Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat na očkování hexavakcinou. Dcerka od středy má problémy ze spaním, krásně usinala a od očkování hrůza 😭jen řev, a nemůže usnout. Myslela jsem že to přejde, ale je to furt to samé. Mel to někdo podobné? Co vám pomohlo? Už jsem z toho k. o. jak furt pláče, a ona taky. Děkuji za rady
Ahoj Místo vpichu muze bolet přikládej studené obklady. Teplotu nema?? Některé dětmi jsou takové podrážděné, nevrle a nemůžou spát. Nebo Jj je proste celkově špatně. Zkusila jsi dat třeba nurofen?
Pokud by se to nezlepšilo do pondělí zajed k pediatrovi at se na to podíva a vyloučí jiné příčiny. Jestli bude mít třeba horečku co nesrazíš nebo moc nezrušitelné brečet tak jeď hned
hodne stesti
Však je to teprve dva dny od toho očkování. Může být tím očkováním drazdivejsi protože imunitní systém je teď vyburcován k činnosti. Může ji bolet i ta nožka kam to pichali. Zkus dát paralen/nurofen, viburcol, studený obklad…za pár dní by se to mělo srovnat…
@Jiřina a
Místo vpichu ji nebolí, nožkou hází v pohodě a i teploty nemá je celkem šikovná jen prostě jak má usnout nejde ji to ráno, odpoledne, večer, jen řve nepomáhá nic ( nošení, mléko, nosítko, kočárek,) usne až vyčerpáním a to někdy trvá fakt dlouho ![]()
No asi to je normální vedlejší reakce, a dávat ji nurofen se mi moc nechce když to je jen při uspávání.
@Tereza 30 píše: Více
Tak tím nurofennem nic nezkazíte alespoň se uklidni trochu
Syn měl poruchy spánku po očkování (budil se každou hodinu s řevem). Doktorka mi tehdy řekla, že to může být a že by to mělo do 14 dní přejít. Naštěstí to opravdu po těch 14 dnech přešlo.
Rozhodně vyplň formulář na stránách SÚKLu, kde to popiš jako nežádoucí účinek očkování!!!
Děkuji všem, už se to lepší dnes už usla v posteli při hlazení
.Tak jako předtím ![]()