Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Ahoj moc mě mrzí co se stalo a chápu pokud člověk prožije takovou věc tak se potom boji. To se stalo po první dávce nebo až té druhé, a jiné očkování bylo taky takto špatně snášené? Pokud se Vám nebude chtít odpovědět v pořádku jen mě to zajímá čím víc informací člověk může získat přímo od lidí co si tím prošli tím líp pal může vědět co se může případně stát.
Díky těmto jedincům se nám vrací černý kašel, tuberkulóza, i tyfus… Fakt super pro všechny… doporučuju kouknout na video, jak probíká černý kašel nebo záškrt… super výživné
@misabalu tuberkulóza, proti které se mnoho let plošně nevakcinuje? A tyfus je už úplný úlet. ![]()
@Jiřina a píše: Více
Vážená, u některých nemocí vám „zjištění“ protilátek nepomůže, protože se v séru neprojeví (ale tato problematika je daleko složitější, než jak by si mnoho lidi přálo). A nemůžete zastavit očkování jen proto, že jako vedlejší účinek jsou zdravotní komplikace. Ten poměr chráněných proti komplikacím je třeba 1:100 000, dříve na černý kašel nebo záškrt umíraly v jedné nemocnici 2-3 děti denně! Tak se zamyslete, proč to dneska takové není…
@misabalu píše: Více
Ja to chápu nejsem proti tomu me jenom zajímá ten důvod proč někdo odmítá tyto základní očkováni. Nejde mi do hlavy prostě proč?!
Naše druhé děcko mělo příšernou reakci až na třetí dávku Infanrixu Hexa. Zírala i tehdejší dětská lékařka, informovala očkovací centrum, tam potvrdili, že takové věci vídají. Překopalo se celé očkovací schéma. Po této zkušenosti jsem si u dalšího dítěte vyžádala úplně jiné schéma sama. Poslední dítě je kapitola sama o sobě, tam to postupně doplňujeme ještě teď, v jeho osmi letech.
Naprostá většina lidi, kteří nejedou podle očkovacího kalendáře, neodmítá základní očkování jako takové, ale odmítá očkovací kalendář. A některi, jako třeba ja, začnou ten kalendář řešit až po potížích u prvního dítěte. A potížemi nemyslím horečku, bolest a otekle místo vpichu. Jiste je pravda, že ockovani chrání populaci a ty jednotlivé případy závažných komplikací jsou daň za tuto ochranu, akorat když ta „daň“ je tvoje dítě, tak ti je plosna ochrana společnosti úplně jedno.
Jo? Tak to mi teda řekni, které povinné očkování chrání proti TBC a tyfu?
Proti černému kašli a zaskrt u se může každý klidně nechat naočkovat, aby se nemusel bát těch neockovanych batolat. Dokonce mu na to přispěje pojišťovna (možná ne každá, nevim).
@Eva2610 píše: Více
Buď neví, proti čemu se plošně očkuje, nebo předstírá, že to neví a pak je tu ještě varianta, že žije někde v jižní/jihovýchodní části Asie, subsaharské Africe, apod.
@apolca píše: Více
No mluvi se o tom, ale lidem se casto v otazce aluminia predkladaji spis dogmata, jak fakta.
( prekladam z ciziho jazyka do cestiny, omluva za chyby, ani jeden z tech jazyku neni muj rodny jazyk.)
Dogma jako argument je, ze bezne v potrave prijimame nejake mnozstvi hliniku a proto je mala davka hliniku u ockovani neskodna. Jenze pri konzumaci potravou je zapojeny digestivni filtr, hepatalni bariera, ( napriklad organismus absorbuje u dospeleho jen 0,1%, u novorozence 10%), kdyz hlinik neprochazi intestinalni barierou, ale je injektovany intramuskularne, jde o jinou situaci, nejde to zrovnavat.
Predpokladalo se, ze injektovany adjuvant je „rozpustni“ v extracelularnim prostredi, studie ukazaly, ze se adjuvant nachazi v intracelularnim prostredi.
Dalsi z dogmat je, ze tak mala davka nemuze byt toxicka, ale u ockovani jde o mikro castice hliniku a velkost castic ovlivnuje kapacitu internalizaci ( kapacitu macorophages je internalizovat, atd..
Ani davka aluminia, 850 mikrogramov na dozu, ktera byla stanovena FDA, neni stavena na zaklade bezpecnosti, ale na zaklade ucinnosti.
Zhrnuto:
Namame oficialni evaluaci.
Placebo pri klinickych testech obsahovalo adjuvant.
Odborna literatura potvrzuje toxicitu hlinkoveho adjuvantu u zvirat i u lidi, predevsim neurotoxicitu.
Prokazana translokace v testech na zviratach.
Prokazan perzistence hlinikoveho adjuvantu u lidi a u zvirat.
Pokud te zajima problem aluminia, koukni prace G. Crepeaux
Prosim te, never kazde dezinformaci.
Cerny kasel cirkuluje i v ockovane populaci, kdyz se naockujes, muses se infikovat, ockovani nedela sliznicnou imunitu, ockovani te chrani pred tezkou formou, jeho prinos je individualni, rozumis tomu? Neockovani za to nemuzou.
Tuberkuloza je nemoc, ktere se dari ve zlych podminkach, ockovanim nezabranis infikovani, ale te chrani pred tezkou formou, ty se muzes chranit tim, ze se zaockujes a mas mensi sanci na vaznou formu. U vetsiny lidi, ktera se s bacilom TBC potka, nemoc nepropukne, imunita dela svoji praci. Nemoci se dari ve zlych socialnich podminkach. Odhaduje se tusim, ze az 30% svetove populace je infikovano.
Vyssi vyskyt TBC zacal pocas covidu, predpoklada se vic faktoru, lide nebyli vcas vysetren a leceni, rezistence ATB, oslabeni imunity covidovou infekci, mozna i anticovid ockovanim, migrace v poslednich letech z chudych zemi, atd..
Příspěvek upraven 07.08.25 v 14:32
@Cizinka 999 píše: Více
Muzu se zeptat, vo Svajcu nemate povinna ockovani? A pokud jo, ktera to jsou?
@Velryba černá píše: Více
Jakoze ti do toho nic neni? Komu by do toho melo byt vic, jak matce.
Nikdy jsem nebyla proti očkování. Nechápala jsem rodiče proti očkování. Dala jsem i nepovinné.
Ale když moje dítě mělo NU po hexavakcine a já každé ráno chtěla aby se me dítě probudilo a bylo to v pořádku.
NU není v mé hlavě nebo můj výmysl.
Dítě bylo vyšetření 3 neurology + další odborníci.
Jen JEDEN neurolog byl ochoten to jasne a stručně napsat do zprávy a další očkování odložit.
Další očkování bylo až po letech. Pod clonou léku a další děti měly očkování odloženy. A vše se už pak řešilo s Prahou.
Takže dokud člověk nezazije, tak nepochopí.
Jo a nechápu jak se rodič očkovaného dítěte boji neockovaneho. To je komické. Proto ma snad dítě očkované, aby se nebál.
A další věc: kolik rodiču si nechává nabrat protilátky u dětí, aby věděl, jak je jeho dítě chráněné. Od neuroložky vím, že dost skolkovych děti nemá dostatečné protilátky.