Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Camille111 Aj, tak je třeba z toho dělat hned diskriminaci. Ach jo.
No myslím, že naše země je velmi benevolentní a podobné fňuky, že z vás dělají špínu, bych si nechala od cesty. Jsou zbytečné.
Překvapivě dítě očkovat proti TBC nemusíš, ale na to stačí pročíst očkovací plány, či zavolat do Kalmetizačního centra. Jenže tam bys nemohla mluvit o diskriminaci či ubližování a to by nemělo tu pravou šťávu jako zde. ![]()
@alisekR píše:
No tak ty jsi doktor to víme. Ale já k tomu napíšu něco, ck mi minulý týden řekl můj imunolog. Očkování má smysl do třech let věku, pak už ne. Chtěla jsem děti nechat doočkovat. A proočkovanost generací zpět, smysl mělo.
Očkování v minulosti skutečně něco do sebe mělo, dohnat to bohužel nejde. Naštěstí tuberkulózu nelze chytit tak lehce jako COVID-19.
@mamule42 píše:
Já bych konkrétně na tuberkulózu nechala holky naočkovat, teď jenom nevím jestli je naočkují, budu muset zjistit jak to teď funguje, poslední dobou nad tím uvažuji.
Já jsem taky chtěla dceru nechat naočkovat, ale u doktorky mi to před létem vymluvili, že prý v teplém počasí ten vpich strašně hnisá. A od podzimu se zase točíme v kruhu nemocí, takže na nějaké extra očkování nebylo ani pomyšlení. Jak tu tak ale čtu o tom, že ta vakcína už ani moc nefunguje, možná se na to vykašlu úplně.
@mamule42 píše:
Poslední dvě holky taky už nemám očkované, ale když tady Doctus píše že je to neúčinné tak teda nevím.
Tak jsem si to tady přečetla a zdá se, že pro děti 3,5 a 5,5 to smysl nemá.