Meningokok - očkování - reakce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
414
27.5.19 20:40

Reakce nebyla žádná, krom bolestivejsiho místa vpichu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tazvesnice
27.5.19 20:41

19 mesicu, na doporuceni doktorky dan hned po ockovani nurofen, pak asi dalsi tri dny na noc, ptze si ditko stezovalo, ze ho boli prdka, cca dva tydny bylo okoli vpichu tvrde, mozna dva dny vice spanku, ale jinak pohoda :kytka:

Příspěvek upraven 27.05.19 v 20:43

• Citovat
  • Upravit
20
27.5.19 20:41

Muj triletak si po prvni davce stezoval ze boli raminko, i plakal ale vyspal se z toho a druhy den nic, druha davka uz byla bez reakce
Dcerka ma bexsero i nimenrix a oboje ok (5let)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
368
27.5.19 20:48

Dcera tři a třičtvrtě roku byla očkována minulý týden. Večer měla zvýšenou teplotu a bolela ji ruka (vůbec ji nepoužívala), druhý den už bez teploty a ruka ji bolela jen na dotek. K večeru už uplně dobrý.
Edit - očkována byla Bexserem, Nimenrix ji čeká za měsíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
27.5.19 20:51

@Boudová dostal to jako docela maly, rekla bych, ze nekdy po prvnim roce.
Ale presne bych se musela podivat do ockovaciho prukazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4238
27.5.19 20:55

Syn byl očkovaný ve dvou letech bexserem a na doporučení doktora dostal hned po příjezdu domů nurofen. Teplotu neměl, asi tři dny ho bolela ručička a měl to nateklý v místě vpichu. Nimenrix ho teprve čeká. Dcera byla bexserem očkovaná asi ve čtyřech letech, bolela ji asi tři dny ruka, měla ji nateklou v místě vpichu a večer, v den očkování, měla mírně zvýšenou teplotu. Na nimenrix neměla žádnou reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
27.5.19 20:57

@Jogrr ne to staci. Dekuju. Synovi prave taky bude rok a neco az ho budem ockovat. Tak snad budou tez vsichni ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
27.5.19 21:01

@Jogrr @PapeJ můžu se vás zeptat? očkovali jste tedy až po Priorixu (spalničky,…)? A dávali jste před nebo po i TBC? Také bych chtěla menigokoka očkovat, ale naše lékařka ho prý ještě nikomu nedávala, takže mi neumí odpovědět jak to přesně načasovat. Dítěti je 7měsíců. Zatím má hexu a prevenar. Chci ještě TBC a menigokoka, ale nevím co dřív a kdy? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
27.5.19 21:02

Malá měla bexsero v necelých dvou letech, teplota, otok nohy takový že dva dny vůbec nemohla chodit jen hrozně plakala a zvracení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1617
27.5.19 21:04

Kolik jste doplácely? Děkuji..také uvažuji o očkování :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100
27.5.19 21:07

@S.Verka a nechala bys znova i tak? A byla brzy ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4238
27.5.19 21:08
@janickaIII píše:
@Jogrr @PapeJ můžu se vás zeptat? očkovali jste tedy až po Priorixu (spalničky,…)? A dávali jste před nebo po i TBC? Také bych chtěla menigokoka očkovat, ale naše lékařka ho prý ještě nikomu nedávala, takže mi neumí odpovědět jak to přesně načasovat. Dítěti je 7měsíců. Zatím má hexu a prevenar. Chci ještě TBC a menigokoka, ale nevím co dřív a kdy? díky

Já nechala obě děti očkovat až když jim byly dva roky, už měly očkovaný Priorix. Hlavně z finančních důvodů, protože od dvou let se dávají jen dvě dávky Bexsera, mladším se dávají tři dávky. TBC jsem nenechala očkovat ani jedno dítě, doktor to nedoporučil. Teď ještě budu nechávat syna očkovat proti žloutence A, protože nastupuje do školky, dcera už očkovaná je. A pokud syn neprodělá do určitýho věku neštovice, tak nechám naočkovat i je. Dcera je prodělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4238
27.5.19 21:12
@Vallunka píše:
Kolik jste doplácely? Děkuji..také uvažuji o očkování :mavam:

Za Bexsero jsem platila 2.800 Kč jednu dávku. Syn byl očkovaný dvěma dávkama. VZP proplatila 2.500 Kč. Nimenrix se očkuje jednou dávkou a stojí kolem 1.000 Kč, VZP proplácí 800 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
27.5.19 21:15
@PapeJ píše:
Já nechala obě děti očkovat až když jim byly dva roky, už měly očkovaný Priorix. Hlavně z finančních důvodů, protože od dvou let se dávají jen dvě dávky Bexsera, mladším se dávají tři dávky. TBC jsem nenechala očkovat ani jedno dítě, doktor to nedoporučil. Teď ještě budu nechávat syna očkovat proti žloutence A, protože nastupuje do školky, dcera už očkovaná je. A pokud syn neprodělá do určitýho věku neštovice, tak nechám naočkovat i je. Dcera je prodělala.

děkuji za informaci. Také, když jsem viděla tu cenu, se mi protočily panenky. Ale co by člověk pro dítě neudělal. S těmi neštovicemi máte taky asi pravdu. Jen mě třeba tchýně říkala, že u své dcery ani neví jestli je měla, že prý možná měla jen jednu? :nevim: můžu se ještě zeptat, proč vám lékař nedoporučil TBC? nám ho zase doktorka doporučovala, na meningokoka na mě koukala jak na blázna. Přitom si myslím, že následky jsou fatální oproti TBC.
A ještě se zeptám na žloutenku A. Myslela jsem si, že je v hexe? edit - už to vidím, tam je B. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
27.5.19 21:24
@janickaIII píše:
@Jogrr @PapeJ můžu se vás zeptat? očkovali jste tedy až po Priorixu (spalničky,…)? A dávali jste před nebo po i TBC? Také bych chtěla menigokoka očkovat, ale naše lékařka ho prý ještě nikomu nedávala, takže mi neumí odpovědět jak to přesně načasovat. Dítěti je 7měsíců. Zatím má hexu a prevenar. Chci ještě TBC a menigokoka, ale nevím co dřív a kdy? díky

Ja jsem z nepovinnych dala jen meningokoka.
Jinak mel jen Hexu a MMR a MMR dostal az po 18 mesici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek