Meningokok - očkování - reakce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31744
20.6.13 17:47

@Jarča21
no ona tu ta nová vakcína právě ještě není :think: A trochu bych si dala pozor na nové vakcíny kvůli krátké době testování a tak…
Ale myslím, že jsi to pochopila správně
Chce si o tom i něco přečíst, přesně co člověk očkovat chce, jaká je nakažlivost, průběh, kdy je nejlepší očkovat atd.
Proti čemu je víc odolný kojenec a naopak puberťák…
Mrknout na statistiky…
Dr ti tohle nepoví-myslím, že z každé vakcíny profituje :zed: Ale nechci jí křivdit, třeba si to jen nedala do souvislosti, přeci jen to není odborník na očkování, jen všeobecný pediatr, že??Určitě to s vámi myslí dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarča21
20.6.13 17:54

@mari1912 o nějáký nový vakcíně vůbec ninc nevím. Já si vzala v čekárně jen ten leták o tom a tam bylo jak se to dá chytit, že to je i smrtelný, jak se poznaj příznaky atd.Jen takový stručný. No ale co mam dělat, když si to ted' rozmyslim a v lékárně mam už na zítra objednanou vakcínu. To tam mam přijít a říct že jí nechci, když jí kvůli mě extra objednávaly?

• Citovat
  • Upravit
Jarča21
20.6.13 18:04

Ted' něco teda študuju na netu, máme tu nejdražší vakcínu Menveo, jestli si teda dobře pamatuju že to bylo na receptu, v lékárně řikaly, že stojí 1400kč a je proti A, C, Y, W 135…a dál tam taky píšou že nejvnímavější k týhle infekci jsou děti do čtyř let a pak adolescence a seni.

• Citovat
  • Upravit
31744
20.6.13 18:09

@Jarča21
no a teď si zjisti, jaký typ meningokoka je v ČR nejrozšířenější a to by ti do sebe mělo zapadnout. Jako zrovna toho jestli lékárna bude mít kecy bych si nic nedělala..Jde o to, abys měla dítě opravdu chráněné proti tomu, čemu chceš.
Mrzí mě, že si lidi musí shánět informace takhle sami :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
20.6.13 18:14

http://www.meningokok.cz/…ningokokovi/

Tady je něco o tom, kdy se doporučuje očkovat i o těch typech

http://www.wikiskripta.eu/…C4%9Bn%C3%AD

a tady též
Fakt studuj, to céčko je rozšířené hlavně v pubertálním věku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarča21
20.6.13 19:12

@mari1912 Děkuji,určitě si to pečlivě přečtu! :palec: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4441
21.6.13 13:58

@mari1912 tam píšou že je vhodný očkovat od 18m, mně naše dr řekla že očkuje až po povinných MMR - teda kdybych chtěla tak mu jí píchne hned, ale nenechám mu jí hned, a čim dál víc začínám uvažovat že mu jí nenechám vůbec, navíc jsem narazila na článek, kde píšou že meningokok je u nás na ústupu, a já nechci zas rvát do kluka něco zbytečnýho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
21.6.13 15:06
@pet01 píše:
@mari1912 tam píšou že je vhodný očkovat od 18m, mně naše dr řekla že očkuje až po povinných MMR - teda kdybych chtěla tak mu jí píchne hned, ale nenechám mu jí hned, a čim dál víc začínám uvažovat že mu jí nenechám vůbec, navíc jsem narazila na článek, kde píšou že meningokok je u nás na ústupu, a já nechci zas rvát do kluka něco zbytečnýho..

Já s tebou naprosto souhlasím ;) Ale když někomu napíšu neočkuj, není to dobré, ale nic víc k tomu neřeknu tak ten dotyčný to jakoby vypustí
Tak já se o to zajímám jinak, raději pošlu odborný článek i když s ním až tak nesouhlasím, ale pořád ta hranice je delší, než jak zakladatelka chce očkovat ;)
A pak dám i informace laicky napsané, aby byly pochopitelné, ale podložené nějakým odborným článkem…
Takže v podstatě říkám A a rovnou i B…

Já bych též neočkovala, ale na to se mě nikdo neptá, takže to že nechceš dát je :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
21.6.13 15:29

@mari1912 já se i jen tak poptala mamin se kterýma se vídám a nedávala to žádná, a já než jsem se o to začla víc zajímat tak jsem žila v domnění že je to právě jen nemoc puberťáků :-) že to můžou mít i mimina jsem nevěděla.. ono vždycky narazim na netu na něco, co mě vyděsí že hned začnu plašit a nejraději bych mu to nechala a s postupem času se mi ro rozleží, najdu že to neni až tak horký a třeba to očkování zbytečný.. ještě nedavno jsem byla připos..á že to malej chytne a teď už jsem nějak víc v klidu.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
21.6.13 16:42

@pet01
Ja uz taky neplasim a je mi na dusi lepe. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarča21
21.6.13 20:12

Tak jsem dneska ráno byla v lékárně a plata se, jaký druh nám doktorka vlastně napsala a lékárnice říkala, že je to vakcína proti A, B, C, W, Y,135.Tak jsem jí prostě vzala. Kdyby to bylo jen poti A nebo jen C, tak bych to nebrala. Očkovat jsme tenhle týden ještě nemohly, můžem prý až ten další od středy kdykoli, protože to bude měsíc po Hexavakcíne.

• Citovat
  • Upravit
31744
21.6.13 20:46

http://cestuj.info/…y/Menveo.pdf

tam to béčko není, tady máš příbalový leták a pročti si ho
Já tedy nevěřím nikomu a vše si raději několikrát zjistím…Takže vakcínu máš a stejně tam béčko nemáš-myslím to nejrozšířenější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jarča21
21.6.13 20:50

@mari1912 my máme jinou, říkala mi název ale už si ho zas nepamatuju.Je dlouhej, ale ten Meningococcal to taky není ani Menjugate ani NeisVac - C.Prej je to ta nejnovější

• Citovat
  • Upravit
31744
21.6.13 20:52

@Jarča21
nemáš jí u sebe? Vždyť jsi si vakcínu vyzvedla ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
21.6.13 21:05

http://www.vakciny.net/…_2013_06.htm

neznám jinou vakcínu proti typu B a ta byla zatím jen schválená, leda bych něco přehlédla.
Mimochodem já bych třeba nikdy nedala novou vakcínu, protože není prověřená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek