Očkovat neštovice?

1788
16.10.13 12:55

Očkovt neštovice?

Zdravím všechny maminky i tatínky.

Ráda bych znala vaše názory na očkování proti neštovicím? Máme jít příští týden na očkování: Spalničky, zarděnky, příušnice a bylo nám nabídnuto + neštovice.
A ani já ani manžel prostě nevíme…

Dávali jste někdo očkovat děti proti neštovicím? A proč?

Děkuji za vaše reakce.

H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4441
16.10.13 12:57

Nedávala… všichni jsme neštovice prodělali, tak si nemyslim že mu to nějak ublíží je prodělat.. pokud by je nedostal do dospělosti, tak už se může nechat naočkovat pak sám, sám se rozhodnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.10.13 12:58

Ne nenechala.. Proč? Žádné očkování není stoprocetní, navíc i tak může neštovice chytnout (ano se slabším průběhem) a vzhledem k tomu, že mám holku, tak bych opravdu nerada, aby je chytla ve dvaceti nebo třiceti, prostě v tom věku, kdy se dá předpokládat, že třeba zrovna bude těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
16.10.13 12:59

Nedvala bych, ale ja sem asi radikalni co se tyce ockovani: u me vse zacalo a konci Hexou.Vic ani „vcelicku“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
16.10.13 12:59

Tak já nedávala. Když se vyskytli v okolí neštovice, šli na návštěvu, aby je děti chytli hezky přirozeně. Bála jsem se víc nežádoucích účinků vakcíny než komplikací neštovic. Navíc jsem neměla jistotu, že když je nechám oočkovat, že hladina protilátek bude dostačující i v pubertě či později. Byla jsem rozhodnutá nechat je nakazit a pokud by je neprodělali, kolem desátého až dvanáctého roku bych jim nechala odebrat krev na protilátky, jestli neprodělali neštovice skrytě. Kdyby ne, až pak bych je nechala naočkovat. Naštěstí už je mají od června za sebou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
16.10.13 13:00

V zivote ne, ockovat kvuli nestovicim nebo chripce :roll: to vzdycky valim bulvy, jak mi to nekde rekne :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
16.10.13 13:02

V dětském věku bych nedávala. Pokud je neprodělá do puberty, tak pak bych očkování zvažovala, protože u dospělých bývá horší průběh.

• Citovat
  • Upravit
16365
16.10.13 13:02

@Sibyla0 bouzel ani skabsi prubeh neni zarucen. Kamaradka si na to kdysi pujcovala aby mohla holcicce doprat tu nadstandardni uzasnou vakcinu. Neni to tak davno co s ni lezela na JIPu pro nestovice, ktere vubec dostat nemela, pripadne mely mit jen lehky prubeh :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
16.10.13 13:03

Www.vakciny.net
Pokud ano, ockuj radeji oddelene, tedy ne priorix tetra, je tam mene febrilnich reakci atd.
Jinak pokud by to ditko neprodelalo tak do 10ti let, tak ockovat urcite, pak uz co se nemoci tyce neni moc o co stat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
16.10.13 13:03

N, ani nahodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1788
16.10.13 13:05

Ani nevíte jak jste mi pomohly…měli jsem na to s manželem stejný názor, jenomže známe pár lidí co děti očkovat nechali a tak ty se nás snažili přesvědčit…Díky, už jsme se rozhodli! :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
808
16.10.13 13:10

A nechaly byste naočkovat tříletou dceru, když máte doma čerstvé dva novorozence a já nevím, jestli jsem neštovice prodělala? Takže ani nevím, jestli by byla dvojčata alespoň trochu chráněná přes mateřské mléko, když by to tříleťačka přinesla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
16.10.13 13:11

Ne. Pro mne je očkovat blbost mmr celkově.
Ve dvou letech je dal úplně bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863

Já sem si je nechala naočkovat v pětadvaceti neb jsem je v dětství bohužel nechytla, i když jsem s nimi byla x krát v kontaktu - i záměrně, dle našich. á hlavně kvůli tomu, abych je nechytla v těhu. mám poctivě dvě vakcíny varilixu za cca 4tis a letos, kdy mi je 30ĺet, jsem chytla neštovice od malé. na dotaz dr. jak je to možné, řekla, že nic není 100%. takže pěkně děkuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@Helenie osobně bych nedávala, pokud nejde o kluka nad 10 let. Jednak nechrání doživotně, můžou jen zmírnit průběh, jednak dítě např ve školce jima projde a je doživotně chráněno, většinou to má mírný průběh. Navíc nejsem zastáncem všech očkování, přijde mi to zbytečné. Kdyby šlo o vážnou nemoc, tak možná, takhle néé. Ale záleží čistě na vás..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek