Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
obnovuji téma, protože už je tohle nějaký ten rok staré.
Mám synka, rok a dva týdny. Teď máme všichni virozu, ale ve stádiu, že odeznívá. Máme jít na roční kontrolu. Chtěla jsem ve čtvrtek, ale mám pocit, že se v roce očkuje první dávka MMR.
Psala jsem doktorce meil, jestli se očkuje, že jsme nemocní. Odepsala, že máme klidně týden dva počkat, až bude malý uplně zdravý. Ale jestli se očkuje, to mi nenapsala
Když já si už přesně u první nepamatuju
![]()
Očkuje se teda??? ![]()
@Twitter píše:
Ahoj maminky,
obnovuji téma, protože už je tohle nějaký ten rok staré.
Mám synka, rok a dva týdny. Teď máme všichni virozu, ale ve stádiu, že odeznívá. Máme jít na roční kontrolu. Chtěla jsem ve čtvrtek, ale mám pocit, že se v roce očkuje první dávka MMR.
Psala jsem doktorce meil, jestli se očkuje, že jsme nemocní. Odepsala, že máme klidně týden dva počkat, až bude malý uplně zdravý. Ale jestli se očkuje, to mi nenapsalaKdyž já si už přesně u první nepamatuju
![]()
Očkuje se teda???
Kolem roka se u mých kluků očkovala čtvrtá dávka hexy. MMR se očkuje od 15 měsíců…
Určitě bych s očkováním počkala do doby, než bude prcek nějakou dobu úplně OK (u mě to je tak měsíc)…
@Twitter Jo, nebo jak píše @kate02, může to být ta hexa, případně pneumokok, pokud jej máte naočkovaného. Ale o to se dá odložit, myslím, že hexa až do 18 měsíců, protože já ji takhle pozdě dávala mladšímu synovi. Takže to bude spíš ono. MMR se dá očkovat od roka, ale většinou se očkuje od těch 15 měsíců nahoru…
@Twitter MMR je od 16 měsíců. Okolo roka dostal kluk čtvrtou dávku hexy a tuším že taky čtvrtou dávku proti pneumokokům (nepovinné očkování).
@Svistice Já jsem už tak zblblá, že jsem se musela normálně podívat. Tak ve vyhlášce stojí, že se očkuje nejdříve první den patnáctého měsíce. Ten rok, co jsem si myslela, je napsaný akorát v příbaláku a dokonce je tam ta nejnižší hranice pro očkování 9 měsíců. ![]()
Ahoj, děkuju, tak jsem zjistila, že to bude opravdu ta 4. hexa. A Spalničky okolo roku a půl.
Takže očkovat se teď bude a my prohlídku musíme odložit.