještě není dostupná, tak je to pro nás bezpředmětný.
@lucivka
no právě, nejčastější je B, ale u nás není a oni pediatři pořád budou doporučovat vakcínu, která je k ničemu
A samozřejmě rodiče doktorům věří a když jim nějaká neznámá duše na netu napíše, že je to jinak, tak to slyšet nechtějí ![]()
@mari1912 Tak jsem si uvědomila, že to mám na účtence
je to Nimenrix.Ta ten je teda proti A, W 135,Y a C paní v lékárně se asi přeřekla, když řekla i B
Mě naše dr říkala že proti tomu B to tady zatim neni i když to B je nejhorší typ, a co jsem tak četla tak by mělo být někdy září říjen? Akorát bych ho asi taky nedala, sice už to třeba jinde v zemích dávaji ale nechtěla bych nechat hned očkovat malýho s touhle a patřit mezi první „pokusný králíky“ u nás..
@mari1912 to ne, to mi řikala už doktorka v ordinaci že za ní budu platit kolem 1 400kč
A myslíte že je možný po odskoušení nechat dát i Béčko? I když už je naočkovaný A, C,W 135,Y?
@mari1912 píše:
@lucivka
no právě, nejčastější je B, ale u nás není a oni pediatři pořád budou doporučovat vakcínu, která je k ničemuA samozřejmě rodiče doktorům věří a když jim nějaká neznámá duše na netu napíše, že je to jinak, tak to slyšet nechtějí
Rodice holcicky, co sem videla umrit na cecko meningitidu, by asi na zbytecnost vakciny meli jiny nazor.
@Baba
mě taky nepříjde zbytečný nechávat očkovat proti dostupným druhům. Béčko zrovna chytit nemusí, ale může to být třeba zrovna C i když je víc rozšířený mezi adolescentními a nebo Ačko…Já svýho rozhodnutí něják nelituju. A jestli půjde časem očkovat i proti Béčku a bude to odskoušený, půjdu do toho taky, at' to stojí co to stojí
@Baba píše:
Rodice holcicky, co sem videla umrit na cecko meningitidu, by asi na zbytecnost vakciny meli jiny nazor.
Víš moc dobře, že céčko je celkem vzácné, i u kojenců. Je tak vzácné jako říkáš zrovna ty jsou vzácné nežádoucí účinky vakcín.
Takže bych mohla stejně kontrovat jako ty, že maminky co mají doma poškozené děti vakcínou, nebo už je doma nemají vůbec, by vakcinaci taky nedoporučili…
Skoro na každou nemoc umřelo dítě, je to šílené, strašné, nemá se to stávat ![]()
Znamená to, že tedy budeme očkovat na každou nemoc??? ![]()
Tady si opravdu musíme dát do souvislostí výskyt,,u koho výskyt…
Já dávám na misky vah strach z dané nemoci a důvěru ve funkčnost vakcíny, proti strachu z nežádoucích účinků a zbytečného zatížení dítěte… U mě druhá část vítězí
Zrovna nad meningokokem jsem já sama uvažovala, ale po prostudování jsem to přehodnotila a nee, nedám
@mari1912
Vsak nedavej, ale nemusis tvrdit, jak je to ockovani k nicemu a jeste pridat smajlika toho smajla
. Tu holcicku by ockovani treba zachranilo. Vyskyt u kojencu sem nezkoumala, te holcicce bylo 5 a byly to strasny fofry.
My tohle ockovani dame po skonceni zakladniho ockovani.
@Baba
podle mého je pro kojence zbytečný a stojím si za tím.
A @Jarča21 chce dát hodně malému dítěti a tom se tu bavíme. Ty až doočkuješ základní očkování to bude taky chvilku trvat, určitě nedáš několikaměsíčnímu miminku-takže když řekneš A, řekni B
@mari1912 píše:
@Baba
podle mého je pro kojence zbytečný a stojím si za tím.A @Jarča21 chce dát hodně malému dítěti a tom se tu bavíme. Ty až doočkuješ základní očkování to bude taky chvilku trvat, určitě nedáš několikaměsíčnímu miminku-takže když řekneš A, řekni B
Proc? Ja ockovani nikomu necpu. Ja se jen ohradila proti tvemu tvrzeni, ze nekdo cpe nekomu ockovani, ktere je k nicemu.
A kdyz uz bych teda mela hodnotit prospesnost obecne, tak je - podle vysledku v jinych zemich, dost jasna. I u mensich deti.
@mari1912 nechala jsem si jí už u doktorky v lednici, když mi řekla že můžem přijít až za týden aby to byl ten měsíc po Hexavakcíně.