Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všichni,
prosím vás o pomoc – neznáte někde v Moravskoslezském kraji doktorku, která by byla proti očkování?
Pokud ano, budu moc ráda za tip nebo kontakt.
Děkuju moc!
Jak proti ockovani? Některá očkování jsou povinná a bez nich ti nevezmou dítě do školky.
Za mě jsou teda extrémní případy a špatní doktoři, kteří očkování nutí, tak pak ten druhá strana. Ale teda ještě jsem se nesetkala s lékařem, který by nechtěl dávat povinná očkování. ![]()
Za mě jsou super lékaři, kteří ti neřeknou jen, že je riziko, že dítě umře na danou nemoc, když ho nenecháš očkovat a akorát tím děsí. Ale vysvětlí, proč v tomto případě to ne/má smysl, kde k tomu dítě může přijít, říct benefity i negativa, riziko toho onemocnění a nechat na rodičích, jak se rozhodnou.
Pokud nechtějí očkovat povinná očkování, tak mají napsat prohlášení nebo revers nebo nevím, jak přesně se tomu říká a nést zodpovědnost. Lékaře se to v podstatě netýká, protože zákonného zástupce nutit nemohou a zároveň jsou tím papírem a vyjádřením že strany rodičů krytí.
@karlasoukup Můžu se zeptat, proti jakým očkováním? Myslíte ta povinná? ![]()
Ona to dala i na stránky FB Ostrava
Hledám lékaře - Ostrava
Anonymní účastník
·
Ahoj všichni,
prosím vás o pomoc – neznáte někde v Moravskoslezském kraji dětskou lékařku, která by byla proti povinnému očkování?
Pokud ano, budu moc ráda za tip nebo kontakt. Děkuji.
Tak dítě k doktorce neber a nebude muset být očkovaný. Ani ta povinná očkování. Případné nemoci si řeš normálně doma sama. A léčbu dítě prováděj doma.
Dětskou rakvičku si pak případně taky kup sama… ![]()
Co ti na to jako máme říct.
@DandátkoP píše: Více
Tohle proste nechapu. Tak at tam neleze teda vubec a vse si resi sama doma. Muze doma klidne i rodit, proc s tim nekoho zatezovat ze jo.
Lékaře, který je proti očkování, těžko seženeš. Ale lze určitě sehnat lékaře, který respektuje, že se své dítě rozhodneš úplně neočkovat a nebude ti vyhrožovat nahlášením na ospod, vyloučením z péče a podobnými chujovinami. Vždy se ale sama vystavuješ riziku pokuty od hygieny, pokud na vás u lékařky narazí při namátkové kontrole.
Proto povinnému očkovaní žádný rozumný pediatr nebude. Můžeš najít takového, který ti nebude nutit žádné jiné vakcíny proti všemu a bude ochoten očkování rozložit do několika dávek a odložit na později, ale většinou je to tak, že ditě naočkuje než jde do školky. Pokud se opravdu najde takový střelec, který na povinné očkování kašle, pak mu do školky dítě vzít musí na poslední rok a pak do školy také, ale třeba na školu v přírodě, tábory a podobně nesmí. A povinné je to očkování z dobrých důvodů, zvlášť v dnešní době, kdy se vrací různé fakt hnusné nemoci. Ale to už je tvůj boj.
Přesně, proti očkování vyloženě asi žádný pediatr nebude. Mám ale známou, která má v tomto pro mě poněkud zvláštní názory, a má pediatričku, která toleruje to, že dítě nenaočkovala (bylo hodně předčasně narozené, takže chápu, že odkládat chtěla - i my jsme odkládali, ale teď už je dítě tříleté a zdravé a stále ho nechce nechat na nic očkovat, to už moc nechápu), nedává jí to nijak sežrat, normálně tam jinak se vším chodí a není na ní proto nijak nepříjemná. Do školky dítě pochopitelně nejde. Před nástupem do školy prý uvidí, jestli očkování dá aby dítě mohlo na výlety, nebo jezdit nebude. Takže takovou lékařku bych hledala. Moje mi taky řekla rovnou variantu, kdybych povinná očkování odmítala, co podepíšu a jaké to má důsledky. S takovými dětmi počítá, z péče je nevylučuje, myslí si o tom své, ale jak jí znám, rozhodně by pro toto rozhodností rodičů o dítě nepečovala nijak hůř. Takže se určitě najít dají.
Hledej lékaře respektujícího, proti očkování se žádný pediatr otevřeně postavit nemůže.