Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Jarča21
no ona tu ta nová vakcína právě ještě není
A trochu bych si dala pozor na nové vakcíny kvůli krátké době testování a tak…
Ale myslím, že jsi to pochopila správně
Chce si o tom i něco přečíst, přesně co člověk očkovat chce, jaká je nakažlivost, průběh, kdy je nejlepší očkovat atd.
Proti čemu je víc odolný kojenec a naopak puberťák…
Mrknout na statistiky…
Dr ti tohle nepoví-myslím, že z každé vakcíny profituje
Ale nechci jí křivdit, třeba si to jen nedala do souvislosti, přeci jen to není odborník na očkování, jen všeobecný pediatr, že??Určitě to s vámi myslí dobře
@mari1912 o nějáký nový vakcíně vůbec ninc nevím. Já si vzala v čekárně jen ten leták o tom a tam bylo jak se to dá chytit, že to je i smrtelný, jak se poznaj příznaky atd.Jen takový stručný. No ale co mam dělat, když si to ted' rozmyslim a v lékárně mam už na zítra objednanou vakcínu. To tam mam přijít a říct že jí nechci, když jí kvůli mě extra objednávaly?
Ted' něco teda študuju na netu, máme tu nejdražší vakcínu Menveo, jestli si teda dobře pamatuju že to bylo na receptu, v lékárně řikaly, že stojí 1400kč a je proti A, C, Y, W 135…a dál tam taky píšou že nejvnímavější k týhle infekci jsou děti do čtyř let a pak adolescence a seni.
@Jarča21
no a teď si zjisti, jaký typ meningokoka je v ČR nejrozšířenější a to by ti do sebe mělo zapadnout. Jako zrovna toho jestli lékárna bude mít kecy bych si nic nedělala..Jde o to, abys měla dítě opravdu chráněné proti tomu, čemu chceš.
Mrzí mě, že si lidi musí shánět informace takhle sami ![]()
http://www.meningokok.cz/…ningokokovi/
Tady je něco o tom, kdy se doporučuje očkovat i o těch typech
http://www.wikiskripta.eu/…C4%9Bn%C3%AD
a tady též
Fakt studuj, to céčko je rozšířené hlavně v pubertálním věku ![]()
@mari1912 tam píšou že je vhodný očkovat od 18m, mně naše dr řekla že očkuje až po povinných MMR - teda kdybych chtěla tak mu jí píchne hned, ale nenechám mu jí hned, a čim dál víc začínám uvažovat že mu jí nenechám vůbec, navíc jsem narazila na článek, kde píšou že meningokok je u nás na ústupu, a já nechci zas rvát do kluka něco zbytečnýho..
@pet01 píše:
@mari1912 tam píšou že je vhodný očkovat od 18m, mně naše dr řekla že očkuje až po povinných MMR - teda kdybych chtěla tak mu jí píchne hned, ale nenechám mu jí hned, a čim dál víc začínám uvažovat že mu jí nenechám vůbec, navíc jsem narazila na článek, kde píšou že meningokok je u nás na ústupu, a já nechci zas rvát do kluka něco zbytečnýho..
Já s tebou naprosto souhlasím
Ale když někomu napíšu neočkuj, není to dobré, ale nic víc k tomu neřeknu tak ten dotyčný to jakoby vypustí
Tak já se o to zajímám jinak, raději pošlu odborný článek i když s ním až tak nesouhlasím, ale pořád ta hranice je delší, než jak zakladatelka chce očkovat ![]()
A pak dám i informace laicky napsané, aby byly pochopitelné, ale podložené nějakým odborným článkem…
Takže v podstatě říkám A a rovnou i B…
Já bych též neočkovala, ale na to se mě nikdo neptá, takže to že nechceš dát je ![]()
@mari1912 já se i jen tak poptala mamin se kterýma se vídám a nedávala to žádná, a já než jsem se o to začla víc zajímat tak jsem žila v domnění že je to právě jen nemoc puberťáků
že to můžou mít i mimina jsem nevěděla.. ono vždycky narazim na netu na něco, co mě vyděsí že hned začnu plašit a nejraději bych mu to nechala a s postupem času se mi ro rozleží, najdu že to neni až tak horký a třeba to očkování zbytečný.. ještě nedavno jsem byla připos..á že to malej chytne a teď už jsem nějak víc v klidu.. ![]()
Tak jsem dneska ráno byla v lékárně a plata se, jaký druh nám doktorka vlastně napsala a lékárnice říkala, že je to vakcína proti A, B, C, W, Y,135.Tak jsem jí prostě vzala. Kdyby to bylo jen poti A nebo jen C, tak bych to nebrala. Očkovat jsme tenhle týden ještě nemohly, můžem prý až ten další od středy kdykoli, protože to bude měsíc po Hexavakcíne.
http://cestuj.info/…y/Menveo.pdf
tam to béčko není, tady máš příbalový leták a pročti si ho
Já tedy nevěřím nikomu a vše si raději několikrát zjistím…Takže vakcínu máš a stejně tam béčko nemáš-myslím to nejrozšířenější.
@mari1912 my máme jinou, říkala mi název ale už si ho zas nepamatuju.Je dlouhej, ale ten Meningococcal to taky není ani Menjugate ani NeisVac - C.Prej je to ta nejnovější
http://www.vakciny.net/…_2013_06.htm
neznám jinou vakcínu proti typu B a ta byla zatím jen schválená, leda bych něco přehlédla.
Mimochodem já bych třeba nikdy nedala novou vakcínu, protože není prověřená